Studenter fra hele India skal sendes til Modis skole for “prerna”

0
48

I løpet av det neste året vil to barn fra hvert distrikt i India bli tatt med til barneskolen i Vadnagar, i Gujarats Mehsana-distrikt, hvor statsminister Narendra Modi fikk sin grunnskoleutdanning, som en del av en uke- lang studietur.

Da myndighetene kunngjorde dette på tirsdag, sa regjeringen at skolen vil bli utviklet som en “inspirerende” skole kalt 'Prerna: The Vernacular School', hvor elevene vil bli opplært i “hvordan leve” et svært utviklet liv”, som en del av et felles initiativ fra sentral- og delstatsmyndighetene.

Skolen på slutten av 1800-tallet, som var funksjonell til 2018, har blitt restaurert av Archaeological Survey of India (ASI) som en del av en mega ombyggingsplan for Vadnagar, sa tjenestemenn.

“Det er en skole i Vadnagar hvor vår statsminister hadde tatt sin grunnskoleutdanning. Det er en skole fra 1800-tallet… Vi utvikler denne skolen som en inspirerende og opplevelsesrik skole,” sa en høytstående tjenestemann og la til at skolen vil få sin første gruppe elever i år.

Hver gruppe vil bestå av 30 studenter som skal gis boligopplæring i en uke. Kostnader til overnatting og transport bæres av kulturdepartementet. «Det er 750 distrikter i India og to barn fra hvert distrikt (vil bli sendt)… vi vil trene totalt 1500 barn i løpet av hele året i hvordan man kan leve et veldig utviklet liv…Vi vil ha den første gruppen ut i det inneværende året selv, sa seniortjenestemannen.

Konseptnotatet for prosjektet sier: «Store ledere over hele verden har anerkjent sin første skole som en katalysator i deres inspirerende reise for å forårsake endring… Basert på statsministerens visjon, dette første i sitt slag skoleombyggingsprosjekt ‘Perna’ blir iverksatt for å inspirere ungdommen i fylket til å bli katalysatorer for endring… Det er tenkt å være en fremtidens skole, men med en drivkraft til utdanning og verdier, formidlet ved hjelp av ulike teknikker og teknologier.»

Mens detaljer som aldersgruppen for barn fortsatt er under utarbeidelse, sa kilder at det hovedsakelig ville være for elever i klasse 9-10.

Annonse

Utvelgelsesprosessen starter snart, som studentene’ “intellektuelt nivå, kreativitet og utenomfaglig ytelse vil bli satt på prøve,” sa tjenestemenn, og la til at treningen vil være basert på konseptet “Ek Bharat, Shrestha Bharat”. «Det er ikke undervisning. Alt er erfaring,» sa en høytstående tjenestemann, og la til at opplæringen vil inkludere eksponering for «livsdyder som mot og medfølelse gjennom livet og læren til virkelige helter».

Skolen, opprinnelig kalt ‘Vadnagar Kumar Shala No 1’, ble etablert i 1888 og var funksjonell til 2018, da restaureringsarbeidet startet, sa tjenestemenn. “Mens den ble renovert, ble studentene flyttet til den nærliggende kanya shala,” sa en tjenestemann i Gujarat utdanningsavdeling.

“Den gamle bygningen har blitt restaurert ved å bruke folkelige elementer av arkitektur og ved å forestille seg hvordan strukturen kan ha sett ut opprinnelig,” sa en høytstående tjenestemann, og la til at den renoverte skolen har åtte klasserom, en kafé, orienteringssenter, suvenirbutikk og et fellesskap. grønt område.

Les også

Odisha togtragedie: Video fanger siste øyeblikk før Coromandel Expr…

Jaishankar kritiserer Canada over “feiringen” av Indira Gandhis attentat. .

IMD erklærer monsunankomst, men forblir svak i minst en uke

Syklon Biparjoy Live Updates: IMD erklærer at monsunen begynner i Kerala, dela…Annonse

I tillegg til dette er det en omfattende plan for “den overordnede utviklingen av Vadnagar by, finansiert av unionsregjeringen, og utført og overvåket av delstatsregjeringen “, sa tjenestemenn. Planen om å utvikle Vadnagar som kultursenteret i Gujarat inkluderer et kulturarvmuseum, som bygges til en pris av nesten 200 crore Rs.

—Med innspill fra Ritu Sharma i Ahmedabad

 

© The Indian Express (P) Ltd