Toshakhana-zaak: nog een zaak geregistreerd tegen voormalig premier Imran Khan, echtgenote wegens 'valsheid in geschrifte, fraude'

0
40

De Pakistaanse regering heeft een zaak van fraude en vervalsing geregistreerd tegen voormalig premier Imran Khan, zijn vrouw Bushra Bibi en hun naaste medewerkers wegens het naar verluidt voorbereiden en indienen van valse en vervalste bonnen met betrekking tot Toshakhana-geschenken, aldus een mediabericht woensdag.< /p>

Hier is een zaak geregistreerd tegen Khan, 70, Bushra Bibi, voormalig minister van verantwoording Shehzad Akbar, Zulfi Bukhari, Farah Gogi (een naaste medewerker van Bushra Bibi) en anderen voor het verkrijgen van “illegale voordelen” en voor ” actieve collusie, medeplichtigheid, door elkaar te helpen, aan te sporen, samen te zweren en op frauduleuze wijze met elkaar om te gaan, meldde Geo News.

LEES OOK | Hoe de PTI-partij van de voormalige Pakistaanse premier Imran Khan uiteenvalt

De Toshakhana is een afdeling onder de administratieve controle van de Cabinet Division en bewaart kostbare geschenken die door hoofden van andere regeringen en staten en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders aan heersers, parlementariërs, bureaucraten en ambtenaren zijn gegeven .

De beschuldigde “maakte niet alleen valse, vervalste ontvangstbewijzen met betrekking tot Toshakhana-geschenken zoals een horloge, manchetknopen, maar legde/voerden ook hetzelfde als echt uit waarop een onafhankelijke verificatie wordt uitgevoerd en dezelfde heeft vastgesteld dat deze ontvangstbewijzen nep zijn.” en vervalst”, aldus het rapport.

De Pakistaanse chef van Tehreek-e-Insaf (PTI) en zijn medewerkers dienden vervalste ontvangstbewijzen in van de Toshakhana-geschenken, waaronder het zeldzame Graff-polshorloge geschonken door Saudi Arabia’s Crown Prins Mohammed bin Salman aan de voormalige premier.

Na maandenlang het onderwerp te hebben ontweken, bevestigde Khan in september vorig jaar dat hij ten minste vier cadeaus had verkocht die hij tijdens zijn ambtstermijn had gekregen en dat de in Dubai gevestigde multimiljonair zakenman Umar Farooq Zahoor, die momenteel eigenaar is van het horloge, het horloge had laten zien op live tv waarin hij vertelde dat hij de MasterGraff Tourbillon Minute Repeater van Farah Gogi had gekocht voor 2 miljoen dollar.

LEES OOK | Voormalig premier van Pakistan, Imran Khan, beschuldigt leger ervan zijn partij te willen vernietigen

Het horloge was op het moment van verkoop in 2019 ongeveer Rs 280 miljoen waard.
De nieuwe FIR is geregistreerd nadat Mohammed Shafiq, de grootste horlogedealer van Islamabad en eigenaar van de “Art of Time”-winkel, in een schriftelijke beëdigde verklaring zei dat hij het Rolex-horloge niet had verkocht en dat de PTI-leiders zijn winkel hadden vervalst. s naam en valse bonnen voor hun politieke doeleinden in het Toshakhana-schandaal.

Advertentie

De FIR zei ook dat de beschuldigden betrokken waren bij vervalsingen, ondersteund door het feit dat de winkeleigenaar ook de verzinsels op de een deel van de beklaagden.

“Volgens het record heeft er nooit een dergelijke transactie met betrekking tot de verkoop en aankoop van de bovengenoemde items plaatsgevonden met dergelijke genomineerde beklaagden en noch de beklaagde heeft ze dergelijke items verkocht, noch zijn dergelijke items persoonlijk door hem gekocht of via een van zijn agenten/medewerkers,” aldus de FIR.

De aanvraag wordt ondersteund door een beëdigde verklaring van Shafiq.
“Ik verklaar hierbij dat we nooit Rolex-horloges (platina of staalgoud) ter waarde van 7 miljoen PKR aan iemand hebben gekocht of verkocht. De naam van mijn winkel en het briefhoofd/ontvangstbewijs van ons bedrijf samen met de postzegel worden misbruikt zonder onze toestemming om bepaalde politiek gemotiveerde mediahuizen van dienst te zijn. Ik zal gerechtelijke stappen en strafrechtelijke procedures ondernemen tegen iedereen die de reputatie van ons bedrijf wil uitbannen. Deze verklaring wordt afgegeven in overeenstemming met de Pakistaanse wetgeving en we hebben het recht om een ​​claim in te dienen bij rechtbanken om onze klanten en hun reputatie te beschermen”, beweerde hij in de FIR.

Advertentie

De Toshakhana-kwestie over de verkoop van staatsgeschenken van de cricketspeler die politicus werd, werd een groot probleem in de nationale politiek nadat de verkiezingscommissie van Pakistan de voormalige premier diskwalificeerde voor het afleggen van “valse verklaringen en onjuiste verklaringen”.

p>

Khan wordt geconfronteerd met meer dan 100 zaken, terwijl Bushra in twee zaken is genomineerd — Toshakhana (geschenken) en de zaak Al-Qadir Trust.

Lees ook

Imran Khan's zonen Suleman, Qasim bezoeken hem in Lahore na de schietpartij

Pakistaans hooggerechtshof kent Imran Khan borgtocht vrij in moord op advocaat SC resize=450,250″ />

Overlopers van ex-Pakistan premier Imran Khan's partij vormen nieuwe outfit

Hoogtepunten arrestatie Imran Khan: Pakistan SC noemt arrestatie ex-premier onwettig, o…

De zaak Al-Qadir Trust beweert dat de PTI-chef en zijn vrouw verkregen miljarden roepies en land van een onroerendgoedbedrijf voor het legaliseren van Rs 50 miljard dat tijdens de vorige door het VK was geïdentificeerd en teruggegeven aan het land.

PTI sterk