De gigantische moordenaar van AAP is de 'mobiele oplader' van Cong: Punjab LoP Partap Bajwa wakkert een Dalit-ruzie aan

0
33

DE REUZE moordenaar van de verkiezingen voor de Punjab Assemblee in 2022, Labh Singh Ugoke, heeft het afgelopen jaar grotendeels in de schaduw doorgebracht. Maar nu is de debutant van de Aam Aadmi-partij die de zittende premier van het congres, Charanjit Singh Channi, versloeg, weer in het nieuws.

In de onophoudelijke woordenstrijd tussen het congres en de AAP is de oppositieleider van het congres, Partap Singh Bajwa, geconfronteerd met de hitte voor het ontslaan van Ugoke, die vroeger een telefoonreparatiewerkplaats runde, als een “mobiele oplader”. De AAP heeft Bajwa beschuldigd van het beledigen van de Dalit-leider, en bij uitbreiding alle Dalits, met zijn afwijzende opmerkingen.

< p>Ugoke, 36, had Channi verslagen met meer dan 37.550 stemmen in Bhadaur-zetel – een van de twee Assembly-segmenten van waaruit Channi verloor bij de verkiezingen.

Sprekend op een recente bijeenkomst van alle partijen om zich te verzetten tegen de regering van de AAP 8217;s Waakzaamheidsactie tegen de hoofdredacteur van de Ajit-krant Barjinder Singh Hamdard in Jalandhar, viel Bajwa de regerende partij aan en, als onderdeel van zijn opmerkingen, zei hij dat een van haar MLA's een “mobiele oplader” was die “de appel van streek maakte” kar van onze voormalige CM”.

AAP Dalit-leiders onder leiding van minister van Financiën Harpal Singh Cheema eisten binnen een week een onvoorwaardelijke verontschuldiging van Bajwa voor zijn “belediging” aan Dalits, en waarschuwden dat ze anders gedwongen zouden worden juridische stappen te ondernemen. Cheema voegde eraan toe dat Bajwa niet kon verwerken dat een mobiele reparateur een MLA werd.

De AAP heeft gezegd dat het de Privileges Committee van de Punjab Assembly over deze kwestie zou kunnen benaderen.

Tijdens de parlementsverkiezingen van 2022 had de AAP Ugoke uitgekozen in de hoop Dalit-stemmen achter zich te krijgen in Bhadaur, dat in Malwa ligt en een aanzienlijke SC-bevolking heeft. De ongebruikelijke keuze van een mobiele reparateur, wiens moeder als veegster op een overheidsschool werkte en wiens vader boerenknecht was, had veel media-aandacht voor Ugoke getrokken, die alleen maar toenam nadat Channi zijn hoed tegen hem in de ring gooide.

p>Advertentie

Ugoke was in 2013 als vrijwilliger bij de AAP gekomen, kort nadat zijn ouders genoeg geld bij elkaar hadden gesprokkeld om de mobiele reparatiewerkplaats voor hem op te zetten. In zijn verkiezingsbeëdigde verklaring noemde hij een Hero Honda-motorfiets als roerend goed, ter waarde van Rs 42.000, afgezien van ongeveer Rs 1,5 lakh en sieraden ter waarde van Rs 1,72 lakh.

Terwijl iedereen voorspelde dat het Bhadaur-gevecht een zware strijd zou worden , met de zittende CM in de race, bleef Ugoke zeggen dat hij met een indrukwekkende marge zou winnen. Dat zijn voorspelling uitkwam, deed zijn status alleen maar toenemen.

Sindsdien is het echter een reeks teleurstellingen geweest voor de eerste MLA. Als de man die Channi versloeg, verwachtte hij dat hij als minister zou worden ingewijd. Maar de AAP-regering heeft zijn zaak nooit overwogen, noch de eerste keer, noch in de drie vernieuwingen daarna.

Advertentie

De enige keer dat Ugoke na zijn verkiezing in het nieuws kwam, was in januari van dit jaar toen hij een demonstrant tegen een AAP-kliniek in een Primary Health Center dat hij zou zijn afgeranseld en in de gevangenis zou zijn gegooid als een andere partij de staat had geregeerd.

Bajwa heeft geweigerd zich te verontschuldigen voor zijn opmerking tegen Ugoke en beschuldigde de AAP ervan “ongegronde” beschuldigingen omdat hij er bij het Congres op had aangedrongen om de pogingen van Arvind Kejriwal om steun te verzamelen tegen de verordening van het Centrum, die substantiële bevoegdheden van de regering van Delhi van de partij wegnam, niet te steunen.

Bajwa heeft ook gezegd dat zijn opmerking verre van een belediging voor Dalits was en alleen bedoeld was om duidelijk te maken dat AAP-leiders “meten met twee maten”. In zijn 45-jarige carrière had niemand hem ooit beschuldigd van het beledigen van Dalits, zei Bajwa. “Ik heb geen enkel woord tegen de gemeenschap geuit. Integendeel, ik erken dat dit de gemeenschap is die het congres al lange tijd onvoorwaardelijk steunt,” zei hij.

In plaats van hem vragen te stellen, voegde Bajwa eraan toe, zou Cheema zijn partijleider Arvind Kejriwal moeten vragen naar de belofte van de AAP om een ​​Dalit-leider tot plaatsvervangend eerste minister van Punjab te maken.

p>

Channi, binnengehaald door het congres in de laatste ronde voor de parlementsverkiezingen van 2022, was de eerste Dalit CM van Punjab. De staat heeft het grootste aandeel Dalits in de bevolking van het land.

Advertentie

Ugoke zei dat hij niets wilde zeggen tegen 'Bajwa sahib', die ouder is dan hij. “De mensen van Punjab moeten beslissen hoe ze willen reageren op wat hij over mij heeft gezegd. De leiders van traditionele partijen denken dat mensen zoals ik alleen maar geschikt zijn om als bediende te werken, hun schoenen te poetsen en als chauffeur te werken. Maar de mensen in mijn kiesdistrict kozen een mobiele reparateur als MLA.”

Lees ook

Tussen scheuren in alliantie met JJP, stuurt BJP een bericht, paradeert 5 MLA's

Het lot van worstelaars laat zien hoe het met vrouwen gaat gezien als labharthis, niet gelijk; onze…

< /figuur>Gelukkige moord in rechtszaal en een UP-leider die CM had kunnen zijn

Rang 'laagste' in jaarlijkse afdelingsreview ontslaat Naveen Patnaik Odisha Higher E…

Ugoke voegde eraan toe dat zelfs CM Bhagwant Singh Mann, “Meester Mohinder Singh's zoon”, een bescheiden afkomst had. “Ik dank de mensen van Bhadaur uit de grond van mijn hart dat ze me naar de Vergadering hebben gestuurd in de hoop dat ik de kwestie van hun rechten aan de orde kan stellen.”