7 beste maskinoversettelsesprogramvare eller AI-oversettere å prøve i 2023

0
44

Trenger du å kommunisere med andre på flere språk? I så fall er det å bruke maskinoversettelsesprogramvare eller kunstig intelligens-oversettere. Denne teknologien har kommet langt siden den første tiden da den i beste fall var rudimentær. Nå blir det stadig mer nøyaktig og rimelig, noe som er perfekt for alle som ønsker profesjonelle oversettelser uten å måtte betale ublu priser.

I denne artikkelen vil vi gjennomgå noen av de beste maskinoversettelsesprogramvarene eller AI-oversetterne på markedet, slik at du kan ta en informert avgjørelse når du velger hvilken som er riktig for dine behov i 2023. Sørg også for å sjekke ut vår favoritt AI-assistenter og AI-bildegeneratorer.

Innholdsfortegnelse

  Hva er maskinoversettelsesprogramvare?

  Programvare for maskinoversettelse er basert på kunstig intelligens, og gir automatiserte oversettelser av tekst fra ett språk til et annet. Dette verktøyet ble raskt en del av arbeidsflyter for datamaskinassistert oversettelse (CAT), noe som satte fart på oversettelsesarbeidet og gjorde det rimeligere. Dette systemet er nå avansert og i stand til raskt å oversette store mengder tekst. Det er derfor maskinoversettelse er veldig populær blant store bedrifter som trenger masseoversettelse av ulike dokumenter og nettsteder.

  Selv om noen brukere fortsatt ikke stoler på maskinoversettelsens nøyaktighet, ble disse verktøyene betydelig forbedret over tid. Det er alt takket være den nye teknologien kjent som statistisk maskinoversettelse (SMT), som er i stand til å oversette tekst ved å analysere menneskelige oversettelser. SMT bruker deretter ulike algoritmer for å produsere best mulig oversettelse.

  SMT var et stort skritt fremover når det kommer til automatisert oversettelse. Det er imidlertid mindre effektivt enn den nyeste oversettelsesteknologien, nevral maskinoversettelse (NMT). NMT forsøker å etterligne den menneskelige hjernen og bruker dyp læring for å generere en tekstoversettelse av høy kvalitet. Resultatet er ikke bare nesten perfekt nøyaktighet, men oversettelsen er naturlig. Så du kan nå få oversettelser som ikke føles som om de er resultatet av en bot.

  Hvorfor bruke maskinoversettelsesprogramvare?

  Enten du er lingvist eller bedriftsleder, vil du oppdage at oversettelsesverktøy kan være til stor hjelp. Her er noen av de oftest siterte årsakene til at maskinoversettelse er et bedre alternativ enn tradisjonelle løsninger:

  • Raske resultater: Uten tvil er maskinoversettelse ganske enkelt raskere enn menneskelig oversettelse . Det kan oversette tekst eller til og med bilder i løpet av sekunder, og det er flott når det kommer til å oversette store volumer.
  • Enkel å bruke: Programvare for maskinoversettelse er så enkelt som å kopiere og lime inn en tekst og angi ønsket språk. Resten gjøres av verktøyet selv.
  • Sømløs drift: Noen maskinoversettelsesverktøy kan enkelt legges til programvaren du vanligvis bruker for virksomheten. Da kan du unngå å kopiere og lime inn teksten. I stedet kan du få den integrert i virksomheten din, som et verktøy, og lage sanntidsoversettelser på stedet.
  • Kostnadseffektiv: Ja, programvare for maskinoversettelse er ikke alltid gratis. Men selv om du må betale et månedlig abonnement eller en lisens, vil du fortsatt spare mer penger enn om du går med en menneskelig oversetter.
  • Pålitelig: De profesjonelle verktøyene blir kontrollert av faktiske oversettere og morsmål før de utgis. Det er derfor du kan være trygg på at de er pålitelige og kan produsere nøyaktige nok oversettelser.

  Når det er sagt, la oss se på noen av de beste maskinoversettelsesverktøyene på markedet.

  1. Google Translate

  Pris: Gratis opptil 500 000 tegn per måned/$20 per million tegn.

