Brottshandlingar: Shraddha Walker till Mira Road-fallet, här är en tidslinje över de senaste grymma mord

0
39

En 56-årig man ska ha dödat sin 32-åriga sambo i Mumbai och senare hackat hennes kropp i mer än 20 bitar med hjälp av två knivar för att förstöra bevis. Enligt polisen dödade den åtalade Manoj Sahni Saraswati Vaidya för 3-4 dagar sedan och efter det köpte han en trädkapare för att hugga henne i bitar.

Detta är inte det första fallet. I november förra året dödades Shraddha Walker på liknande sätt av sin sambo Aftab Poonawala i en hyrd lägenhet i Mehrauli i södra Delhi. Och senast, den 29 maj, knivhögg Sahil Khan (20) sin flickvän, en minderårig, minst 20 gånger och slog henne sedan med en betongplatta som låg i närheten tills hon dog i Delhi.

Här är 5 hemska mord som landet har bevittnat nyligen:

 1. 01

  Shahbad Dairy mord

  Den 27 juni ska Sahil Khan (20) ha knivhuggit och dödat sin 16-åriga flickvän i Shahbad Dairy i Delhi. Den åtalade knivhögg den minderårige minst 20 gånger tills hon dog enligt polisen. Sahil, som flydde efter mordet, greps från Bulandshahr i Uttar Pradesh i måndags.

  Åskådare och förbipasserande som bevittnade händelsen uppgavs inte ringa ett PCR-samtal på cirka 25–30 minuter eftersom kroppen av minderårig låg i ett hörn på platsen, i Shahbad mejeri.

  Läs även | Mordet på Shahbad Dairy: Den stora risken att bli kär i Indien

  Mordet på Shahbad Dairy introducerade landet för “åskådareffekten”: ett fenomen där människor misslyckas med att erbjuda nödvändig hjälp i nödsituationer, särskilt när andra människor är närvarande i samma miljö, enligt American Psychology Association (APA). Experter säger att detta fenomen ledde till att vittnen inte informerade polisen på nästan 30 minuter.

  Invånarna i Shahbad-mejeriet där Sahil bodde kände honom som en tyst, otålig man som ofta valde dispyter med grannarna om småsaker. saker.

 2. 02

  Mordet på Shraddha Walker

  Den 12 november arresterade polisen Aftab Poonawala från en lägenhet i Mehrauli i södra Delhi för mordet på Shraddha Walker. Enligt polisen ska den åtalade den 18 maj 2022 ha kvävt sin 27-åriga sambo, hackat hennes kropp i över 30 delar och tillbringat de följande två-tre månaderna med att dumpa dem i ett skogsområde i närheten.

  Läs även: https://indianexpress.com/article/opinion/columns/shraddha-walkar-murder-case-aaftab-poonawala-crimes-8291750/

  I en < b>polygraftest, den 24 november fick Aftab Poonawalla frågor om brottet – om och hur han begick brottet där han gömde bevisen och andra frågor om hans personliga liv. Tidigare samma dag sa poliskällor att tde hade hittat nästan 10-12 “skarpa föremål”,som inkluderade knivar, blad, sågar och andra verktyg, från parets Chhattarpur Pahadi-lägenhet och Mehrauli skog under den senaste veckan.

  Nära vänner, kollegor och grannar till Walker lyfte vittnesmål som avslöjade hur hon och hennes partner Aaftab Poonawala ofta slogs “om små frågor”; hur han skulle “slå henne illa och dunka hennes huvud i väggen”; och hur de “var i ett ohälsosamt förhållande”.

  Efter att ha stoppat in sin partners kroppsdelar instoppade i ett kylskåp, ska den anklagade även föra en annan kvinna till sin hyrda lägenhet i Mehrauli i södra Delhi på en dejt, poliskällor berättade för The Indian Express.

 3. 03

  Bilder av man i randig t-shirt, hästkärra hjälpte polisen att lösa mordet på 25-årig kvinna

  Den 12 april fick polisen ett samtal att kroppen av en kvinna hade dumpats nära Krishna Public School i Karawal Nagar. Ett ärende om mord väcktes och en förundersökning inleddes.

