De bästa podcastmikrofonerna 2023

0
49
Justin Duino/Recensionsnörd

Vi har samlat de bästa poddmikrofonerna för att hjälpa till att förmedla ditt budskap och se till att du verkligen blir hörd som du vill bli hörd. Från budgetvänliga alternativ till premiumpodcastmikrofoner, dessa alternativ hjälper dig att låta som bäst.

Vad du ska leta efter i en podcastmikrofon

Gå in i vilken butik som helst eller besök en onlinebutik så kan du bokstavligen hitta hundratals podcastmikrofoner som skriker ditt namn. För att inte bli förvirrad, här är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter:

 • Syfte: Hur vill du att din podcast ska se ut eller låta? Blir det en enmansföreställning, eller kommer det gäster som har var sin mikrofon? Detta kan hjälpa dig att avgöra antalet och olika poddmikrofoner du ska köpa.
 • Mic Type: Den här artikeln innehåller både kondensatormikrofoner och dynamiska podcastmikrofoner. Även om kondensatormikrofoner tenderar att ha ett skarpare och mer detaljerat ljud, kan de ta upp mycket bakgrundsljud. Dynamiska mikrofoner är ofta ett bättre alternativ i bullriga miljöer.
 • Anslutningstyp: Du måste välja mellan en USB- eller XLR-mikrofon. Medan XLR tenderar att erbjuda en högre ljudkvalitet, kräver det ett ljudgränssnitt, vilket kan vara kostsamt. En USB-mikrofon kan anslutas direkt till din dator och kan erbjuda ytterligare funktioner, som inbyggd hörlursövervakning, automatisk utjämning och EQ.
 • Prislapp: Priserna kan variera kraftigt beroende på vilken typ av poddmikrofon du föredrar. Vi har inkluderat något för alla, från den budgetvänliga Blue Snowball iCE till den prisvärda Rode N1 5:e generationens XLR-mikrofon och mer.
 • Bitdjup och upplösning: Ljudkvalitet beror på flera faktorer, inklusive bitdjup och upplösning. För bästa, mest framtidssäkra ljudkvalitet, leta efter en 24-bitars 192 kHz-mikrofon (även om 16-bitars 48 kHz låter bra, särskilt när du börjar).
 • Polärt mönster: Polärt mönster bestämmer riktningen för din mikrofon. För podcasting är hjärtmikrofoner i allmänhet att föredra eftersom de fångar talarens röst. Rundstrålande mikrofoner är idealiska för att fånga flera röster med bara en mikrofon.

Bästa överlag: Blue Yeti USB-mikrofon

Logitech

Pros< /p>

 • ✓ Superb USB-mikrofon
 • ✓ Kondensatordesign med flera mönster
 • ✓ Frekvenssvar på 20 Hertz till 20 KHz

Nackdelar

 • ✗ Maximalt 16-bitars 48 kHz-ljud

Logitech Blue Yeti är bland våra favorit-USB-mikrofoner, och det av goda skäl. Den erbjuder flera premiumfunktioner, inklusive hörlursövervakning utan latens, till ett relativt lågt pris. Det är ett bra alternativ för poddsändning, men du kan också använda det för spel eller videosamtal.

Logitech’s  Blue Yeti är en kondensatormikrofon, och den har flera upptagningsmönster (kardioid, rundstrålande och dubbelriktad). Den har också ett justerbart skrivbordsfäste och innehåller inbyggda kontroller, inklusive en mute-knapp, övervakningsvolym och mikrofonförstärkningsnivå.

Bästa överlag

Logitech for Creators Blue Yeti USB-mikrofon

Blue Yeti USB-mikrofonen är testad och pålitlig för ljud i sändningskvalitet för podcasting, spel, streaming och inspelning.

Amazon

119,99 USD
129,99 $ Spara 8 %

Bästa budget: Blue Snowball iCE USB-mikrofon

Logitech

Proffs

 • ✓ Prisvärd USB-mikrofon för nybörjare
 • ✓ Kardioid kondensordesign med inbyggt stötfäste
 • ✓ 16-bitars 44 KHz ljud är bra för priset

Nackdelar

 • ✗ Skrymmande konstruktion och känslig för bakgrundsljud inklusive tangentbordstryck

Priset är ofta en stor faktor när man letar efter en podcastmikrofon, speciellt för nybörjare. Vi förstår det, och det är därför vi rekommenderar Logitech Blue Snowball iCE USB-mikrofonen. Det är den perfekta balansen mellan pris och prestanda när det gäller poddmikrofoner.

RELATERATDe 9 bästa USB-mikrofonerna 2023

Denna kraftfulla och kompakta kardioidkondensatormikrofon använder en USB-kontakt och kommer med ett justerbart skrivbordsställ som du kan placera i förhållande till vilken ljudkälla som helst. Den producerar 16-bitars 44 KHz ljud och är idealisk för streaming, även om det också är ett bra alternativ för spel eller videosamtal.

