7 beste automatische vertaalsoftware of AI-vertalers om te proberen in 2023

0
39

Moet u in meerdere talen met anderen communiceren? Als dat het geval is, is het gebruik van automatische vertaalsoftware of kunstmatige intelligentie-vertalers de juiste keuze. Deze technologie heeft een lange weg afgelegd sinds de vroege dagen dat ze op zijn best rudimentair was. Nu wordt het steeds nauwkeuriger en betaalbaarder, wat perfect is voor iedereen die professionele vertalingen wil zonder exorbitante prijzen te betalen.

In dit artikel bespreken we enkele van de beste automatische vertaalsoftware of AI-vertalers op de markt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het selecteren van de juiste voor uw behoeften in 2023. Ook , zorg ervoor dat je onze favoriete AI-assistenten en AI-beeldgeneratoren bekijkt.

Inhoudsopgave

  Wat is software voor machinevertaling?

  Machinevertalingssoftware is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en biedt geautomatiseerde vertalingen van tekst van de ene taal naar de andere. Deze tool werd al snel onderdeel van computerondersteunde vertaalworkflows (CAT), waardoor het vertaalwerk sneller en betaalbaarder werd. Dit systeem is nu geavanceerd en in staat om snel grote hoeveelheden tekst te vertalen. Daarom is machinevertaling erg populair bij grote bedrijven die bulkvertalingen van verschillende documenten en websites nodig hebben.

  Hoewel sommige gebruikers de nauwkeurigheid van de machinevertaling nog steeds niet vertrouwen, zijn deze tools in de loop van de tijd aanzienlijk verbeterd. Dat is allemaal te danken aan de nieuwe technologie die bekend staat als statistische machinevertaling (SMT), die in staat is om tekst te vertalen door menselijke vertalingen te analyseren. SMT past vervolgens verschillende algoritmen toe om de best mogelijke vertaling te produceren.

  SMT was een grote stap voorwaarts als het gaat om automatisch vertalen. Het is echter minder efficiënt dan de nieuwste vertaaltechnologie, neurale machinevertaling (NMT). De NMT probeert het menselijk brein na te bootsen en maakt gebruik van deep learning om een ​​hoogwaardige tekstvertaling te genereren. Het resultaat is niet alleen bijna perfecte nauwkeurigheid, maar de vertaling is natuurlijk. U kunt nu dus vertalingen krijgen die niet het gevoel hebben dat ze het resultaat zijn van een bot.

  Waarom machinevertalingssoftware gebruiken?

  Of u nu een taalkundige of een bedrijfsleider bent, u zult merken dat vertaaltools een grote hulp kunnen zijn. Hier volgen enkele van de meest genoemde redenen waarom machinevertaling een betere optie is dan traditionele oplossingen:

  • Snelle resultaten: automatische vertaling is zonder twijfel gewoon sneller dan menselijke vertaling. Het kan tekst of zelfs afbeeldingen binnen enkele seconden vertalen, en het is geweldig als het gaat om het vertalen van grote volumes.
  • Eenvoudig te gebruiken: machinevertalingssoftware is net zo eenvoudig als het kopiëren en plakken van een tekst en het instellen van de gewenste taal. De rest doet de tool zelf.
  • Naadloze werking: Sommige tools voor machinevertaling kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan de software die u doorgaans voor zakelijke doeleinden gebruikt. Dan kun je het kopiëren en plakken van de tekst vermijden. In plaats daarvan kunt u het als hulpmiddel in uw bedrijf laten integreren en ter plekke real-time vertalingen maken.
  • Kostenbesparend: Ja, machinevertalingssoftware is niet altijd gratis. Maar zelfs als u een maandelijks abonnement of een licentie moet betalen, bespaart u nog steeds meer geld dan wanneer u voor een menselijke vertaler kiest.
  • Betrouwbaar: de professionele tools worden doorgelicht door echte vertalers en moedertaalsprekers voordat ze worden vrijgegeven. Daarom kunt u er zeker van zijn dat ze betrouwbaar zijn en voldoende nauwkeurige vertalingen kunnen produceren.

  Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste automatische vertaaltools die momenteel op de markt zijn.

  1. Google Translate

  Prijs: gratis tot 500.000 tekens per maand/$ 20 per miljoen tekens.

