Så här jordar du dig själv när du arbetar på en dator

0
42
Justin Duino/How-To Geek

Även om det har blivit lättare att bygga datorer med åren, har en sak inte förändrats & #8217; #8212; statisk elektricitet. Det var ett problem för PC-byggare för decennier sedan, och det är ett problem nu. Så här jordar du dig själv på rätt sätt medan du arbetar på din PC så att några drag inte förvandlar ett roligt projekt till en hög med frustration.

Steg 1. Förbered din arbetsmiljö

Hannah Stryker/How-To Geek

Först och främst måste du se till att den faktiska miljön du arbetar med inte är vänlig mot statisk elektricitet. När allt kommer omkring vill du inte zappa din dator vid en olycka, och du vill definitivt inte att det ska hända på grund av något du kunde ha fixat innan du påbörjade ditt arbete.

För att jorda din dator ordentligt måste du se till att din arbetsmiljö är så ren som möjligt. Se till att du placerar ditt PC-fodral och alla komponenter — egentligen, hela din arbetsmiljö — på en plan yta. Lägg den inte ovanpå en madrass, eller ett lakan, eller en matta eller något liknande. Om du ska göra det på golvet, se till att golvet är rent, och om du ska göra det på bordet, se till att det inte finns något annat ovanpå bordet .

Kontrollera också att det inte finns något i närheten som eventuellt kan överföra statisk elektricitet till din dators komponenter. Strumpor? Plyschar? Bäst att lägga undan dem för din dators säkerhet.

Och glöm inte husdjur! Din katt kan ha ett intensivt intresse för ditt projekt, men när din dator är öppen bör du vara i ett rum som de inte kan komma åt (eller så bör de tillfälligt stuvas undan i ett annat rum).

< h2 role="heading" aria-level="2">Steg 2. Förbered dig

Hannah Stryker/How-To Geek

Det andra steget, direkt efter att du har jordat din miljö, är naturligtvis att hålla dig jordad. Bara för att du säkrade din miljö och den verkar ganska statisk fri betyder det inte nödvändigtvis att du inte kan ha några på dig. Kanske har du precis tagit bort tvätten från torktumlaren, och nu är den statiska elektriciteten över dig. Inte idealiskt.

Undvik att bära strumpor, fluffiga tofflor eller andra tjocka kläder som kan attrahera eller generera statisk elektricitet, såväl som vissa typer av tyger. Det är inte bara syntetiska fibrer du behöver oroa dig för. Ull? Silke? Polyester? De är alla no-nos, och du bör undvika att sätta på dem när du är nära bar elektronik.

Vi säger inte åt dig att bygga din dator naken, men du kanske vill ha den där luddiga ulltröjan i garderoben. Om det är för kallt skulle det vara klokare att skruva upp termostaten. När du är osäker, håll dig till bomull. En T-shirt i 100 % bomull och ett par jeans eller pyjamasbyxor i bomull är ett säkert kort.

Steg 3. Jorda dig själv kontinuerligt

Hannah Stryker/How-To Geek

Kampen är inte över. Medan du bygger din dator bör du också hålla dig jordad hela tiden. Du kanske inte har något på dig (eller nära dig) som kan förvärra statisk elektricitet, men det betyder inte att du inte kan laddas upp alls.

Det bästa sättet att göra detta är förvånansvärt enkelt. När du bygger din dator tar du ut strömförsörjningen ur kartongen och ansluter den till väggen. Se sedan till att strömbrytaren är avstängd. Strömförsörjningen kommer då att fungera som jord, dra upp all statisk elektricitet du har byggt upp och få den att färdas genom din vägg till marken, där den sedan försvinner.

För att jorda dig själv, rör bara vid nätaggregatets metallchassi. Se till att göra detta då och då medan du bygger din dator för att eliminera all statisk elektricitet som kan ha byggts upp på dig medan du byggde, särskilt om du inte har stannat uteslutande i arbetet miljö under hela byggprocessen.

Bonussteg: Använd en antistatisk handledsrem

Slutligen, om det låter för irriterande att jorda dig själv hela tiden med små tryck, är ett alternativ du kan använda att använda en antistatisk handledsrem. Vi har behandlat dem i detalj tidigare, och de är till stor hjälp för att hålla dig själv kontinuerligt jordad under hela byggprocessen.

iFixit antistatisk handledsrem

Denna antistatiska handledsrem från iFixit är perfekt när du behöver arbeta på din PC eller egentligen vilken elektronik som helst. Det är också ganska billigt.

Amazon

7,99 USD
 

Best Buy

7,99 USD
 

Anslut den till det inkopplade, avstängda nätaggregatet, all statisk elektricitet som kan byggas upp medan du& #8217;om du sätter ihop din dator kommer du ständigt att gå ur dig. Det är det närmaste som finns en använd-och-glöm-lösning i det här scenariot. Och hej, vad kostar $10 eller mindre för en antistatisk rem när du hanterar komponenter värda hundratals dollar?

RELATERAT: Anti -Statiska handledsremmar: Behöver du en för att bygga en dator?

LÄS NÄSTA

  • › Få dessa tidiga tekniska erbjudanden på fars dag innan de är borta
  • › Så här ansluter du ditt Spotify-konto till Discord
  • › 10 Plex-funktioner du bör använda
  • › Priset på Apple Vision Pro är inte så galet som det verkar
  • › ChatGPT-appen för iPhone har precis fått en uppgradering
  • › Windows 11 försöker förena RGB-enhetsinställningar