7 bästa maskinöversättningsprogram eller AI-översättare att prova 2023

0
41

Behöver du kommunicera med andra på flera språk? Om så är fallet, är det rätt väg att använda programvara för maskinöversättning eller översättare med artificiell intelligens. Denna teknik har kommit långt sedan dess tidiga dagar då den i bästa fall var rudimentär. Nu blir det allt mer exakt och prisvärt, vilket är perfekt för alla som vill ha professionella översättningar utan att behöva betala orimliga priser.

I den här artikeln kommer vi att granska några av de bästa maskinöversättningsprogramvaran eller AI-översättarna på marknaden så att du kan fatta ett välgrundat beslut när du väljer vilken som är rätt för dina behov under 2023. Se också till att kolla in vår favorit AI-assistenter och AI-bildgeneratorer.

Innehållsförteckning

  Vad är programvara för maskinöversättning?

  Programvara för maskinöversättning är baserad på artificiell intelligens och tillhandahåller automatiska översättningar av text från ett språk till ett annat. Det här verktyget blev snabbt en del av arbetsflöden för datorstödd översättning (CAT), vilket påskyndade översättningsarbetet och gjorde det mer överkomligt. Detta system är nu avancerat och kan snabbt översätta stora volymer text. Det är därför maskinöversättning är mycket populär bland stora företag som behöver massöversättning av olika dokument och webbplatser.

  Även om vissa användare fortfarande inte litar på maskinöversättningens noggrannhet, har dessa verktyg förbättrats avsevärt med tiden. Det är allt tack vare den nya tekniken känd som statistisk maskinöversättning (SMT), som kan översätta text genom att analysera mänskliga översättningar. SMT tillämpar sedan olika algoritmer för att producera bästa möjliga översättning.

  SMT var ett stort steg framåt när det gäller automatiserad översättning. Det är dock mindre effektivt än den senaste översättningstekniken, neural maskinöversättning (NMT). NMT försöker imitera den mänskliga hjärnan och använder djupinlärning för att generera en högkvalitativ textöversättning. Resultatet är inte bara nästan perfekt noggrannhet, utan översättningen är naturlig. Så du kan nu få översättningar som inte känns som att de är resultatet av en bot.

  Varför använda programvara för maskinöversättning?

  Oavsett om du är lingvist eller företagsledare, kommer du att upptäcka att översättningsverktyg kan vara till stor hjälp. Här är några av de oftast citerade skälen till varför maskinöversättning är ett bättre alternativ än traditionella lösningar:

  • Snabba resultat: Maskinöversättning är utan tvekan helt enkelt snabbare än mänsklig översättning . Det kan översätta text eller till och med bilder på några sekunder, och det är bra när det gäller att översätta stora volymer.
  • Lätt att använda: Maskinöversättningsprogram är lika enkelt som att kopiera och klistra in en text och ställa in önskat språk. Resten görs av verktyget självt.
  • Sömlös drift: Vissa maskinöversättningsverktyg kan enkelt läggas till programvaran du vanligtvis använder för företag. Då kan du undvika att kopiera och klistra in texten. Istället kan du få det integrerat i ditt företag, som ett verktyg, och göra realtidsöversättningar på plats.
  • Kostnadseffektivt: Ja, programvara för maskinöversättning är inte alltid gratis. Men även om du behöver betala ett månadsabonnemang eller en licens, kommer du fortfarande att spara mer pengar än om du går med en mänsklig översättare.
  • Pålitligt: ​​De professionella verktygen granskas av verkliga översättare och modersmål innan de släpps. Det är därför du kan vara säker på att de är pålitliga och kan producera tillräckligt korrekta översättningar.

  Med det sagt, låt oss titta på några av de bästa maskinöversättningsverktygen på marknaden för närvarande.

  1. Google Translate

  Pris: Gratis upp till 500 000 tecken per månad/$20 per miljon tecken.

