AIIMS zal waarschijnlijk National Exit Test (NExT) uitvoeren voor MBBS-studenten; hier is alles wat u moet weten

0
33

Het All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), Delhi zal waarschijnlijk de National Exit Test (NExT) — een tweedelig examen dat zal dienen als een kwalificerende test voor het verlenen van registratie aan artsen en als basis voor postdoctorale toelatingen — gepland voor later dit jaar.

Leraren verbonden aan verschillende afdelingen van AIIMS werken momenteel aan het ontwikkelen van meerkeuzevragen voor het eerste deel van de test (of NExT 1), die zich zal richten op het beoordelen van klinisch leren, heeft The Indian Express geleerd. Volgens bronnen heeft de National Medical Commission (NMC) vergaderingen gehouden met AIIMS, hoewel er nog steeds wordt gewacht op een definitieve kennisgeving waarin de vooraanstaande medische scholen worden aangekondigd als het knooppunt voor het uitvoeren van het examen.

De nieuwe tweedelige NExT vervangt de bestaande afsluitende theoriepaper voor MBBS-studenten. Het eerste deel (ofwel NExT 1) komt in de plaats van de eindexamens op universitair niveau. NExT 1 zal de basis vormen voor de voorlopige inschrijving bij medische raden, die nodig is voor de eenjarige verplichte stage. Deze test is een multiple choice paper met vragen uit de geneeskunde, chirurgie, verloskunde en gynaecologie, kindergeneeskunde, KNO en oogheelkunde.

Lees | NEET RUG Resultaten 2023 volgende week, verzekert NTA Kamercommissie

“Het examen zal gericht zijn op het beoordelen van de klinische vaardigheden van de studenten; dit is om het probleem op te lossen van studenten die lessen overslaan om voor NEET-PG te studeren. Hierdoor is de deelname aan laatstejaarsvakken in veel instituten belabberd. Maar het NExT-patroon zorgt ervoor dat studenten niet kunnen antwoorden als ze geen praktische kennis hebben opgedaan door lessen bij te wonen”, aldus een functionaris van het ministerie van Volksgezondheid.

Het tweede deel (ofwel NExT 2) zal een praktijkpaper zijn dat wordt gehouden nadat studenten hun stage hebben afgerond. Het wordt een praktische test die ook gericht is op het beoordelen van klinische vaardigheden.

De NExT-testen vormen de basis voor toelating tot postdoctorale programma's. Het is echter onwaarschijnlijk dat het nieuwe onderzoek dit jaar zal worden gebruikt voor PG-opnames, aangezien NEET-PG 2023 al is uitgevoerd en counseling later dit jaar is gepland. Ambtenaren die op de hoogte zijn van de zaak zeiden: “Het is te laat om dit jaar het examen voor PG-toelating te gebruiken; studenten hebben wat tijd nodig om zich voor te bereiden op een nieuwe toetsvorm.”

Een decaan van een van India's grootste medische hogescholen zei dat met de laatste MBBS-examens voor de meeste hogescholen in India gepland voor de komende twee maanden, NExT 1 binnenkort moet worden gehouden om ervoor te zorgen dat NExT 2 volgend jaar kan worden afgenomen na de eenjarige studie. stage. Bovendien kunnen de scores worden gebruikt om de volgende groep PG-studenten te selecteren.

Advertentie lezen | Top 10 Medical Colleges in India

De exit-test om de vaardigheidsniveaus van artsen in het hele land op dezelfde standaard te evalueren, werd voorgesteld onder de National Medical Commission Act 2019. De test zou worden uitgevoerd binnen drie jaar nadat de wet van kracht werd van kracht in 2020. De National Medical Commission heeft via een publicatie in het staatsblad de data met een jaar opgeschoven.

Lees ook

NEET UG 2023-update: NTA maakt volgende week resultaten bekend< figuur class="non_premium_icon">' Beschaamd om geassocieerd te worden met deze leerboeken': Adviseurs vragen NCERT t…

KCET 2023: KEA meldt mismatch in details van bijna 30.000 kandidaten

Maharashtra MHT CET resultaat 2023 datum en tijd aangekondigd

“Het examenpatroon kan verschillen, maar de vragen zullen gebaseerd zijn op dezelfde cursus als de laatste MBBS-examens. Dus studenten die lessen hebben bijgewoond en voor hun eindexamen hebben gestudeerd, zouden ook NExT moeten kunnen volgen”, zei de decaan.

© The Indian Express (P) Ltd