  Efter att ha skannat CCTV-kamerorna i området hittade polisen filmer som visade två män på en motorcykel med en kvinna sittande mellan dem. DCP (Northeast) Joy Tirkey sa: “Registreringsnumret för motorcykeln var oklart på grund av dålig upplösning på kamerorna. Den hjälpsamma egenskapen var den randiga t-shirten och de vita byxorna från piljonsföraren.”

  Den 20 april hittade polisteam ytterligare ett filmmaterial – En man i en randig t-shirt som bar kroppen av en flicka på hans axel och en kvinna som gick precis bakom. DCP sa att duon hade identifierats som Vineet och hans syster Parul Chowdhary medan den avlidnes identitet avslöjades som Rohina Naz alias Mahi.

  Vineet var ute på borgen för mordfall som hade ägt rum i Baghpat 2017. Efter att syskonen hade ett bråk med offret bestämde de sig för att eliminera henne. Den 12 april ströp Vineet Rohina efter ett slagsmål och stoppade in hennes kropp i en diwan. Vineet ringde sin medarbetare på kvällen. Enligt polisen bar Parul chunni (stal) och andra kläder som hennes bror använde för att svepa in Rohinas kropp i medan Vineet bar hennes lik på hans axel. T

  polisen insåg snabbt att kvinnan som sågs på CCTV hade varit Rohinas kropp.

 4. 04

  Ex-marinman dödad av familj, kropp hackad i sex delar< /h3>

  Dagar efter att rapporter om mord på Shraddha-vandrare i Delhi kom ut, kom ett liknande makabert mord i förgrunden i Baruipur, 40 km från Kolkata. En 50-årig kvinna och hennes 25-åriga son har gripits för att ha dödat sin man och sedan hackat hans kropp i sex delar innan de dumpade dem i närliggande områden.

  Enligt polisen dödades 55-årige Ujjawal Chakraborty, en före detta marinpersonal, av sin fru, Shyamali Chakraborty, och sonen Raju Chakraborty alias Joy, den 14 november kvällen efter att de bråkat om att betala 3 000 Rs undersökningsavgifter för sonen. .

  Enligt polisen skar sonen kroppen i bitar med hjälp av en bågfil ur sin snickarkurssats. Ujjawals kropp skars i sex bitar och hans son dumpade dem i en närliggande damm och buskar. Kroppsdelarna var också inslagna i plastpåsar. Enligt myndigheterna gjorde sonen minst sex besök på sin cykel för att dumpa kroppsdelarna inom en radie på 500 meter i regionerna Khas Mallick och Dehimedan Malla.

 5. 05

  Mumbai Mira road muder

  På torsdagen fängslade Naya Nagar-polisen en 56-årig man som påstås ha dödat sin 32-åriga sambo och senare högg hennes kropp i mer än 20 bitar med hjälp av två fräsar för att förstöra bevis i Mumbais Mira Road-område. En preliminär undersökning tyder på att han dödade henne på grund av inhemska tvister.

  Enligt polisen ringde invånare i J-wing i Geeta Aakashdeep Cooperative Housing Society, Geeta Nagar, Fas-7, dem i onsdags och klagade på en illaluktande lukt från lägenhet nummer 704. Ett team från Naya Nagars polisstation besökte sedan byggnaden, bröt upp lägenheten och hittade sedan den nedbrutna kroppen av en kvinna i bitar som låg i lägenheten. Den avlidna kvinnan har identifierats som Saraswati Vaidya, 32, föräldralös.

  Läs även

  Rivningen börjar kl. Odisha skola som agerade bårhus efter tågtragedi

  CBI registrerar 6 FIR, bildar SIT för att undersöka våldet i Manipur

  Internationell domare talar: 'Jag såg Brij Bhushan stå bredvid henne, s…

  Att be världen att ingripa i Indiens problem bjuder på större problem : …

  Detta är det andra fruktansvärda mordet på kvinnor i området de senaste två veckorna. Förra veckan hittades en kvinnas huvudlösa kropp nära Uttan Beach.