  • 132 tillgängliga språk
  • API-integrering
  • Översätter filformaten PDF, Dokument, PPTX och XLSX
  • Snabb
  • Nedladdningsbar app eller onlineöversättning

  Google Översätt är den mest populära maskinöversättaren som finns. Den används av miljontals människor dagligen för affärs-, akademiska eller dagliga översättningsbehov. Eftersom det är gratis kan alla använda Google Översätt. Den är tillgänglig online, som en nedladdningsbar app för din PC och som en mobilapp.

  Google Translate kan översätta upp till 10 MB filer och nästan obegränsade mängder text, gratis. Du kan kopiera texten eller ladda upp ett dokument. Du kan till och med använda webbadresser och översätta webbplatsinnehåll till något av de 132 olika språken. Och utöver det kan du integrera den i andra program och verktyg.

  Som sagt, noggrannheten i översättningen som görs av Google Translate är inte den bästa även om den har förbättrats avsevärt under de senaste åren. Denna programvara har svårt att förstå vissa språknyanser och ibland idiom. Det är dock helt gratis och enkelt att använda, så om du inte behöver en så exakt översättning som möjligt är Google Translate bra.

  2. DeepL Translate

  Pris: Gratis upp till 500 000 tecken per månad/Olika prenumerationsnivåer tillgängliga från $6,99 till $45,99 per månad.

  • 31 tillgängliga språk
  • Kopiera text eller ladda upp filer
  • API-integration
  • CAT-verktygsintegration
  • Översätter PDF-, Docx- och Pptx-filer
  < p>DeepL är en AI-översättare med ett liknande gränssnitt som Google Translate. DeepL stöder dock färre språk och det verkar bara vara inriktat på Nordamerika, Europa och Japan. Det stöder inte heller webbplatsöversättning. Översättningarnas noggrannhet är dock mycket större än med Google Translate och den här appen är väldigt bra på att översätta tonen och sammanhanget i en given text. Den förlitar sig inte på ord-för-ord-översättning.

  Även om den är gratis, ger den betalda versionen fler filsäkerhetsfunktioner, inklusive SOO-funktionen (Single Sign-On). Du kan också lägga till mer än en användare, vilket är bra för företag. Men priset för den betalda versionen är lite högre än för andra alternativ. Lyckligtvis kan du välja en 30-dagars provperiod innan du bestämmer dig för att förbinda dig till DeepL Translation.

  3. Amazon Translate

  Gratis upp till 500 000 tecken per två månader/$15-$60 per miljon tecken beroende på prenumerationsnivå.

  • 75 tillgängliga språk
  • API-integrering med JSON-kod
  • Neural Machine Translation Service
  • Automatisk språkdetektering
  • Gratis datalagring

  Amazon Translate är ett verktyg som producerar högkvalitativa översättningar, och eftersom det använder neural maskinöversättningsteknik har det fantastisk noggrannhet och det är också ganska snabbt. Du kan använda den för att översätta kopierad text, webbplatser eller webbapplikationer. Du kan till och med integrera Amazon Translate i dina egna webbplatser och appar med JSON.

  Sammantaget är Amazon Translate en bra maskinöversättningsprogramvara. Det är professionellt och det kan enkelt lokalisera innehåll för internationella användare. Det kräver dock viss kodningserfarenhet om du vill integrera det på din företagswebbplats. Den enda nackdelen är att du måste använda ditt kredit- eller betalkort bara för att skapa ett konto för att kunna testa gratisversionen.

  4. Bing Microsoft Translator

  Pris: Gratis upp till 2 miljoner tecken per månad/$10 – 15 USD per miljon tecken.

  • 111 tillgängliga språk
  • Översätter skannade dokument
  • Stöder translitterering
  • Automatisk språkidentifiering
  • Anpassad modellvärd för webbutvecklare

  Bing har inte tagits på allvar på länge, men allt förändrades med AI-integration. Microsofts Bing Translator är ett kraftfullt molnbaserat verktyg som omedelbart kan översätta realtidskonversationer, appar, webbplatser och mer. Det är tillgängligt på alla stationära och smartphones, så det är särskilt bekvämt för turister eftersom det kan översätta realtidskonversationer med sina röstöversättningsalgoritmer. Dessutom kan du också använda den för att översätta menyer eller gatunamn, allt från din iOS- eller Android-mobilenhet, även om du inte har en internetanslutning.

