Ugreen 65W USB-C-lader vs. VOLTME Revo 140 PD3.1: Hvilken er den beste alt-i-ett GaN-reiseladeren?

0
49

Innretningene dine er bare så gode som batterilevetiden. Hvis du ikke kan leve uten å være tilkoblet og online til enhver tid, bør du investere i en kraftig lader som raskt kan gjenopprette enhetens strømnivåer til det maksimale.

I dag hadde hver enhet du eide en annen ladekabel. I dag når du kan bruke én USB-C-kabel til å slå på de fleste dingsene dine, er det på tide å kjøpe en GaN-lader og nyte.

Innholdsfortegnelse

  Hva er en GaN-lader og hvorfor trenger du en?

  Med flere strømkrevende enheter som dukker opp hver dag, utvikler teknologien bak lading seg også. I dag møter tradisjonelle veggladere mye konkurranse: trådløse ladere, miljøvennlige solcelleladere, og til slutt GaN hurtigladere.

  GaN står for Gallium Nitride – en type materiale som brukes til å lage kraftelektronikk. Det er en halvleder som går kjøligere enn standard laderkomponenter som silisium. Takket være dette materialet kan produsentene øke laderens effektivitet samtidig som de reduserer størrelsen og vekten på produktet.

  GaN-ladere er kjent for sine hurtigladeegenskaper . De kan lade enhetene dine opptil 3 ganger raskere enn en tradisjonell vegglader på grunn av den høyere strømtettheten. I utgangspunktet gir disse laderne mer strøm til enheten mens den lader.

  Takket være materialet som brukes til å lage dem, er ladere av GaN-typen mindre og lettere enn tradisjonelle, for det meste silisiumbaserte ladere. GaN-ladere er også kompatible med et bredt spekter av enheter, inkludert smarttelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner og mer. De er kompatible med både USB-C- og USB-A-enheter, noe som gjør dem til et allsidig valg for en alt-i-ett-reiselader.

  I denne artikkelen vil jeg dele resultatene av testing av to forskjellige GaN-ladere – den Ugreen 65W reiseorienterte modellen og den kraftige kompaktladeren VOLTME 140W. Vi sammenligner dem når det gjelder ladehastighet, strømforsyning, portabilitet og selvfølgelig priser for å se om du bør kjøpe en av disse laderne for å bruke og ta den med deg på neste tur.

  Ugrønn 65 W GaN-lader for reiser

  Vår første deltaker er 65W GaN multi-port reiselader fra Ugreen. Her er hele listen over tekniske spesifikasjoner for denne strømadapteren:

  • Dimensjoner: 2,5 x 2,5 x 1,25 tommer (6,5 x 6,5 x 3,2 cm)
  • Vekt : 7,4 oz (210 g)
  • Totalt USB-porter: tre – to USB-C-porter og en enkelt USB-A-port
  • Inngang: 100-240V ~ 50/60Hz 1,8A Maks
  • Maksimal utgangseffekt: 65W (for enkeltportlading)
  • Type plugg: USA, EU, UK byttbare plugger
  • Multibeskyttelse: kortslutningsbeskyttelse, overspenningsbeskyttelse, termisk beskyttelse mot overoppheting, overstrømsbeskyttelse, strømdispensersystem, overladingsbeskyttelse
  • Kompatibilitet: Apple MacBook Pro, MacBook Air, Dell XPS, iPhone 14 Pro Max, iPad, Galaxy S23, Google Pixel, Apple Watch Ultra, Steam Deck og mer – du kan se hele listen over kompatible enheter på Ugreen-nettstedet
  • Pris: fra $52,99 (for øyeblikket i salg) på Ugreen-nettstedet eller $55,99 på Amazon.

  Design & Pakker ut

  Det viktigste salgsargumentet til denne GaN-laderen er størrelsen. Den er liten og lett for en 65W-lader, og ser helt fra starten ut akkurat som den vanlige USB-C-laderen du ville brukt med smarttelefonen. Den veier omtrent 7,4 oz med den amerikanske adapteren på.

