Te midden van de Gehlot-Shekhawat-strijd krijgt het Congres vóór de peilingen een waarschuwingssignaal van het Rajput-lichaam

0
51

Het conflict tussen Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot en Union Jal Shakti Minister Gajendra Singh Shekhawat zal waarschijnlijk verhevigen, zelfs nu de Pratap Foundation, een belangrijk orgaan van de Rajput-gemeenschap waartoe Shekhawat behoort, maandag een verklaring aflegde waarin Gehlot werd beschuldigd van een “opkomende Rajput-leider”.

Gehlot heeft Shekhawat consequent aangevallen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de Sanjivani Credit Co-operative Society-zwendel. De minister van de vakbond heeft dergelijke beschuldigingen ontkend en zei dat de verklaringen van Gehlot voortkwamen uit “politieke vendetta” sinds hij de zoon van de CM, Vaibhav Gehlot, in Jodhpur had verslagen in de Lok Sabha-peilingen van 2019.

Tijdens een bijeenkomst op 2 juni zette Gehlot zijn aanval voort en zei: “Ik belde Bhagwan Singh Rolsahabsar, zijn (Shekhawats) goeroe (en hoofd van de Kshatriya Yuvak Sangh). Ik belde die goede man en zei: 'Bhagwan Singh ji, deze chela (discipel) van je, mensen zinken door hem, help de mensen alsjeblieft hun geld terug te krijgen.'Er kunnen enkele dwanghandelingen zijn waardoor hij niet in staat is om niets doen.”

De CM voegde eraan toe dat het publiek zich moest uitspreken “over het geld dat gezonken is” en vroeg “waarom de Directie Handhaving (ED) de zaak niet onderzocht”.

p>Lees ook | BJP's outreach in Mali voordat Rajasthan polls boemerangs omdat afwezige Gehlot het laatst lacht 5, waarbij hij de CM afsloeg vanwege enkele van zijn recente opmerkingen waarin hij Rolsahabsar noemde. In tegenstelling tot andere Rajput-outfits zoals de Karni Sena, zegt de Kshatriya Yuvak Sangh, die werd opgericht door voormalig parlementslid Tan Singh, zich niet met politiek te bemoeien.

In de brief aan Gehlot van Mahaveer Singh Sarvadi, lid van de Pratap Foundation, staat: “U bent de CM van de staat. Dergelijke ongegronde uitspraken doen door de naam van Shree Bhagwan Singh Sahab erbij te betrekken, is geen waardig gedrag namens u. Maak dit punt geschikt voor overweging. De geachte Bhagwan Singh ji kan geen deel uitmaken van persoonlijke motieven in de arena van de politiek.”

De brief steunt Shekhawat in de Sanjivani-zaak en beweert: “Veel gevallen zoals Sanjivani gebeuren in de staat. Desondanks spreekt de ene politicus onzin tegen een andere politicus door de Sanjivani-zaak op te rakelen. Het gewone publiek begrijpt alles… Het onderzoek in de Sanjivani-zaak is de afgelopen vier jaar opengehouden. Karaktermoord op de opkomende leider van onze gemeenschap, Gajendra Singh Shekhawat, kan niet worden gedaan.”

Advertentie

In zijn reactie op de brief vertelde Gehlot dinsdag aan rapporten: “Ik had gesproken over Bhagwan Singh Rolsahabsar en ik kreeg vandaag een brief van zijn organisatie over waarom ik zijn naam aannam. Ik neem zijn naam nadat ik hem respecteer dat hij (Shekhawat) naar hem zal luisteren omdat hij (Shekhawat) een discipel van hem (Rolsahabsar) is geweest. De armen zullen profiteren. Bhagwan Singh ji heeft het altijd over het voordeel van de armen. Wat heb ik verkeerd gezegd.”

Mis | Het verhaal van het Rajasthan-congres krijgt een Sachin Pilot-may-leave-wending, zijn stilzwijgen draagt ​​bij aan drama

Sarvadi vertelde The Indian Express: “Na de recente verklaring van de CM had ik met mensen van onze gemeenschap gesproken. Ze denken dat CM Gehlot om politieke redenen het op Gajendra Singh Shekhawat heeft gemunt. Er is veel woede in de gemeenschap die ons ertoe bracht deze brief te schrijven. gehouden om zijn 75e jaar te vieren, toen een hele reeks leiders en wetgevers over partijgrenzen heen aan het programma hadden deelgenomen.

Advertentie

Alle grote Rajput-leiders in de staat – Shekhawat, BJP-oppositieleider Rajendra Rathore, Rajasthan kabinetsminister Pratap Singh Khachariyawas en congresleider Dharmendra Rathore – spraken op dat evenement.

Lees ook

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/Chadha-pusle.jpg?resize=450,250" />

AAP's Raghav Chadha verliest bungalow hij kwam boven zijn cijfer, neemt RS Secret.. .BJP doet een poging om de NDA voor 2024 nieuw leven in te blazen: JD(S), TDP, Akalis weer op tafel; nieuw uit…

Ik aanbid de CM … er komt nog een grotere klap: chef van Meitei-outfit in het centrum van…

Gerommel in de BJP van Karnataka als geruchten over parlementsleden die in de peilingen van 2024 de strijd aanbinden…

De Rajput-gemeenschap is van oudsher een steunpunt van de BJP. Ten tijde van de Lok Sabha-verkiezingen van 2018 slaagde het congres er echter in om te profiteren van de onvrede van de gemeenschap met de saffraanpartij vanwege zaken als de ontmoeting met gangster Anandpal Singh en het buitenspel zetten van senior leiders zoals Jaswant Singh tijdens de ambtsperiode van voormalig CM Vasundhara Raje. Maar de kritiek van de Pratap Foundation, in de aanloop naar de parlementsverkiezingen die gepland staan ​​voor december, is misschien geen positief teken voor de partij.