Dagelijkse briefing: worstelaars-govt blokkades; dagen na crash Coromandel Express weer op het goede spoor; 39 jaar Operatie Blue Star; en meer

0
34

Goedemorgen!

🚨 Groot verhaal

🔴 Een zes maanden durende confrontatie tussen protesterende worstelaars en de regering zag woensdag eindelijk een doorbraak. Na een zes uur durende discussie met Union Sports Minister Anurag Thakur, kwamen de worstelaars overeen om hun protest te onderbreken tot 15 juni. Dit is de datum waarop Thakur een aanklacht in de seksuele intimidatiezaak tegen WFI-chef en BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan zei Singh zal worden ingediend door de politie van Delhi.

🔴 De regering duidde bijna op een opruiming en machtsverschuiving in de Wrestling Federation of India. De regering zou de worstelaars hebben verzekerd dat niemand van de familie van Singh mag deelnemen aan de komende WFI-verkiezingen. Lees de belangrijkste punten van de vergadering.

⚡ Alleen in de Express

Sinds 2021 hebben drie districten van de regio Jammu – Poonch, Rajouri en Jammu – minder maar bloediger terreuraanslagen gezien in vergelijking met de aanvallen in de vallei. Overweeg dit: tussen januari 2021 en 30 mei van dit jaar werden 24 beveiligingspersoneel en 75 burgers gedood aan weerszijden van het Pir Panjal-gebergte in het Union Territory of J&K. Lees meer over de terreur verschuiving in J&K.

📰 From The Front Page

👉🏽 De ICICI Bank Board heeft sanctie gegeven om te vervolgen zijn voormalige algemeen directeur en CEO Chanda Kochhar onder de Preventie van Corruptiewet in verband met de Videocon-leningzaak, werd woensdag door het CBI op de hoogte gebracht van een speciale rechtbank.

👉🏽 Het Rajya Sabha-secretariaat heeft vorig jaar een Type-VII-bungalow in New Delhi toegewezen – een bungalow in deze categorie is meestal bedoeld voor parlementsleden die voormalige ministers van de Unie, gouverneurs of eerste ministers zijn – aan AAP-parlementslid Raghav Chadha voordat de toewijzing in maart werd geannuleerd dit jaar, wat het parlementslid voor het eerst ertoe aanzette om naar de rechtbank te verhuizen en schorsing te krijgen tegen onteigening van het eigendom.

👩🏽‍💻 Must Read< /p>

‘De trein is ons leven; we kunnen er niet omheen, ook al zouden we het willen

Advertentie

Vijf dagen nadat de Coromandel Express betrokken was bij een ongeval waarbij 288 mensen om het leven kwamen in Odisha's Balasore, de trein vertrok op zijn gebruikelijke route van Shalimar in West-Bengalen tot Chennai, met ongeveer 1.500 nerveuze reizigers.

✍️ In de opiniesectie van vandaag schrijft Pramod Kumar over 39 jaar Operatie Blue Starin Punjab en hoe het een herinnering is geworden aan de noodzaak om religieuze symbolen te respecteren, in plaats van een kenmerk van sociale verdeeldheid, de politiek van religieuze dominantie of de bewering van het idee van een theocratische staat.

Van een nieuw beleid dat de onderwijsroutekaart voor de komende 20 jaar schetst voor ingrijpende veranderingen in schoolboeken en het openstellen van de Indiase ruimte voor hoger onderwijs voor buitenlandse spelers, heeft de tweede ambtstermijn van de regering Narendra Modi bewezen meer bewogen te zijn in termen van onderwijs in vergelijking met de eerste. We leggen uit

⏱️ En tot slot

Advertentie

De eerste dag van het World Test Championship (WTC) eindigde met een score van 327 voor 3 in Australië, terwijl Travis Head en Steve Smith vrolijk waren zonder steun voor de Indiase gangmakers Mohammed Siraj en Mohammed Shami. Lees hier de hoogtepunten van Dag 1

🤫 Delhi Confidential: Priyanka Gandhi Vadra, die volgende week de congrescampagne in Madhya Pradesh aftrapt, koos een kruispuntlocatie om vanaf te beginnen: ze zal een bijeenkomst toespreken in Jabalpur, het hart van de regio Mahakoshal. De regering van Shivraj Singh Chouhan heeft niet veel ministers uit de regio, zo wordt gezegd tegen een korhoen van haar inwoners.

Lees ook

Dagelijkse briefing: internationale scheidsrechter spreekt over beschuldigingen tegen Brij …

Dagelijkse briefing: Ruzie over inhuldiging van nieuw parlementsgebouw; hoe UPSC h…

< /figuur>Dagelijkse briefing: belangrijkste beschuldigingen tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh; NAT…< /figuur>Dagelijkse briefing: Justitie Chandrachud neemt de leiding als CJI; BJP's fine line…

🔊 In de 3 Things-aflevering van vandaag praten we over de aanbevelingen van de Law Commission of India voor het handhaven en versterken van de opruiingswet, problemen waarmee Tihar-functionarissen worden geconfronteerd vanwege het gebrek aan adequate beveiliging, en Indiase vissers die al meer dan 3-4 jaar in Pakistaanse gevangenissen zitten.

Tot morgen,
Varsha Sriram en Rahel Philipose Pynumootil