Wat te doen als de services van OpenAI niet beschikbaar zijn in uw land

0
51
Hannah Stryker/How-To Geek

OpenAI-services zijn mogelijk niet in elk land beschikbaar, maar er bestaan ​​alternatieven zoals IBM Watson en Google's Bard AI in niet-ondersteunde regio's. Hoewel VPN's en services van derden beperkingen kunnen omzeilen, kunnen ze juridische en privacy-implicaties hebben.

OpenAI-services hebben de wereld stormenderhand veroverd. Hun baanbrekende AI-modellen, zoals GPT-3 en Codex, hebben alles getransformeerd, van natuurlijke taalverwerking tot programmeerhulp. Maar wat doet u als OpenAI-services niet beschikbaar zijn in uw regio?

Waarom OpenAI-services niet beschikbaar zijn Overal

OpenAI heeft, net als veel andere technologiebedrijven, te maken met complexe regelgevingslandschappen over de hele wereld. De CEO van OpenAI, Sam Altman, gaf onlangs aan dat het bedrijf zijn activiteiten in de Europese Unie zou kunnen stopzetten als het niet kan voldoen aan de komende AI-regelgeving.

Deze voorgestelde regelgeving kan de modellen van OpenAI bestempelen als “hoog risico” die een verhoogde veiligheidsnaleving vereisen. Altman sprak zijn steun uit voor een evenwichtige benadering van regulering, maar erkende de risico's van AI, met name voor door AI gegenereerde desinformatie.

Dit is slechts één voorbeeld van de juridische hindernissen waarmee OpenAI-services te maken krijgen in toekomstige regio's die ze willen exploiteren in en die waarin ze momenteel actief zijn. Verschillende landen hebben verschillende wetten met betrekking tot gegevensprivacy, AI-gebruik en intellectuele eigendomsrechten. OpenAI moet, net als veel andere technologiebedrijven, door deze complexe juridische landschappen navigeren om ervoor te zorgen dat ze binnen de wet opereren in elke regio die ze bedienen.

GERELATEERD: Wat is ChatGPT en waarom is het belangrijk?

Voor het ondersteunen van een service in een bepaald land is meer nodig dan alleen een schakelaar omdraaien. Het omvat overwegingen rond infrastructuur, taalondersteuning, klantenservice en nog veel meer. Het bedrijf moet deze factoren afwegen en strategische beslissingen nemen over waar en wanneer het zijn diensten wil uitbreiden.

Services van derden gebruiken om toegang te krijgen tot OpenAI’ s API's en services

Een manier om toegang te krijgen tot de API's en services van OpenAI vanuit een niet-ondersteunde regio, is door services van derden te gebruiken. Deze services fungeren als tussenpersoon, nemen uw verzoeken aan en sturen ze door naar de servers van OpenAI, en sturen de antwoorden vervolgens naar u terug.

Het is echter van cruciaal belang om deze services met de nodige voorzichtigheid te gebruiken. Zorg ervoor dat u deze derden volledig begrijpt’ servicevoorwaarden en privacybeleid. U vertrouwt hen in wezen uw gegevens toe, die kunnen worden misbruikt als ze in verkeerde handen vallen.

Alternatieven voor OpenAI wanneer het niet beschikbaar is in uw regio

Als de services van OpenAI niet beschikbaar zijn in uw regio, andere AI-platforms kunnen alternatieven zijn.

IBM Watson is het belangrijkste alternatief. Watson, een AI-platform dat (uiteraard) is ontwikkeld door IBM, gebruikt natuurlijke taalverwerking en machine learning om complexe ongestructureerde gegevens te begrijpen. Het wordt gebruikt op verschillende gebieden, waaronder gezondheidszorg, financiën en detailhandel, en levert diensten die bedrijven kunnen helpen betere beslissingen te nemen en klantervaringen te verbeteren.

GERELATEERD: 8 ChatGPT AI-alternatieven (gratis en betaald)

Dan is er nog Google’ Bard AI gebaseerd op zijn PaLM AI-model. Dit is misschien wel het meest directe alternatief voor ChatGPT, de populairste tool van OpenAI tot nu toe. In plaats van helemaal geen online te gebruiken, kunt u ook een ChatGPT-achtige chatbot met de naam Alpaca rechtstreeks op uw apparaat uitvoeren, ervan uitgaande dat uw hardware daartoe in staat is.

VPN's gebruiken om toegang te krijgen tot de services van OpenAI (ga voorzichtig te werk)

Hoewel het gebruik van een VPN een gemakkelijke oplossing lijkt om regionale beperkingen, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. VPN's kunnen u helpen uw locatie te maskeren en het te laten lijken alsof u internet gebruikt vanuit een ander land.

Het gebruik van VPN's om regionale beperkingen te omzeilen kan echter in veel rechtsgebieden een juridisch grijs gebied zijn. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat het gebruik van VPN's de servicevoorwaarden van sommige bedrijven of uw land kan schenden, wat mogelijk kan leiden tot opschorting van uw account of juridische gevolgen.

The Best VPN Services of 2023 Beste algemene VPN ExpressVPN ExpressVPN Beste budget VPN Private Internet Access Shop Beste VPN voor Windows NordVPN Shop Beste gratis VPN Windscribe Windscribe Beste VPN voor iPhone Proton VPN-winkel Beste VPN voor Android Hide.me-winkel Beste VPN voor streaming ExpressVPN ExpressVPN Beste VPN voor gaming TorGuard TorGuard Beste VPN voor torrenting IVPN IVPN Beste VPN voor China VyprVPN VyprVPN Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Mullvad

Updates krijgen over de beschikbaarheid van OpenAI-services

Als u ten slotte graag rechtstreeks toegang wilt krijgen tot de services van OpenAI, houd dan de updates van het bedrijf in de gaten. Mogelijk breiden ze hun diensten in de toekomst uit naar meer regio's. U kunt OpenAI volgen op hun officiële socialemediaplatforms of de officiële OpenAI-blog lezen.

Hoewel het frustrerend kan zijn als de services van OpenAI niet beschikbaar zijn in uw land, zijn er manieren om dit te omzeilen. het, en alternatieve diensten die u kunt gebruiken. Wees altijd op de hoogte van de mogelijke juridische en privacy-implicaties en blijf op de hoogte van updates van OpenAI, zodat u hun diensten niet misloopt wanneer deze beschikbaar komen.

GERELATEERD: 8 verrassende dingen die je kunt doen met ChatGPT

LEES VOLGENDE

  • › 4 razend populaire Apple-producten die bij de lancering werden bekritiseerd
  • › Kort testrapport Acer Aspire Vero 15 (2023): een mooie groene laptop met wat gebreken
  • › Uw iPad werkt binnenkort met USB-webcams en -camera's
  • › Je kunt Apple Developer Previews nu gratis downloaden (maar dat zou niet moeten)
  • › Werkt macOS 14 Sonoma op mijn MacBook of desktop-Mac?
  • › Android 14 bereikt “platformstabiliteit” Met bèta 3-release