  • 132 beschikbare talen
  • API-integratie
  • Vertaalt PDF-, Docs-, PPTX- en XLSX-bestandsindelingen
  • Snel
  • Downloadbare app of online vertaling

  Google Translate is de meest populaire machinevertaler die er is. Het wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt voor zakelijke, academische of dagelijkse vertaalbehoeften. Omdat het gratis is, kan iedereen Google Translate gebruiken. Het is online beschikbaar, als downloadbare app voor uw pc en als mobiele app.

  Google Translate kan tot 10 MB bestanden en bijna onbeperkte hoeveelheden tekst gratis vertalen. U kunt de tekst kopiëren of een document uploaden. U kunt zelfs URL's gebruiken en website-inhoud vertalen in een van de 132 verschillende talen. En bovendien kunt u het integreren in andere software en tools.

  Dat gezegd hebbende, de nauwkeurigheid van de vertaling door Google Translate is niet de beste, ook al is deze de afgelopen jaren enorm verbeterd. Deze software heeft moeite met het begrijpen van bepaalde taalnuances en soms idioom. Het is echter volledig gratis en eenvoudig te gebruiken, dus als u niet de meest nauwkeurige vertaling nodig heeft, is Google Translate geweldig.

  2. DeepL Translate

  Prijs: gratis tot 500.000 tekens per maand/Verschillende abonnementsniveaus beschikbaar variërend van $ 6,99 tot $ 45,99 per maand.

  • 31 beschikbare talen
  • Tekst kopiëren of bestanden uploaden
  • API-integratie
  • CAT-toolintegratie
  • Vertaalt PDF-, Docx- en Pptx-bestanden

  DeepL is een AI-vertaler met een vergelijkbare interface als Google Translate. DeepL ondersteunt echter minder talen en het lijkt erop dat het zich alleen op Noord-Amerika, Europa en Japan richt. Het ondersteunt ook geen websitevertaling. De nauwkeurigheid van vertalingen is echter veel groter dan bij Google Translate en deze app is erg goed in het vertalen van de toon en context van een bepaalde tekst. Het is niet afhankelijk van woord-voor-woord vertaling.

  Hoewel gratis, biedt de betaalde versie meer bestandsbeveiligingsfuncties, waaronder de SOO-functie (Single Sign-On). U kunt ook meer dan één gebruiker toevoegen, wat geweldig is voor bedrijven. Maar de prijs van de betaalde versie is iets hoger dan voor andere opties. Gelukkig kunt u kiezen voor de proefperiode van 30 dagen voordat u besluit u aan DeepL Translation te binden.

  3. Amazon Translate

  Gratis tot 500.000 tekens per twee maanden/$ 15- $ 60 per miljoen tekens, afhankelijk van het abonnementsniveau.

  • 75 beschikbare talen
  • API-integratie met JSON-code
  • Neural Machine Translation Service
  • Automatische taaldetectie
  • Gratis gegevensopslag

  Amazon Translate is een tool die vertalingen van hoge kwaliteit produceert, en omdat het neurale machinevertalingstechnologie gebruikt, is het verbazingwekkend nauwkeurig en ook behoorlijk snel. U kunt het gebruiken om gekopieerde tekst, websites of webapplicaties te vertalen. U kunt Amazon Translate zelfs integreren in uw eigen websites en apps met JSON.

  Over het algemeen is Amazon Translate een goede machinevertalingssoftware. Het is professioneel en het kan gemakkelijk inhoud lokaliseren voor internationale gebruikers. Het vereist echter enige codeerervaring als u het in uw zakelijke website wilt integreren. Het enige nadeel is dat je je creditcard of betaalpas moet gebruiken om een ​​account aan te maken om de gratis versie te kunnen testen.

  4. Bing Microsoft Translator

  Prijs: gratis tot 2 miljoen tekens per maand/$10 – $ 15 per miljoen tekens.

  • 111 beschikbare talen
  • Vertaalt gescande documenten
  • Ondersteunt transliteratie
  • Automatische taaldetectie
  • Aangepaste modelhosting voor webontwikkelaars

  Bing werd lange tijd niet serieus genomen, maar alles veranderde met AI-integratie. Bing Translator van Microsoft is een krachtige cloudgebaseerde tool die direct real-time gesprekken, apps, websites en meer kan vertalen. Het is beschikbaar op alle desktop- en smartphoneapparaten, dus het is vooral handig voor toeristen omdat het real-time gesprekken kan vertalen met zijn algoritmen voor stemvertaling. Bovendien kun je het ook gebruiken om menu's of straatnamen te vertalen, allemaal vanaf je mobiele iOS- of Android-apparaat, zelfs als je geen internetverbinding hebt.

