Werkt macOS 14 Sonoma op mijn MacBook of desktop-Mac?

0
45
Apple

Met het verstrijken van elk jaar komt er een gratis grote update voor macOS, beschikbaar als gratis download ergens in de herfst. macOS 14 Sonoma wordt geleverd met een aantal leuke nieuwe functies.

Compatibel met Apple Silicon en sommige Intel Macs

Ondanks dat Apple zijn volledige Mac line-up voor Apple Silicon (waarmee eindelijk de M2 ​​Ultra Mac Pro wordt aangekondigd), zal macOS 14 Sonoma nog steeds beperkte ondersteuning bieden voor Intel Mac-modellen. Naast ondersteuning voor alle modellen van Apple Silicon met een M1-chip of beter, ondersteunt macOS 14 Sonoma ook de 2019 iMac, 2017 Mac Pro, 2017 iMac Pro, 2018 MacBook Air, 2018 MacBook Pro en 2018 Mac mini of nieuwer.

Apple

Je kunt zien welk model Mac je hebt door op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van je scherm te klikken, gevolgd door de knop “Over deze Mac” keuze. U ziet de naam van uw Mac-model en het jaar van uitgave verschijnen in een venster op uw bureaublad.

Met macOS 14 is 2017 het nieuwe afkappunt voor oudere Mac-modellen. Dat betekent dat de release van dit jaar de ondersteuning voor de iMac uit 2017 en 2018, de MacBook Pro uit 2017 en alle modellen van de MacBook-reeks laat vallen. Deze modellen werden ondersteund in de vorige release, macOS 13 Ventura.

Als uw Mac niet langer wordt ondersteund, ontvangt u nog steeds beperkte beveiligingsupdates. Mogelijk kunt u macOS 14 Sonoma zelfs installeren op uw niet-ondersteunde Mac wanneer de update uitvalt.

Voor sommige functies is Apple Silicon vereist

Zoals het geval was met macOS Ventura, zullen niet alle functies compatibel zijn met alle Mac-modellen. Het feit dat je Mac macOS 14 kan uitvoeren, betekent niet dat je alle nieuwe functies krijgt, maar het betekent wel dat je belangrijke nieuwe versies van kern-apps zoals Safari, Berichten en verbeteringen aan services zoals FaceTime zult zien .

Een van die functies die op Intel Mac-modellen ontbreekt, is de nieuwe Presenter Overlay-videoconferentiemodus, waarmee u uw scherm kunt delen en tegelijkertijd uw webcambeeld kunt overlappen. Een vergelijkbare functie waarmee je reacties kunt uitlokken met handgebaren is ook beperkt tot Apple Silicon-modellen.

Apple

Game Mode, die prioriteit geeft aan de game die je speelt op de CPU en GPU en de latentie aanzienlijk vermindert bij het gebruik van AirPods en Bluetooth-controllers, is ook beperkt tot Apple Silicon-modellen, net als de nieuwe Personal Voice-toegankelijkheidsfunctie waarmee moderne Apple-apparaten kunnen boots je stem na.

Komt als een gratis update in de herfst van 2023

macOS 13 Ventura is uitgebracht op 24 oktober 2022. zet de gebruikelijke tactiek van Apple voort om zijn jaarlijkse Mac-software-update uit te brengen zodra de iPhone-update de deur uit is.

Bekijk de opvallende macOS 14 Sonoma-functies die in de herfst naar je compatibele Mac komen. Heb je een iPhone of iPad? Lees ook alles over iOS 17 en iPadOS 17.

LEES VOLGENDE

  • › Android 14 bereikt “platformstabiliteit” Met Beta 3 Release
  • › Je kunt Apple Developer Previews nu gratis downloaden (maar dat zou niet moeten)
  • › 4 razend populaire Apple-producten die bij de lancering werden bekritiseerd
  • › Kort testrapport Acer Aspire Vero 15 (2023): een mooie groene laptop met wat gebreken
  • › Wat te doen als de services van OpenAI niet beschikbaar zijn in uw land
  • › Uw iPad werkt binnenkort met USB-webcams en -camera's