PopuPiano: de recensie van de slimme draagbare piano

0
46

Vind je het leuk om piano te spelen, maar weet je niet zeker of je jaren wilt besteden aan het leren en beheersen van een nieuwe vaardigheid? PopuPiano van PopuMusic is een draagbaar MIDI-keyboard dat je kunt gebruiken met een mobiele app om helemaal opnieuw piano te leren spelen.

Voor mensen met pianovaardigheden werkt dit apparaat ook goed als een draagbaar toetsenbord. Je kunt deze slimme piano overal mee naartoe nemen, je vaardigheden verbeteren en onderweg nieuwe liedjes oefenen.

Inhoudsopgave

  Als u niet zeker weet of dit digitale piano iets voor jou is, bekijk onze PopuPiano-recensie om te zien of je dit muziekinstrument zou moeten kopen.

  PopuPiano Smart draagbare piano MIDI-controller: eerste indrukken & Specificaties

  PopuMusic is een bedrijf dat slimme muziekinstrumenten maakt vergezeld van apps met tutorials en gratis lessen. Enkele van de meest populaire slimme draagbare muziekinstrumenten die ze maken, zijn begonnen als Indiegogo crowdfunding-campagnes – de Poputar T1 en T2 (slimme gitaar), Populele 1 en 2 (slimme ukelele) en Popupiano slimme draagbare piano.

  Popupiano is niet je gewone toetsenbord, maar een MIDI-controller (of MIDI-toetsenbord). MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface en geeft je meer mogelijkheden qua geluidseffecten dan een traditioneel muziekinstrument.

  Hoewel een MIDI-keyboard er misschien uitziet als een gewoon keyboard (wat waar is in het geval van PopuPiano), maakt het op zichzelf geen geluid. Dat betekent dat PopuPiano geen ingebouwde luidspreker heeft en een mobiele app nodig heeft om goed te functioneren, d.w.z. om geluid te produceren. Het goede nieuws is dat PopuPiano een uitstekende PopuMusic-app heeft met alles wat je nodig hebt om je muziekvaardigheden te leren en te oefenen.

  < /figuur>

  Kun je piano leren spelen met het PopuPiano MIDI-toetsenbord? Voordat ik mijn eigen ervaring met het instrument met je deel, is hier de volledige lijst met technische specificaties van de PopuPiano slimme draagbare piano van PopuMusic:

  • Afmetingen: 18,3 x 4,8 x 1,3 inch (46,5 x 12,2 x 3,3 cm)
  • Gewicht: 1,75 kg (3,85 lbs)
  • Toetsen: 29 LED-toetsen + akkoordpad
  • Codec audiospeler: MIDI
  • Connectiviteit: Bluetooth 5.0 BLE (ondersteunt Bluetooth MIDI), USB Type-C
  • Batterij : 2200mAh lithiumbatterij, met 1,5 uur oplaadtijd
  • Kleuren: gloeiend zwart, sprankelend wit.
  • Extra functies: ondersteunt professionele arrangementsoftware Logic, Cubase, Garageband en andere software
  • Prijs: vanaf $ 348 (met tas) op Amazon en $ 299 (zonder tas) op de PopuMusic-website – u kunt bij het afrekenen kiezen of u de versie met of zonder draagtas wilt.

  Ontwerp en uitpakken

  Voordat ik de PopuPiano ontving, was ik geïntrigeerd en enigszins bezorgd over het product dat ik zou ontvangen. Hoewel het toetsenbord 29 toetsen heeft die aan mijn behoeften voldoen, ziet het er op de foto ook uit als een groot glimmend speelgoed. Ik vroeg me af of dit product vooral op kinderen is gericht en of ik het zou kunnen gebruiken zonder geïrriteerd te raken door al het licht en de constant veranderende kleuren.

  Toen ik de PopuPiano echter ontving, kon ik er enkele uren niet van afblijven! Hoewel glanzend en kleurrijk, is het ook een interactief MIDI-toetsenbord dat ervoor zorgt dat je meer wilt leren en spelen.

