Vad du ska göra om OpenAI:s tjänster inte är tillgängliga i ditt land

0
47
Hannah Stryker/How-To Geek

OpenAI:s tjänster kanske inte är tillgängliga i alla länder, men alternativ som IBM Watson och Googles Bard AI finns för de i regioner som inte stöds. Även om VPN och tredjepartstjänster kan kringgå restriktioner, kan de ha juridiska och integritetsmässiga konsekvenser.

OpenAI’s tjänster har tagit världen med storm. Deras banbrytande AI-modeller, som GPT-3 och Codex, har förvandlat allt från naturlig språkbehandling till programmeringshjälp. Men vad gör du om OpenAI’s tjänster inte är tillgängliga i din region?

Varför OpenAI’s inte är tillgängliga Överallt

OpenAI, som många teknikföretag, möter komplexa regulatoriska landskap över hela världen. OpenAIs vd, Sam Altman, antydde nyligen att företaget skulle kunna upphöra med sin verksamhet i EU om det inte kan följa kommande AI-regler.

Dessa föreslagna regler kan beteckna OpenAI’s modeller som “hög risk” kräver ökad säkerhetsefterlevnad. Altman uttryckte sitt stöd för ett balanserat tillvägagångssätt för reglering men erkände riskerna med AI, särskilt för AI-genererad desinformation.

Detta är bara ett exempel på de juridiska hinder som OpenAI-tjänster utsätts för i framtida regioner de vill driva i och de de för närvarande är verksamma i. Olika länder har olika lagar om datasekretess, AI-användning och immateriella rättigheter. OpenAI måste, liksom många teknikföretag, navigera i dessa komplexa juridiska landskap för att säkerställa att de fungerar inom lagen i varje region de betjänar.

RELATERAT: Vad är ChatGPT och varför är det viktigt?

Det krävs också mer än att bara vända en switch för att stödja en tjänst i ett visst land. Det handlar om överväganden kring infrastruktur, språksupport, kundservice och mycket mer. Företaget måste väga dessa faktorer och fatta strategiska beslut om var och när de ska utöka sina tjänster.

Använda tredjepartstjänster för att få åtkomst till OpenAI’ s API:er och tjänster

Ett sätt att komma åt OpenAIs API:er och tjänster från en region som inte stöds är att använda tjänster från tredje part. Dessa tjänster fungerar som en mellanhand som tar dina förfrågningar och vidarebefordrar dem till OpenAI’s servrar och skickar sedan tillbaka svaren till dig.

Det är dock viktigt att använda dessa tjänster med försiktighet. Se till att du till fullo förstår dessa tredje parter’ användarvillkor och sekretesspolicyer. Du litar i grunden på dem med din data, som kan missbrukas om den hamnar i fel händer.

Alternativ till OpenAI när det inte är tillgängligt i ditt område

Om OpenAI’s tjänster inte är tillgängliga i din region, kan flera andra AI-plattformar kan vara alternativ.

IBM Watson är ett utmärkt alternativ. En AI-plattform utvecklad (uppenbarligen) av IBM, Watson använder naturlig språkbehandling och maskininlärning för att förstå komplexa ostrukturerade data. Det används inom olika områden, inklusive sjukvård, finans och detaljhandel, och tillhandahåller tjänster som kan hjälpa företag att fatta bättre beslut och förbättra kundupplevelser.

RELATERAT: 8 ChatGPT AI-alternativ (gratis och betalda)

Sedan finns det Google’ Bard AI baserad på dess PaLM AI-modell. Detta är kanske det mest direkta alternativet till ChatGPT, OpenAI’s mest populära verktyg hittills. Istället för att använda någon online alls, kan du också köra en ChatGPT-liknande chatbot som heter Alpaca direkt på din enhet, förutsatt att din hårdvara är kapabel.

Använda VPN för att komma åt OpenAI’s tjänster (Fortsätt med försiktighet)

Medan du använder ett VPN kan det verka som en enkel lösning för att kringgå regionala begränsningar är det viktigt att gå försiktigt fram. VPN kan hjälpa dig att maskera din plats och få det att se ut som om du ansluter till internet från ett annat land.

Användningen av VPN för att kringgå regionala begränsningar kan dock vara ett juridiskt gråområde i många jurisdiktioner. Det är också viktigt att komma ihåg att användningen av VPN kan bryta mot användarvillkoren för vissa företag eller ditt land, vilket kan leda till avstängning av ditt konto eller juridiska konsekvenser.

The Best VPN Services of 2023 Bästa övergripande VPN ExpressVPN ExpressVPN Bästa budget VPN-butik för privat internetåtkomst Bästa VPN för Windows NordVPN-butik Bästa gratis VPN Windscribe Windscribe Bästa VPN för iPhone Proton VPN Shop Bästa VPN för Android Hide.me Shop Bästa VPN för streaming av ExpressVPN ExpressVPN Bästa VPN för spel TorGuard TorGuard Bästa VPN för Torrenting IVPN IVPN Bästa VPN för Kina VyprVPN VyprVPN Bästa VPN för sekretess Mullvad VPN Mullvad

Få uppdateringar om OpenAI-tjänstens tillgänglighet

Slutligen, om du är sugen på att få tillgång till OpenAIs tjänster direkt, håll ett öga på uppdateringar från företaget. De kan komma att utöka sina tjänster till fler regioner i framtiden. Du kan följa OpenAI på deras officiella sociala medieplattformar eller läsa den officiella OpenAI-bloggen.

Även om det kan vara frustrerande om OpenAI’s tjänster inte är tillgängliga i ditt land, finns det sätt att gå runt det och alternativa tjänster du kan använda. Var alltid medveten om de potentiella juridiska och integritetsmässiga konsekvenserna och håll dig informerad om uppdateringar från OpenAI så att du inte missar deras tjänster när de blir tillgängliga.

RELATERAT: > 8 överraskande saker du kan göra med ChatGPT

LÄS NÄSTA

  • › Android 14 når “plattformsstabilitet” Med Beta 3 Release
  • › Din iPad kommer snart att fungera med USB-webbkameror och kameror
  • › Kommer macOS 14 Sonoma att köras på min MacBook eller stationära Mac?
  • › 4 mycket populära Apple-produkter som kritiserades vid lanseringen
  • › Acer Aspire Vero 15 (2023) recension: En trevlig grön bärbar dator med några brister
  • › Du kan nu ladda ner Apple Developer Previews gratis (men du borde inte)