Bästa budgeten

Logitech for Creators Blue Snowball iCE USB-mikrofon

Blue Snowball iCE USB-mikrofonen är lätt en av de bästa budgetpodcastmikrofonerna på marknaden.

Amazon

49,99 USD
 

Bästa premium: Rode NT1 5:e generationens XLR och USB-mikrofon

Rode

Proffs

 • ✓ Professionell mikrofon med 32-bitars flytande digital utgång
 • ✓ USB- och XLR-anslutning, plus medföljande stötfäste och popfilter
 • ✓ Ultralågt brus med 192 KHz upplösning

Nackdelar

 • ✗ Det är dyrt

Om priset inte är ett problem, eller om du bara vill uppgradera från en USB-mikrofon, så har vi något speciellt för dig; Rode NT1 5:e generationens XLR-mikrofonsats. Den här mikrofonen dyker upp regelbundet i professionella studior, och även om den är dyr, är den lätt en av de bästa mikrofonerna som finns tillgängliga för poddsändare.

RELATERATRodes berömda NT1 Studio Mic kräver inte längre ett ljudgränssnitt

Rode NT1 är en kraftfull enkelriktad kondensatormikrofon med både USB- och XLR-anslutning. Det är ultralågt brus med en 32-bitars flytande digital utgång på 192 KHz (i huvudsak har den “obegränsad höjd”, vilket betyder att den inte kommer att förvränga även om du vevar förstärkningen för högt ). Den producerar exceptionellt tydliga och detaljerade mellanregister, höga frekvenser, varma och mjuka och solida basljud. Den kommer också med det högkvalitativa SM6-chockfästet och popfilter, även om du behöver ett mikrofonstativ.

Bästa premium

Rode NT1 5:e generationens XLR-mikrofonsats

Rode NT1 5:e generationens XLR-mikrofon är ett utmärkt val för poddsändare som inte nöjer sig med mindre.

Amazon

269,00 $
 

Adorama

269,00 USD
 

Bästa LAV-mikrofon: Rode Lavalier GO Professional bärbar mikrofon

Rode

Proffs

 • ✓ Kraftfull och hållbar rundstrålande lavaliermikrofon
 • ✓ Enkel, bärbar och bärbar
 • ✓ Guldpläterad TRS-kontakt, plus popfilter och kabelhantering

Nackdelar

 • ✗ Ingen USB-anslutning
 • ✗ Kan lätt bli felplacerad

Om du föredrar något mindre, mer kompakt och ändå kraftfull nog för att fånga din röst, välj då en bärbar lavaliermikrofon. För den här kategorin rekommenderar vi den lilla men mäktiga Rode Lavalier GO Professional bärbara mikrofonen.

Denna kraftfulla 4,5-tums rundstrålande kondensatormikrofon har en guldpläterad TRS-kontakt för inspelningsenheter med en 3,5-millimeters ingång (som en kamera, PC, ljudgränssnitt eller bärbar inspelare). Den kommer också med en vindruta (för att minimera vindljud och plosiver) och en monteringsklämma med inbyggd kabelhantering för sin slitstarka Kevlar-förstärkta kabel.

Best Lavalier Mic

Rode Lavalier GO Professional bärbar mikrofon

Rode Lavalier GO är en kraftfull, kompakt, bärbar, och bärbar mikrofon som erbjuder fantastisk och bekväm ljudkvalitet.

Amazon

76,90 USD
 

Bästa köp

79,99 USD
 

Adorama

66,00 USD
 

Bästa proffs: Shure SM7B kardioid dynamisk mikrofon

Shure

Proffs

 • ✓ Professionell dynamisk XLR-mikrofon
 • ✓ Cardioid pickup-mönster fokuserar på en röst
 • ✓ Bred frekvensrespons med suveränt ljud

Nackdelar

 • ✗ Ganska dyrt och kräver ljudgränssnitt

Om du vill låta ännu mer professionell på din podcast och du har resurserna rekommenderar vi att skaffa Shure SM7B kardioiddynamisk mikrofon. Denna vokala dynamiska enkelriktade XLR-mikrofon producerar detaljerade jämna, platta och breda frekvenssvar. Det skyddar perfekt elektromagnetiskt brum från datorer och andra enheter.

RELATERADEUniversal Audio Volt 2 recension: A Workhorse Audio Interface With Vintage Charm

Shure SM7B är också en kardioidmikrofon med ett frekvenssvar på 50 Hertz till 20 KHz. Den har inbyggd stötdämpning och en avtagbar vindruta för att eliminera mekaniskt buller, andningsförmåga och plosiver. Det är också lätt att montera på en vridbar enhet (som du kan montera på ditt skrivbord).

Best Professional

Shure SM7B kardioid dynamisk mikrofon

Om du har resurserna och vill ha en riktigt professionell poddmikrofon, välj Shure SM7B.

Amazon

398,00 USD
499,00 USD Spara 20 %

Bäst Köp

399,99 USD
 

Mål

399,00 USD