Voorafgaand aan het staatsbezoek van premier Modi zegt de VS: 'Samenwerking met India een van de meest ingrijpende relaties'

0
42

De plaatsvervangend woordvoerder van de VS, Vedant Patel, heeft gezegd dat de VS en India een van de meest ingrijpende relaties delen en dat de landen ernaar uitkijken hun samenwerking te verdiepen op het gebied van een aantal kwesties, zoals de klimaatcrisis, handel en economische betrekkingen.

>

In antwoord op een vraag over het eerste officiële staatsbezoek van Modi aan de VS dat later deze maand gepland staat, zei Patel: “…Ik zal nogmaals herhalen dat onze samenwerking met India een van de meest ingrijpende is. Het is een gevolgrelatie. We werken nauw samen met de Indiase regering aan enkele van onze meest vitale prioriteiten en we kijken ernaar uit om ze hier later deze maand te ontvangen en onze betrokkenheid bij deze kwesties te blijven verdiepen, of het nu gaat om de klimaatcrisis, het bevorderen van een open en toegankelijke veilige technologie ecosysteem, het handhaven van een vrij en open Indo-Pacific, het verdiepen van onze samenwerking op het gebied van handel en veiligheid.

Voor het eerst in negen jaar, PM Modi reist van 21 tot 24 juni naar de VS voor een officieel staatsbezoek, waar hij wordt ontvangen door de Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis.

Het vorige staatsbezoek van een Indiase premier werd afgelegd door voormalig premier Manmohan Singh van 23 tot 25 november 2009. Hoewel premier Modi tijdens zijn ambtstermijn verschillende bezoeken aan de VS heeft gebracht, was geen van deze officieel aangewezen als staatsbezoeken. het hoogste niveau van diplomatiek protocol.

Lees ook | Narendra Modi uitgenodigd voor een staatsbezoek aan de VS: wat zijn staatsbezoeken?

Terwijl de verwachting rond het staatsbezoek van Modi aan de VS groeide, hebben een aantal invloedrijke Indiaas-Amerikaanse Amerikaanse congresleden het belang ervan benadrukt.

Raja Krishnamoorthi, vooraanstaand lid van de House Select Committee on the Strategic Competition between the United States and the Chinese Communist Party (CCP), merkte op dat India en de VS hun sterke punten moeten gebruiken om een ​​levensvatbaar alternatief te bieden voor autoritaire Chinese model.

“Ik denk dat we moeten bespreken hoe we de veiligheidsregelingen binnen het Indo-Pacifische gebied kunnen versterken. Hoe benutten we onze sterke punten? Hoe zorgen we ervoor dat we onder meer in die regio een internationale, op regels gebaseerde orde kunnen handhaven?” vertelde de 49-jarige Krishnamoorthi, een democraat, aan persbureau PTI in een antwoord op een vraag.

Congreslid Pramila Jayapal benadrukte de belangrijke rol die India speelt op het wereldtoneel en zei: “We zijn twee democratieën . Onze constituties beginnen beide met ‘Wij, het volk’. Historisch gezien hebben we vergelijkbare reeksen waarden en we hebben vergelijkbare uitdagingen.

Lees ook

Odisha-treintragedie: video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr… ?resize=450,250″ />

Internationale scheidsrechter aan het woord: 'Ik zag Brij Bhushan naast haar staan, s…

Rajiv Gandhi weigerde om ex-premiers en hun familie op te nemen onder SPG-bescherming…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/Karnataka-CM-Siddaramaiah-1200-p.jpg?resize=450,250" />

Karnataka-congres berispt minister wegens hinten naar verandering van slachtwetgevingAdvertentie < p>“Het is duidelijk dat India een ongelooflijk belangrijke rol te spelen heeft in de wereld,” vertelde Jayapal aan PTI tijdens een interview met PTI op de Indiaas-Amerikaanse Impact Summit op 7 juni in Washington. Volgens haar is het duidelijk dat India een cruciale positie inneemt bij het vormgeven van de wereldaangelegenheden.

© IE Online Media Services Pvt Ltd