U kunt nu gratis Apple Developer Previews downloaden (maar dat zou u niet moeten doen)

0
37
Hannah Stryker/How-To Geek

Apple laat nu iedereen zijn vroegste bètasoftware, bekend als ontwikkelaarspreviews, gratis downloaden. Je hebt niet langer een Apple Developer-lidmaatschap van $ 99 nodig om de allernieuwste versies van iOS, macOS en meer te proberen. Desondanks moet je racen waarschijnlijk doorgeven om ze te downloaden. Dit is waarom.

Bètaversies van iOS, macOS, iPadOS en watchOS downloaden

Het installeren van ontwikkelaars- en openbare bètaversies van iOS, iPadOS en macOS volgt een vergelijkbaar proces. Laten we eens kijken hoe u dit kunt doen (en dan bespreken waarom de meeste mensen zouden moeten wachten).

Het eerste dat u hoeft te doen, is uw apparaat bijwerken naar de nieuwste openbare release. U kunt dit doen door te navigeren naar Instellingen > Software-update op een iPhone of iPad en Systeeminstellingen > Software-update op een Mac.

Zodra u iOS 16.4 of iPadOS 16.4 of hoger gebruikt, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Software-update tik vervolgens op “Bèta-updates” en selecteer de bèta van uw keuze. U kunt hetzelfde doen onder Kijken > Mijn horloge > Algemeen > Software-update > Bèta-updates om de nieuwste ontwikkelaarsbèta voor Apple Watch te krijgen (op watchOS 9.4 of hoger).

Het proces is bijna identiek op macOS 13.4 en hoger. Ga naar Systeeminstellingen > Algemeen > Software-update klik vervolgens op de knop “i” informatieknop naast “Bèta-updates” en selecteer de bètaversie van uw keuze. Vergeet niet om feedback die je hebt over de releases door te geven aan Apple met behulp van de Feedback Assistant-app.

Apple

Het aanmeldingsproces voor de bèta's is hetzelfde, of u nu de ontwikkelaarsbèta of een latere openbare bèta gebruikt. Het enige dat u hoeft te doen, is wisselen welke bètaversie u gebruikt. U kunt “Uit” uit het Beta Updates-menu om terug te gaan naar standaard openbare releases.

Developer Previews zijn instabiel en bevatten fouten

Zoals de naam al aangeeft, zijn previews voor ontwikkelaars bedoeld om ontwikkelaars die applicaties en hardware maken voor het Apple-ecosysteem de kans te geven hun producten klaar te maken voor de uiteindelijke release. Deze vroege bèta's worden uitgebracht na WWDC in juni om ontwikkelaars drie of vier maanden de tijd te geven. wacht voordat de definitieve versies verschijnen in september en oktober.

Zelfs als bètasoftware relatief compleet is, is het niet ideaal voor dagelijks gebruik. Apple moet zijn bètasoftware nog optimaliseren voor openbare release, wat betekent dat je bugs en glitches, overmatig leeglopen van de batterij, softwarecrashes en harde sloten kunt tegenkomen. Sommige functies ontbreken mogelijk volledig en het is zelfs mogelijk dat Apple in deze fase wijzigingen aanbrengt in een besturingssysteem.

Jason Montoya/How-To Geek

Apps van derden werken mogelijk niet correct, aangezien de Het doel van een preview voor ontwikkelaars is om ontwikkelaars de kans te geven problemen op te sporen die worden veroorzaakt door wijzigingen in hun besturingssystemen. Ook al heb je toegang tot nieuwe functies, apps die afhankelijk zijn van deze nieuwe functies, komen pas uit bij de definitieve release ergens in de herfst.

We raden af ​​om vroege preview-software te installeren op uw “dagelijkse driver” apparaten waarvan u afhankelijk bent voor uw werk en om contact te houden met vrienden en familie. Als je vastbesloten bent om een ​​ontwikkelaarsvoorbeeld (of een bètaversie) uit te proberen, raden we je aan eerst een back-up van je iPhone te maken met Finder op een Mac of iTunes op Windows. Mac-gebruikers moeten een Time Machine-back-up maken.

Publieke bèta's zijn stabieler

Als je een voorproefje wilt van de aankomende releases van Apple, raden we je aan in plaats daarvan te wachten op een openbare bèta en deze te installeren. De vroegste openbare previews komen meestal in juli aan en zijn veel stabieler dan de ontwikkelaarspreviews. Zelfs dan moet u nog steeds een back-up van uw apparaat maken en bereid zijn om terug te keren naar een stabiele build.

Ondanks deze bèta's is niet alle software noodzakelijkerwijs klaar voor release wanneer de definitieve versie wordt uitgebracht. Dit is een van de redenen waarom u het upgraden naar de nieuwste versie van macOS misschien wilt uitstellen, vooral als u voor uw werk afhankelijk bent van uw Mac.

LEES VOLGENDE

  • › Android 14 bereikt “platformstabiliteit” Met Beta 3 Release
  • › Werkt macOS 14 Sonoma op mijn MacBook of desktop-Mac?
  • › Kort testrapport Acer Aspire Vero 15 (2023): een mooie groene laptop met wat gebreken
  • › Wat te doen als de services van OpenAI niet beschikbaar zijn in uw land
  • › 4 razend populaire Apple-producten die bij de lancering werden bekritiseerd
  • › Uw iPad werkt binnenkort met USB-webcams en -camera's