Ook Nathuram Godse was een patriot: voormalig Uttarakhand CM Trivendra Rawat

0
34

Voormalig Uttarakhand-hoofdminister Trivendra Singh Rawat noemde de huurmoordenaar van Mahatma Gandhi, Nathuram Godse, woensdag een patriot, terwijl hij de spot dreef met Congresleider Rahul Gandhi omdat hij “slechts” de achternaam had gedeeld.

“Gandhi ji werd gedood, dat is een andere kwestie. Maar voor zover ik Godse heb begrepen en gelezen, was ook hij een patriot. We zijn het niet eens met de moord op Gandhi ji,” vertelde de BJP-leider aan verslaggevers.

Zich richtend op de voormalige president van het congres, zei Rawat dat alleen het hebben van de Gandhi-achternaam zijn ideologie niet tot Gandhian maakte.

Hij zei dat het showen van het dragen van de “janeu”, of de heilige draad, niets verandert aan Rahul Gandhi's 8217;s identiteit. “Hij praat gewoon,” beweerde Rawat, die Rahul Gandhi ervan beschuldigde de naam van de Mahatma te verzilveren.

Rawat verwees naar de controversiële opmerkingen van de congresleider in de VS en zei zijn ” inspanningen” zullen de partij niet helpen “wat binnenkort tot het verleden zal behoren”.

“Rahul Gandhi spreekt uit frustratie, gezien de verslechterende toestand van zijn partij. Hij spreekt in mentale stress. Het publiek zal een persoon niet accepteren die door mentale stress gaat,” zei hij.

Lees ook

Internationale scheidsrechter aan het woord: 'Ik zag Brij Bhushan naast haar staan, s…

Cyclone Biparjoy wordt de komende 36 uur intenser: IMD

Odisha treintragedie: video legt laatste momenten vast voor Coromandel Expr. ..

CBI registreert 6 FIR's, vormen SIT om geweld in Manipur te onderzoeken

Tijdens de vergadering van de president van de Samajwadi-partij, Akhilesh Yadav, woensdag met de leider van de Aam Aadmi-partij, zei Rawat: “Er is geen grotere theatrale leider in dit land dan de premier van Delhi, Arvind Kejriwal. Akhilesh Yadav wil theater leren van Kejriwal.” Hij beschuldigde Yadav ervan Uttar Pradesh tijdens zijn termijn als eerste minister in “goonda raj” te hebben gegooid. De SP rekruteerde gangsters en maakte de maffia 'respectabel', beweerde de Uttarakhand-leider.

Hij zei dat mensen de SP opnieuw zullen afwijzen.