  Med det sagt är Bing Translator inte den mest exakta AI-översättaren på marknaden, men den är verkligen väldigt mångsidig. Använd den för att översätta skannade dokument för företag, foton och länkar, eller använd den som en tvåspråkig ordbok för de vanligaste fraserna.

  5. Systran Translate

  Pris: $5 – $33 per månad beroende på prenumerationsnivå.

  • Över 50 tillgängliga språk
  • Översätter webbsidor, dokument, PowerPoint-bilder och bilder
  • CAT-verktyg
  • Microsoft Office integration
  • Neurala översättningsmodeller

  Systrian är ett molnbaserat realtidsöversättningsverktyg riktat till företag som behöver sömlöst kommunicera med internationella kunder och teammedlemmar. Med över 40 års erfarenhet av översättningsteknik är det inte konstigt att kooperativa jättar som Google, Yahoo och NASA förlitar sig på Systrian-teknik.

  Du kan använda Systrian för att översätta din affärskorrespondens, dokument, webbplatser, foton och till och med ZIP-filer. Det bästa med det är att det kan översätta hela kataloger med textfiler på en gång, nästan på nolltid. Denna neurala nätverksbaserade översättningsapp har utvecklats med hjälp av erfarna lingvister för att uppnå utmärkt noggrannhet, så prova det om du behöver nästan perfekta översättningar.

  6. Crowdin

  Pris: 40 USD – $450 per månad beroende på prenumerationsnivå. Företag har anpassade priserbjudanden.

  • Inbyggt översättningsminne
  • Integrationer
  • Översättningshantering
  • Uppgiftsdelegering
  • Översättningsarbetsflöde Automation

  Crowdin är en lokaliseringsplattform som även hanterar översättningar och hjälper företag att lokalisera olika material. Denna plattform har flera olika verktyg som möjliggör uppgiftsdelegering och automatisering av arbetsflöden. Så det är mycket mer än bara en enkel AI-översättare.

  Det roligaste med Crowdin är att teammedlemmar kan arbeta tillsammans i översättningsprojekt och hjälpa varandra. De kan också kommunicera via plattformen för att säkerställa att uppgiften slutförs korrekt. Crowdin är den bästa appen där ute för professionella översättare som arbetar online.

  7. Smartling

  Pris: Anpassad prissättning.

  • Uppgiftsdelegering
  • Ordlista
  • API-integration
  • PCI-säkerhetscertifierad
  • SOC 2 och HIPAA certifierad

  Om du letar efter den säkraste programvaran för maskinöversättning är Smartling svaret. Appen har utvecklats för företag som behöver översätta konfidentiella dokument. Det är dock tillgängligt för alla för ett pris. Förutom PCI-, SOC 2- och HIPAA-certifiering är den ISO17100-kompatibel.

  Smartling är ett AI-drivet översättningshanteringssystem som du kan använda för att lokalisera appar, webbplatser eller olika dokument. Det kan enkelt integreras med program som Adobe Illustrator, Photoshop eller Figma. Smartling är dock inte lätt att använda. Den har en brant inlärningskurva, men den ger dig friheten att anpassa din översättningsprocess. Det är det som gör det till ett av de bästa valen för proffs.

  Så oavsett om du är en individ eller ett professionellt team som letar efter den bästa programvaran för maskinöversättning eller AI-översättare, finns det många alternativ och verktyg att prova. Kom ihåg att valet av en bra programvara eller översättare inte bara är viktigt för dess noggrannhet utan också dess övergripande kvalitet och dess kostnadseffektivitet, så tänk på alla dessa saker.