  Dat gezegd hebbende, de Bing Translator is niet de meest nauwkeurige AI-vertaler op de markt, maar hij is zeker heel divers. Gebruik het om gescande zakelijke documenten, foto's en links te vertalen, of gebruik het als een tweetalig woordenboek voor de meest voorkomende uitdrukkingen.

  5. Systran Translate

  Prijs: $5 – $ 33 per maand, afhankelijk van het abonnementsniveau.

  • Meer dan 50 beschikbare talen
  • Vertaalt webpagina's, documenten, PowerPoint-dia's en afbeeldingen
  • CAT-tools
  • Microsoft Office integratie
  • Neurale vertaalmodellen

  Systrian is een cloudgebaseerde real-time vertaaltool gericht op bedrijven die naadloos moeten communiceren met internationale klanten en teamleden. Met meer dan 40 jaar ervaring in vertaaltechnologieën is het geen wonder dat coöperatieve reuzen zoals Google, Yahoo en NASA vertrouwen op Systrian-technologieën.

  U kunt Systrian gebruiken om uw zakelijke correspondentie, documenten, websites, foto's en zelfs ZIP-bestanden te vertalen. Het beste eraan is dat het hele mappen met tekstbestanden in één keer kan vertalen, bijna in een mum van tijd. Deze op een neuraal netwerk gebaseerde vertaal-app is ontwikkeld met de hulp van ervaren taalkundigen om een ​​uitstekende nauwkeurigheid te bereiken, dus probeer het uit als je bijna perfecte vertalingen nodig hebt.

  6. Crowdin

  Prijs: $ 40 – $ 450 per maand, afhankelijk van het abonnementsniveau. Bedrijven hebben aangepaste prijsaanbiedingen.

  • Ingebouwd vertaalgeheugen
  • Integraties
  • Vertaalbeheer
  • Taakdelegatie
  • Vertaalworkflow Automatisering

  Crowdin is een lokalisatieplatform dat ook vertalingen beheert en bedrijven helpt bij het lokaliseren van verschillende materialen. Dit platform heeft verschillende tools die taakdelegatie en workflowautomatisering mogelijk maken. Het is dus veel meer dan alleen een simpele AI-vertaler.

  Het leukste aan Crowdin is dat teamleden kunnen samenwerken aan vertaalprojecten en elkaar kunnen helpen. Ze kunnen ook via het platform communiceren om ervoor te zorgen dat de taak nauwkeurig wordt voltooid. Crowdin is de beste app die er is voor professionele vertalers die online werken.

  7. Smartling

  Prijs: Aangepaste prijzen.

  • Taakdelegatie
  • Woordenlijst
  • API-integratie
  • PCI-beveiliging gecertificeerd
  • SOC 2 en HIPAA gecertificeerd

  Als u op zoek bent naar de veiligste machinevertalingssoftware, dan is Smartling het antwoord. De app is ontwikkeld voor bedrijven die vertrouwelijke documenten moeten vertalen. Het is echter voor iedereen beschikbaar voor een prijs. Naast PCI-, SOC 2- en HIPAA-certificering voldoet het aan ISO17100.

  Smartling is een door AI aangedreven vertaalbeheersysteem dat u kunt gebruiken om apps, websites of verschillende documenten te lokaliseren. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met programma's zoals Adobe Illustrator, Photoshop of Figma. Smartling is echter niet gemakkelijk te gebruiken. Het heeft een steile leercurve, maar het geeft je de vrijheid om je vertaalproces aan te passen. Dat maakt het een van de beste keuzes voor professionals.

  Dus of u nu een individu of een professioneel team bent dat op zoek is naar de beste machinevertalingssoftware of AI-vertalers, er zijn genoeg opties en tools om uit te proberen. Onthoud dat het kiezen van een goede software of vertaler niet alleen belangrijk is vanwege de nauwkeurigheid, maar ook vanwege de algehele kwaliteit en de kosteneffectiviteit, dus houd al deze dingen in gedachten.