  • 132 tilgjengelige språk
  • API-integrasjon
  • Oversetter PDF-, Docs-, PPTX- og XLSX-filformater
  • Rask
  • Nedlastbar app eller online oversettelse

  Google Oversetter er den mest populære maskinoversetteren der ute. Den brukes av millioner av mennesker daglig for virksomheten, akademia eller daglige oversettelsesbehov. Fordi det er gratis, kan alle bruke Google Translate. Den er tilgjengelig på nettet, som en nedlastbar app for PC-en din og som en mobilapp.

  Google Translate kan oversette opptil 10 MB filer og nesten ubegrensede mengder tekst, gratis. Du kan kopiere teksten, eller laste opp et dokument. Du kan til og med bruke nettadresser og oversette innhold på nettstedet til hvilket som helst av de 132 forskjellige språkene. Og på toppen av det kan du integrere den i annen programvare og verktøy.

  Når det er sagt, er nøyaktigheten av oversettelsen utført av Google Translate ikke den beste, selv om den har blitt kraftig forbedret de siste årene. Denne programvaren har problemer med å forstå visse språknyanser og noen ganger idiomer. Det er imidlertid helt gratis og enkelt å bruke, så hvis du ikke trenger den mest nøyaktige oversettelsen, er Google Translate flott.

  2. DeepL Translate

  Pris: Gratis opptil 500 000 tegn per måned/Ulike abonnementsnivåer tilgjengelig fra $6,99 til $45,99 per måned.

  • 31 tilgjengelige språk
  • Kopier tekst eller last opp filer
  • API-integrasjon
  • CAT-verktøyintegrasjon
  • Oversetter PDF-, Docx- og Pptx-filer
  < p>DeepL er en AI-oversetter med et grensesnitt som ligner på Google Translate. Imidlertid støtter DeepL færre språk, og det ser ut til at det kun er rettet mot Nord-Amerika, Europa og Japan. Den støtter heller ikke nettsideoversettelse. Nøyaktigheten av oversettelser er imidlertid langt større enn med Google Translate, og denne appen er veldig flink til å oversette tonen og konteksten til en gitt tekst. Den er ikke avhengig av ord-for-ord-oversettelse.

  Selv om den er gratis, gir den betalte versjonen flere filsikkerhetsfunksjoner, inkludert SOO-funksjonen (Single Sign-On). Du kan også legge til mer enn én bruker, noe som er flott for bedrifter. Men prisen på den betalte versjonen er litt høyere enn for andre alternativer. Heldigvis kan du velge en 30-dagers prøveperiode før du bestemmer deg for å forplikte deg til DeepL Translation.

  3. Amazon Translate

  Gratis opptil 500 000 tegn per to måneder/$15-$60 per million tegn avhengig av abonnementsnivå.

  • 75 tilgjengelige språk
  • API-integrasjon med JSON-kode
  • Neural Machine Translation Service
  • Automatisk språkdeteksjon
  • Gratis datalagring

  Amazon Translate er et verktøy som produserer oversettelser av høy kvalitet, og fordi det bruker nevral maskinoversettelsesteknologi, har det utrolig nøyaktighet og det er ganske raskt også. Du kan bruke den til å oversette kopiert tekst, nettsteder eller nettapplikasjoner. Du kan til og med integrere Amazon Translate i dine egne nettsteder og apper med JSON.

  Totalt sett er Amazon Translate en god maskinoversettelsesprogramvare. Det er profesjonelt og det kan enkelt lokalisere innhold for internasjonale brukere. Det krever imidlertid litt kodingserfaring hvis du ønsker å integrere det på bedriftens nettsted. Den eneste ulempen er at du må bruke kreditt- eller debetkortet ditt bare for å opprette en konto for å kunne teste gratisversjonen.

  4. Bing Microsoft Translator

  Pris: Gratis opptil 2 millioner tegn per måned/$10 – $15 per million tegn.

  • 111 tilgjengelige språk
  • Oversetter skannede dokumenter
  • Støtter translitterasjon
  • Automatisk språkgjenkjenning
  • Egendefinert modellvert for nettutviklere

  Bing har ikke blitt tatt seriøst på lenge, men alt endret seg med AI-integrasjon. Microsofts Bing Translator er et kraftig skybasert verktøy som umiddelbart kan oversette sanntidssamtaler, apper, nettsteder og mer. Den er tilgjengelig på alle stasjonære og smarttelefoner, så den er spesielt praktisk for turister siden den kan oversette sanntidssamtaler med sine stemmeoversettelsesalgoritmer. Dessuten kan du også bruke den til å oversette menyer eller gatenavn, alt fra din iOS- eller Android-mobilenhet, selv om du ikke har en internettforbindelse.

