TN-gouverneur Ravi haalt nu uit naar buitenlandse bezoeken van CM Stalin, DMK herinnert hem aan die van premier Modi

0
36

De gouverneur van Tamil Nadu, RN Ravi, veroorzaakte maandag een nieuwe politieke storm en wekte de woede van de deelstaatregering en haar ministers, nadat hij weer een ingrijpende opmerking had gemaakt: — dit keer uiting van kritiek op de recente buitenlandse bezoeken van minister-president M. Stalin, gericht op het uitnodigen van investeringen aan de staat.

Tijdens een ontmoeting met vice-kanseliers van staats- en particuliere universiteiten in Raj Bhavan in Udhagamandalam (Ooty) op maandag, sprak gouverneur Ravi zei: “Investeerders komen niet alleen omdat we ze vragen, of we gaan praten.”

“Het zijn harde onderhandelaars. In ons land zijn er veel staten die hetzelfde doen,” Ravi zei, eraan toevoegend dat er behoefte is aan het creëren van een ecosysteem om wereldwijde bedrijfsreuzen aan te trekken, waarvoor het onderwijssysteem competente, goed opgeleide human resources moet creëren. “Alleen dan kunnen we van deze mogelijkheid profiteren.

Vorige week had de gouverneur opnieuw een vuurtje aangestoken door taalkundig subnationalisme uit te schelden en te beweren dat de staten van India slechts administratieve eenheden zijn, die geen weerspiegeling zijn van unieke culturen en diversiteit.

De minister van Financiën van TN, Thangam Thennarasu, reageerde op de schijnbare weerhaak van de gouverneur tijdens de buitenlandse bezoeken van Stalin en zei dat de opmerkingen een indirecte kritiek waren op de vergelijkbare aanpak van premier Narendra Modi in het verleden. 'Ik geloof dat de gouverneur, door kritiek te leveren op onze eerste minister, indirect premier Modi bekritiseert. Sinds de tijd dat de DMK in mei 2021 de regering vormde, hebben we al investeringen ter waarde van Rs 2 lakh crore binnengehaald. Het is jammer dat de gouverneur tegenstrijdige opmerkingen maakte op een forum over academische zaken. Zijn opmerkingen zijn duidelijk politiek gemotiveerd en volkomen ongepast”, zei Thennarasu.

Stalin is onlangs in Singapore en Japan geweest, waar hij een tiental MoU's (Memorandums of Understanding) heeft ondertekend met bedrijven in beide landen.

Staatsminister van Industrie T R B Rajaa woog ook mee in de controverse en berispte Ravi vanwege zijn mening over het bloeiende zakelijke klimaat van Tamil Nadu. Hij onderstreepte dat de staat het grootste aantal fabrieken en industriële arbeiders in het land herbergt, wat zijn positie als de op één na grootste staatseconomie van India nog eens onderstreept. “Investeringen zijn consequent naar de staat gestroomd, vooral de afgelopen twee jaar, omdat het een van de best bestuurde staten van India is, zelfs volgens de Government of India's eigen Governance Index,” zei Rajaa.

>Advertentie

Hij werkte de sterke punten van de staat uit en verklaarde: “Tamil Nadu staat op de derde plaats in DPIIT's Ease of Doing Business Index. Het feit dat reuzen als Hyundai, Renault Nissan, Mitsubishi, Pou Chen en nog veel meer onlangs in onze staat hebben geïnvesteerd, getuigt van de effectiviteit van ons Dravidische bestuursmodel onder leiding van geachte eerste minister M K Stalin, “zei hij, grappen maken over de interpretatie van de FDI-gegevens door de gouverneur.

Rajaa zei dat de gouverneur er ook goed aan zou doen om de gegevens op de juiste manier te interpreteren. “De FDI in staten wordt berekend op basis van waar het hoofdkantoor van een bedrijf is gevestigd, in tegenstelling tot waar de productiefaciliteiten zijn, waar het grootste deel van de investering daadwerkelijk is gegrond. Een treffend voorbeeld is Hyundai, met de grootste productiecapaciteit buiten Korea in Tamil Nadu, maar met het hoofdkantoor in India in Gurugram in Haryana. Dit weerspiegelt misschien het feit dat hoewel alle complexe productiegerelateerde problemen gemakkelijk door de fabriekshoofden in Tamil Nadu kunnen worden afgehandeld, de topmanagers de complexere werkomgeving op het hoofdkantoor in Delhi-NCR moeten afhandelen, 'zei Rajaa. /p>Lees ook

AAP's Raghav Chadha verliest bungalow hij kwam boven zijn cijfer, neemt RS Geheim…

BJP doet een poging om de NDA voor 2024 nieuw leven in te blazen: JD(S), TDP, Akalis weer op tafel; nieuw uit…

Ik aanbid de CM … er komt nog een grotere klap: hoofd van Meitei-outfit in het centrum van…

Geruchten in de BJP van Karnataka als buzz over parlementsleden die in de peilingen van 2024 op het spel staan…

“Elk ontwikkelingsland en opkomend land ter wereld probeert FDI (directe buitenlandse investeringen) aan te trekken. Ministers van de Unie, waaronder de minister van Handel en Industrie en de minister van Financiën, reizen regelmatig naar het buitenland om investeerders te spreken. Zelfs onze eigen geachte premier heeft dit in het verleden als CM gedaan. Als staat wordt het concurrerender om investeringen aan te trekken, naast het feit dat de vele succesvolle buitenlandse bedrijven die in Tamil Nadu actief zijn, als onze investeerders kunnen optreden. Hiervoor is een consistente outreach door de deelstaatregering essentieel. Het toont de inzet van de deelstaatregering op het hoogste niveau om een ​​gunstig ondernemingsklimaat voor buitenlandse investeringen te handhaven, en duidt op beleidsstabiliteit”, zei Rajaa, eraan toevoegend dat de “gouverneur er goed aan zou doen om op te treden als ambassadeur van Brand Tamil Nadu en neem onze successen mee naar andere staten, in plaats van tijd te besteden aan het vertellen van dingen die we al tientallen jaren spectaculair goed doen.”