De kustdistricten van Gujarat bereiden zich voor op de waarschijnlijke impact van cycloon Biparjoy

0
55

Kustdistricten van Gujarat maken zich op voor de waarschijnlijke impact van de zeer zware cycloon Biparjoy die op komst is in de oost-centrale Arabische Zee. De regering heeft schuilplaatsen voor de cycloon gereedgemaakt en plannen opgesteld om mensen uit kwetsbare gebieden te evacueren en controlekamers op blokniveau te activeren.

Verzamelaars van kustdistricten, waaronder Kutch, Jamnagar, Dwarka en Porbandar, hielden ontmoetingen met officieren van de respectieve districtsbesturen om zich voor te bereiden op de waarschijnlijke impact van Biparjoy.

“Volgens de waarschuwing van IMD hebben we voorbereidingen getroffen en zullen we deze aanpassen volgens de verdere updates. Voor nu hebben we officieren geïnstrueerd om zonder mankeren aanwezig te blijven op hun respectievelijke hoofdkwartieren op district- en taluka-niveau. In alle havens is sein nr. 2 gehesen en er zijn geen vissers op zee. Alle vissersboten zijn teruggeroepen naar de kust,” vertelde Jamnagar Collector BA Shah aan verslaggevers, en voegde eraan toe: “Ongeveer 12 dorpen van Jamnagar rural (taluka), acht dorpen van Jodiya en twee dorpen van Lalpur taluka liggen aan de zeekust. Hun cumulatieve bevolking is 76.000. We hebben plannen gemaakt om ze naar veiligere plaatsen te evacueren als dat nodig mocht zijn.”

Afstandswaarschuwingssein nr. 2 wordt gehesen in havens wanneer een diep depressiesysteem is uitgegroeid tot een storm maar blijft uitwaaien in zee .

Vanaf donderdagochtend bewoog cycloon Biparjoy noordwaarts en lag gecentreerd 900 km ten zuidwesten van Mumbai, 930 km ten zuidwesten van Porbandar en 1210 km ten westen-zuidwesten van Karachi.

Lees ook | Cycloon Biparjoy zal vandaag waarschijnlijk intensiveren tot een zware cycloonstorm.

Volgens het laatste IMD-bulletin zou de cycloon de komende 24 uur verder intensiveren en in de komende drie dagen noord-noordwestwaarts trekken.

“We houden voortdurend de weerberichten van de IMD in de gaten en maken onze plannen dienovereenkomstig. Vanaf nu wordt ons verteld dat de kust van Gujarat op 12, 13 en 14 juni waarschijnlijk te maken zal krijgen met regen onder invloed van de cycloon.

Advertentie

Uit voorzorg hebben we echter controlekamers geactiveerd op taluka-niveau en geactiveerde rampenbestrijdingsplannen volgens de rampenbestrijdingswet,' zei Devbhumi Dwarka-verzamelaar Ashok Sharma.

In Kutch zei verzamelaar Amit Arora dat er instructies zijn gegeven aan de betrokken agenten om te voorzien in voedsel, drinkwater en medicijnen in opvangcentra voor cyclonen langs de kust van het district en om zwangere vrouwen en ernstig zieke patiënten, die mogelijk een spoedopname nodig hebben, naar ziekenhuizen te brengen.

Ondertussen is het districtsbestuur in Porbandar begonnen met het klaarmaken van vier speciale cycloonschuilplaatsen en 295 schoolgebouwen langs de kust om evacués op te vangen voor het geval de cycloon de kust treft.

Lees ookCycloon Biparjoy Live Updates: Zeer zware storm om verder te intensiveren in …

Politie neemt vrouwelijke worstelaar mee naar WFI-kantoor, Brij Bhushan was thuis op sam…

Nieuwe opflakkering in Manipur: 3 doden in dorp Kuki

Sloop begint op Odisha-school die fungeerde als mortuarium na treintragedieAdvertentie

“Naast het verhogen van het sein nr. 2 in de haven van Porbandar, we hebben de staatsvisserijafdeling gevraagd om vergaderingen te houden met de ambtsdragers van de lokale bootvereniging en alle vissers die zouden kunnen vissen te vragen om terug te keren naar de kust, “zei Mehul Joshi, ingezeten extra verzamelaar van Porbandar, .

© The Indian Express (P) Ltd