  I likhet med Ugreen Nexode-serien følger denne Ugreen GaN-laderen det samme fargemønsteret: et tofarget utseende med en matt svart laderkropp og grå sideplater. På den ene siden vil du se Ugreen-merket, mens maks wattstyrke er oppført på den andre siden av laderen.

  Laderens kropp føles solid og er laget av kvalitetsmaterialer, så du trenger ikke å bekymre deg for å kaste den rundt i vesken når du reiser. Inne i esken finner du tre utskiftbare pluss – for USA (med sammenleggbare stifter), EU- og UK-kontakter. Det er ekstremt enkelt å endre dem – trykk på knappen på toppen av ladeblokken, og bytt ut en plugg med en annen.

  Sammen med laderblokken vil du motta en bæreveske av Ugreen-merket. Dette forsterker ideen om at Ugreen 65W er en perfekt reiselader – bare legg ladeblokken og alle pluggene i bærevesken og legg den i vesken. På den måten trenger du ikke å bekymre deg for å glemme å ta med deg reiseadaptere.

  Sammen med laderen mottok jeg to kabler for testing: Ugreen 100W USB-C-kabelen (Kjøp på Amazon) og Ugreen USB-C til Lightning-kabelen (Kjøp på Amazon). Begge følger samme stil og fargemønster som laderen. Kablene er nylonflettet, som forhindrer sammenfiltring, og har solide forsterkede koblinger for å unngå brudd over tid.

  Portvalg og pluggtype

  Ugreen-reiseladeren har tre ladeporter – 2 x USB-C og 1 x USB-A. Du kan lade opptil tre enheter samtidig ved å bruke Ugreen GaN-laderen. Når du for eksempel er på reise, kan du lade smarttelefonen, den bærbare datamaskinen og powerbanken samtidig.

  Vær imidlertid oppmerksom på at du bare får maksimalt 65W effekt hvis du bare bruker én laderport om gangen. Ellers vil utgangseffekten variere avhengig av hvor mange porter du bruker samtidig.

  Jeg fant ut at når du vil bruke Ugreen-adapteren som en bærbar eller stasjonær lader, er den beste måten å kun bruke én-ports lading. Så snart du begynner å bruke to porter samtidig, endres den maksimale strømmengden til 45W, og det er kanskje ikke nok strøm til å lade den bærbare datamaskinen din effektivt.

  Ytelse & Sikkerhet

  Ved å bruke Ugreen 65W GaN-hurtigladeren klarte jeg å lade min 13-tommers MacBook Air fra 0 % til full på i underkant av en time (ved bruk av én-ports lading). Denne tiden økte betraktelig da jeg prøvde å lade den med Android-telefonen min og en powerbank. Alle gadgets lades imidlertid raskt sammenlignet med å lade dem ved hjelp av de opprinnelige ladere.

  Ugreen 65W-laderen ble litt varm da jeg brukte de tre ladeportene samtidig, men ikke alarmerende varm. Ugreen er et stort merke som spesialiserer seg på strømløsninger (som strømadaptere, ladestasjoner, kabler og mer) på linje med merker som Anker med sine GaNPrime-ladere eller Belkin og deres BoostCharge-linje.

  Alle Ugreen-dingser kommer med en omfattende garanti, og 65W reiseladeren er intet unntak – som kjøper får du den toårige produktgarantien, samt en 30-dagers risikofri prøveperiode.

  VOLTME Revo 140 PD3.1 GaN-lader

  figur>

  Revo 140 PD GaN-laderen fra VOLTME er ikke merket som en reiselader, men er like bærbar og kommer med flere ladeporter for å gjøre det enkelt å lade flere enheter samtidig. La oss ta en titt på listen over tekniske spesifikasjoner for denne GaN veggladeren:

