Pensioenregeling met minimaal verzekerd rendement in de maak: PFRDA

0
40

Een pensioenregeling met minimaal verzekerd rendement is in de maak door de Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA), die mogelijk hogere premiebetalingen met zich meebrengt voor hogere rendementen, zei de voorzitter van de toezichthouder, Deepak Mohanty, woensdag. . Mohanty voegde eraan toe dat het beheerde vermogen van de PFRDA is toegenomen tot Rs 9,4 lakh crore, maar het pensioenvermogen van India is nog steeds lager dan in veel ontwikkelde landen.

Momenteel zijn er ongeveer 5,3 crore abonnees van Atal Pension Yojana (APY). Voor dit jaar is het doel voor inschrijving 1,3 crore tegen 1,2 crore vorig jaar, zei Mohanty.

“Dat is hard aan het werk…daar moeten we risico en rendement in evenwicht houden…iemand geeft zekerheid, wat kosten met zich meebrengt. Net als in APY geeft de overheid garanties en dragen zij de kosten. hij zei. Bij gegarandeerd rendement moet het pensioenfonds volgens hem meer kapitaal ter beschikking stellen omdat het meer risico neemt. “We overwegen dat product. We hebben enige vooruitgang geboekt. We zullen met dat product naar buiten komen, en tegelijkertijd zou men moeten zien dat het rendement aantrekkelijk moet zijn, & #8221; voegde hij eraan toe.

Over APY, zei hij, heeft PFRDA tot doel de deelname aan het programma te vergroten, ondersteund door regionale plattelandsbanken. De regeling heeft een rendement van 9 procent opgeleverd en de overheid heeft gezorgd voor een tekort aan financiering.

Gevraagd naar eventuele discussies over pensioenvoorstellen door het panel onder leiding van de minister van Financiën om het pensioenstelsel voor overheidspersoneel te herzien, zei Mohanty, een lid van het panel, dat het te voorbarig is om er commentaar op te geven.

Lees ook

Pernod Ricard India: gemeenschappen koesteren, versterken en transformeren t…Disney's Hotstar maakt streaming van ICC World Cup 2023, Asia Cup gratis voor…

Monetaire beleidsvergadering: RBI bereikt tweede keer op rij pauze, repo rate r…

Vrouwen sneller laten rijden: inspirerende verhalen over hoe Flipkart…

Volgens de taakomschrijving van de commissie, die in april werd aangekondigd tegen de achtergrond van het feit dat veel staten kozen voor een oude pensioenregeling die bepaalde voordelen biedt, zou voorstellen of er veranderingen gerechtvaardigd zijn gezien het bestaande kader en de structuur van het nationale pensioenstelsel (NPS), ook wel genoemd de nieuwe pensioenregeling, zoals die geldt voor rijksmedewerkers. De commissie zal ook wijzigingen voorstellen om de pensioenuitkeringen van overheidsmedewerkers die onder de NPS vallen te verbeteren, om ervoor te zorgen dat fiscale voorzichtigheid wordt gehandhaafd om gewone burgers te beschermen.

© The Indian Express (P) Ltd