  Wat zit er in de doos

  De bundel die ik heb ontvangen voor de review is een zwarte PopuPiano met een draagtas (of PopuBag). Hier vindt u alles wat u in de verpakking vindt wanneer u uw PopuPiano uit de doos haalt:

  • PopuPiano LED-toetsenbord
  • Chord pad
  • USB-C oplaadkabel
  • Gebruikershandleiding
  • PopuBag draagtas

  PopuBag is een stevige strapless draagtas met een glanzende plastic afwerking voor je PopuPiano en akkoordenblok. De koffer heeft een rubberen handvat, waardoor je je PopuPiano gemakkelijk kunt dragen. De tas ziet er misschien waterdicht uit, maar er zit een gat bovenop om je apparaat onderweg op te laden.

  Het toetsenbord zelf is relatief klein en licht. In tegenstelling tot wat ik me had voorgesteld voordat ik het product kreeg, zijn de toetsen van behoorlijke grootte (niet te klein zoals ik had verwacht), en ik ondervond geen problemen tijdens het spelen. Tegelijkertijd, als je grotere handen hebt, zou je waarschijnlijk willen dat de toetsen iets breder waren.

  Het hoofdtoetsenbord heeft 29 acryltoetsen met LED-lampjes eronder. De LED-lichttoetsen lichten op als interactieve vingerzettinggidsen en helpen je je weg op het toetsenbord te leren. Naar mijn smaak zien de toetsen er nog mooier uit als de piano is uitgeschakeld, maar de visuele gidsen zijn natuurlijk een essentieel onderdeel van het leren spelen.

  < /figuur>

  Het akkoordpad heeft 18 knoppen die zijn gegroepeerd als zes toetsen met verschillende kleuren. Het maakt verbinding met het hoofdtoetsenbord via een magnetische connector die u aan de zijkanten van het akkoordpad en het toetsenbord vindt. U kunt het PopuPiano-toetsenbord gebruiken zonder het akkoordpad, maar niet andersom. Het akkoordpad kan niet werken als het niet op het hoofdtoetsenbord is aangesloten.

  < /figuur>

  Hoewel ik het bij het schrijven van deze recensie niet op de website kon vinden, bood PopuMusic oorspronkelijk een linkshandig toetsenbord aan als add-on voor je PopuPiano op hun Indiegogo-campagnepagina. Het zou verbinding maken met het hoofdtoetsenbord in plaats van met een akkoordpad, en je zou je PopuPiano kunnen gebruiken om duetten met een vriend te spelen.

  Is het geschikt voor beginners?

  De belangrijkste vragen die mensen lijken te stellen over de PopuPiano zijn: is het geschikt voor beginners en kun je met PopuPiano piano leren spelen als je het nog nooit eerder hebt gedaan?

  Verrassend genoeg is het antwoord op beide vragen ja. Ik heb een bepaalde muzikale achtergrond, ik heb als kind tien jaar op de muziekschool gezeten en voornamelijk piano gespeeld. Tegelijkertijd heb ik al meer dan tien jaar geen piano aangeraakt, waardoor ik de meeste van mijn vaardigheden op dat gebied verloor.

  Met die achtergrond downloadde ik de PopuMusic-app op mijn smartphone, verbond het toetsenbord via Bluetooth en besloot erin te duiken. Ik opende de Pop Hits-module en verwachtte het ergste – dat ik de app niet kan bijhouden en zou moeten beginnen met tutorials voor beginners.

  Tot mijn verbazing had ik geen problemen met het volgen van zowel de instructies op het scherm als de LED-gidsen op mijn toetsenbord. Wanneer u echter met deze problemen wordt geconfronteerd, heeft de app oefen- en demonstratie-opties om u snel aan het spelen te krijgen.

  Vervolgens gaf ik PopuPiano aan mijn vriend, die geen enkele ervaring heeft met het bespelen van een muziekinstrument, laat staan ​​met piano spelen. Omdat hij een complete beginner is, is hij begonnen met de cursus Piano leren.

  < /figuur>

  De cursus begint met simpele dingen zoals het correct plaatsen van je handen op het toetsenbord om je polsen comfortabel te maken tijdens het spelen. Vervolgens wordt de cursus opgedeeld in secties die op een speelse manier nieuwe vaardigheden introduceren. Bovendien zijn de lessen opgebouwd in de vorm van uitdagingen. Je kunt alleen verder gaan nadat je een uitdaging uit het vorige gedeelte hebt voltooid, waardoor het leerproces lijkt op het spelen van een videogame en je een gevoel van voldoening krijgt.