  • Dimensjoner: 3,05 x 1,24 x 2,89 tommer (7,7 x 3,1 x 7,3 cm)
  • Vekt: 10,2 oz (289 g)
  • Teknologi: GaN III/V-Dynamic/PD3.1/QC5/PPS-støtte
  • Totalt USB-porter: tre – to USB-C-porter og en enkelt USB-A-port
  • Inngang: 100-240V ~ 50/60Hz 2A Maks
  • Maks strømuttak: 140W (for lading med én port) < /li>
  • Multibeskyttelse: dynamisk strømbeskyttelse, kortslutningsbeskyttelse, overspenningsbeskyttelse, overtemperaturbeskyttelse, overopphetingsbeskyttelse, overstrømsbeskyttelse
  • Kompatibilitet: MacBook Pro/Air, HP Elite/Spectre/ZBook, Google Pixelbook, ASUS ROG, iPad, iPhone, Samsung, AirPods og andre ørepropper, Steam Deck og mer – du kan se hele listen over kompatible enheter på VOLTME-nettstedet
  • Farge: svart, hvit
  • Pris: $95,99 på Amazon.

  Design & Pakker ut

  VOLTME 140W er en tre-ports GaN-lader du kan koble til og lade opptil tre enheter samtidig. Hvis du ikke reiser til land som bruker en annen type støpsel eller bruker dingser som krever mer strøm, er denne laderen et flott alter-alt-alternativ.

  Ladeblokken har en matt svart finish med VOLTME-merke på siden. På forsiden av enheten finner du de tre ladeportene. På baksiden finner du pluggen (ikke utskiftbar). Laderen jeg mottok for testing har en EU-plugg, men den amerikanske versjonen kommer med sammenleggbare stifter som er praktiske for transport.

  Dette er ikke den minste laderen (selv av de to vi testet her), men den er ikke spesielt tung, og det er definitivt verdt det for kraften den pakker.

  Jeg mottok VOLTME 140W-laderen sammen med VOLTME Powerlink Moss-serien USB-c-kabel. Kabelen er laget av flytende silikon, som er supermyk og har en behagelig tekstur. Snoren er dekket med et grafenbelegg som gjør den sterkere og mer fleksibel og til slutt vil få den til å vare lenger.

  Portvalg og pluggtype

  Selv om det ikke er noe valg mellom plugg her (du får bare en plugg som du ikke kan bytte), vil jeg fortsatt vurdere VOLTME 140W GaN som en flott lader for reiser. Den er fortsatt veldig liten og lett, og når du bare kobler til én enhet, vil den øverste USB-C-porten gi opptil 140W, som er en veldig imponerende mengde strøm.

  Den andre USB-C-porten kan gi opptil 100W, og USB-A-porten – opptil 22,5W. Med denne multiportladeren kan du koble til flere dingser samtidig og fortsatt forvente en rask lading.

  Ytelse & Sikkerhet

  VOLTME 140W GaN-laderen leverer akkurat det den lover – opptil 140W på en enkelt lading eller samme mengde fordelt på flere dingser. Takket være USB-C PD 3.1-ladeteknologien klarte VOLTME 140W å lade en 16-tommers MacBook Pro fra null til 50 % på bare en halv time.

  Denne laderen er definitivt mitt personlige valg når det kommer til USB-C-lading, og den er fortsatt bærbar nok til at jeg kan kaste den i en pose når jeg skal på tur.

  I løpet av de få månedene jeg brukte på å teste denne enheten, viste den seg å være en pålitelig lader som aldri klarte å holde enhetene mine på full kraft. Denne spesielle modellen kommer også med en 18-måneders VOLTME-garanti.

  Hvilken GaN-reiselader bør du kjøpe?

  Det ultimate spørsmålet er, hvilken er den beste GaN-laderen å ta med deg på tur: Ugreen 65W eller VOLTME 140W-modellen? Nok en gang avhenger svaret utelukkende av dine personlige behov.

  Hvis du er ute etter de mange utskiftbare pluggene og ikke har noe imot å ha mindre strøm, anbefaler vi å bruke den reisespesifikke Ugreen 65W-laderen. Men hvis du vil ha mer kraft pakket i en liten ladeblokk og ikke har noe imot å betale ekstra for det, vil VOLTME 140W være det beste USB-C-tilbehøret for deg.

  Til slutt, hvis du eier enheter som støtter trådløs lading, må du kanskje se andre steder og sjekke ut noen ladestasjoner for dingsene dine.