  Når det er sagt, er ikke Bing-oversetteren den mest nøyaktige AI-oversetteren på markedet, men den er absolutt veldig variert. Bruk den til å oversette skannede dokumenter for bedrifter, bilder og lenker, eller bruk den som en tospråklig ordbok for de vanligste frasene.

  5. Systran Translate

  Pris: $5 – $33 per måned avhengig av abonnementsnivå.

  • Over 50 tilgjengelige språk
  • Oversetter nettsider, dokumenter, PowerPoint-lysbilder og bilder
  • CAT-verktøy
  • Microsoft Office integrasjon
  • Neurale oversettelsesmodeller

  Systrian er et skybasert sanntidsoversettelsesverktøy rettet mot bedrifter som trenger å kommunisere sømløst med internasjonale kunder og teammedlemmer. Med over 40 års erfaring innen oversettelsesteknologi, er det ikke rart at samarbeidsgiganter som Google, Yahoo og NASA stoler på Systrian-teknologier.

  Du kan bruke Systrian til å oversette bedriftskorrespondansen, dokumenter, nettsteder, bilder og til og med ZIP-filer. Det beste med det er at det kan oversette hele kataloger med tekstfiler på en gang, nesten på et blunk. Denne nevrale nettverksbaserte oversettelsesappen ble utviklet med bistand fra erfarne lingvister for å oppnå utmerket nøyaktighet, så prøv den ut hvis du trenger nesten perfekte oversettelser.

  6. Crowdin

  Pris: $40 – $450 per måned avhengig av abonnementsnivå. Bedrifter har tilpassede pristilbud.

  • Innebygd oversettelsesminne
  • Integrasjoner
  • Oversettelsesadministrasjon
  • Oppgavedelegering
  • Arbeidsflyt for oversettelse Automatisering

  Crowdin er en lokaliseringsplattform som også administrerer oversettelser og hjelper bedrifter med å lokalisere forskjellige materialer. Denne plattformen har flere forskjellige verktøy som tillater oppgavedelegering og arbeidsflytautomatisering. Så det er mye mer enn bare en enkel AI-oversetter.

  Det morsomste med Crowdin er at teammedlemmer kan jobbe sammen om oversettelsesprosjekter og hjelpe hverandre. De kan også kommunisere via plattformen for å sikre at oppgaven blir utført nøyaktig. Crowdin er den beste appen der ute for profesjonelle oversettere som jobber på nettet.

  7. Smartling

  Pris: Egendefinerte priser.

  • Oppgavedelegering
  • Ordliste
  • API-integrasjon
  • PCI-sikkerhetssertifisert
  • SOC 2 og HIPAA sertifisert

  Hvis du leter etter den sikreste programvaren for maskinoversettelse, er Smartling svaret. Appen ble utviklet for bedrifter som trenger å oversette konfidensielle dokumenter. Det er imidlertid tilgjengelig for alle for en pris. I tillegg til PCI-, SOC 2- og HIPAA-sertifisering er den ISO17100-kompatibel.

  Smartling er et AI-drevet oversettelsesadministrasjonssystem som du kan bruke til å lokalisere apper, nettsteder eller ulike dokumenter. Den kan enkelt integreres med programmer som Adobe Illustrator, Photoshop eller Figma. Smartling er imidlertid ikke lett å bruke. Den har en bratt læringskurve, men den gir deg friheten til å tilpasse oversettelsesprosessen. Det er det som gjør det til et av de beste valgene for profesjonelle.

  Så enten du er en enkeltperson eller et profesjonelt team som søker etter den beste maskinoversettelsesprogramvaren eller AI-oversetterne, er det mange alternativer og verktøy der ute å prøve. Husk at valg av en god programvare eller oversetter ikke bare er viktig for dens nøyaktighet, men også dens generelle kvalitet og kostnadseffektivitet, så husk på alle disse tingene.