  Vergeleken met standaard tutorlessen (die ik tien jaar heb moeten volgen, dus ik spreek uit ervaring), leert de PopuMusic-app je dezelfde vaardigheden die je in de helft zou krijgen een jaar binnen een paar uur.

  Visuele LED-gidsen en real-time feedback helpen u ook om vingerbewegingen onder de knie te krijgen. De lessen verder in de cursus versterken de basis, en je begint het onder de knie te krijgen voordat je het merkt.

  Hoe zit het met gevorderde tot professionele muzikanten?

  Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je andere secties van de PopuMusic-app verkennen die gericht zijn op meer gevorderde spelers en muzikanten. Een van mijn favorieten is de Freeplay-sectie, waarmee je PopuPiano kunt gebruiken om tracks te maken en deze te delen met de online community.

  Dit is ook waar de krachtige Chord-pad in het spel komt. Hoewel de primaire functie ervan is om de akkoordtoetsen van een standaard digitaal toetsenbord te vervangen, kunt u er creatief mee aan de slag. Verander bijvoorbeeld in de Freeplay-sectie de keyboardstem van piano naar drums en gebruik de akkoordpad als drumpad.

  Als de PopuMusic-app aanvoelt als iets waar je klaar mee bent, kun je PopuPiano gebruiken vanwege zijn MIDI-mogelijkheden. Dankzij de USB-C-connectiviteit kun je je PopuPiano aansluiten op een digitaal audiowerkstation, zoals Garageband of Logic, en deze gebruiken om je tracks vanaf nul te componeren. (U kunt dan uw tracks gebruiken in uw YouTube-video's in plaats van online naar royaltyvrije muziek te zoeken).

  De Companion-app

  We hadden het al over de PopuMusic-app, maar ik herhaal het: de app is erg indrukwekkend, zowel wat betreft het leren van tutorials als het oefenen van je vaardigheden. Het kan enige tijd duren om te leren in welke sectie wat wordt gehost, omdat ze niet altijd duidelijk zijn gelabeld, maar u zult er geen spijt van krijgen als u deze leercurve doorloopt. Ik heb de PopuPiano een paar maanden in bezit gehad en vind nog steeds nieuwe dingen om te doen en te leren in de app.

  Enkele van mijn favoriete functies die deze muziek-app biedt, zijn onder meer spelen met je favoriete artiesten in het gedeelte Pop Hits en je stem opnemen met de muziek met behulp van de Tap and Sing-module.

  < /figuur>

  Je kunt de PopuMusic-app gratis downloaden op iOS en Android en het APK-bestand. De app ondersteunt de volgende talen: Engels, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Koreaans en Japans.

  Batterijlevensduur

  PopuPiano wordt aangedreven door een 2200 mAh lithiumbatterij die voldoende stroom levert voor een behoorlijke speelsessie van 5 uur bij continu gebruik. De oplaadpoort bevindt zich aan de achterkant van het hoofdtoetsenbord. Zodra u de oplader aansluit, geeft het groene knipperende lampje de batterijstatus aan.

  Wanneer het batterijniveau slechts 10% bereikt, zal het toetsenbord rood knipperen om u eraan te herinneren de batterij op te laden. U kunt uw toetsenbord opladen met de meegeleverde USB-C-oplaadkabel in ongeveer 1,5 uur vanaf nul.

  Moet je de PopuPiano Smart Portable Piano MIDI Controller kopen?

  In mijn beoordelingen beveel ik de producten die ik test meestal alleen aan voor een bepaald type persoon. “Als je huisdieren hebt, is deze gadget perfect voor jou, maar als je kinderen hebt, koop deze dan niet.”

  Met PopuPiano raad ik vrijwel iedereen aan om het te kopen. Als je van muziek houdt en zelfs maar enigszins geïnteresseerd bent in het leren spelen of je eigen muziek maken, zal de PopuPiano goed in je huis passen en zijn plaats vinden in je ziel.