Home Dutch NIRF 2023 (Dental Colleges): Top 4 instituten behouden hun plek, Jamia Millia Islamia in top 10

NIRF 2023 (Dental Colleges): Top 4 instituten behouden hun plek, Jamia Millia Islamia in top 10

0

NIRF 2023 Best Dental Colleges: Saveetha Institute of Medical and Technical Sciences, Chennai behield zijn eerste plaats in de categorie tandheelkundige colleges met 84,08 punten, een stijging ten opzichte van 82,30 punten in 2022. De lijst van National Institutional Ranking Framework (NIRF) 2023 is maandag vrijgegeven door het ministerie van Onderwijs.

Lees ook | NIRF Top Medical Colleges 2023: AIIMS Delhi, PGIMER tas topposities

Manipal College of Dental Sciences, Manipal behield ook de tweede plek die het in 2022 behaalde. Dit jaar scoorde het college 77,51 punten, een kleine verbetering ten opzichte van de score van vorig jaar 77,28 . Het college behaalde de eerste plaats in 2021.

De derde positie werd net als vorig jaar veiliggesteld door Dr. DY Patil Vidyapeeth, Pune. Dit jaar behaalde het college een score van 73,08, een daling van bijna drie punten ten opzichte van de 76,67 punten van vorig jaar. In 2021 behaalde het college de derde plek.

De vierde plek werd voor het derde achtereenvolgende jaar ingenomen door Maulana Azad Institute of Dental Sciences, Delhi. Dit jaar scoorde het college 70,96 punten. In het jaar dat deze categorie werd gelanceerd, 2020, behaalde het instituut de toppositie.

NIRF 2023: Beste tandheelkundige hogescholen

AB Shetty Memorial Institute of Dental Sciences, Mangaluru werd vijfde, één rangverbetering ten opzichte van vorig jaar met 69,21 punten. SRM Dental College, Chennai werd zesde, een stijging van de achtste plaats vorig jaar. De zevende positie werd veiliggesteld door het Sri Ramachandra Institute of Higher Education and Research, dat opnieuw in de top 10 kwam nadat het vorig jaar was gezakt naar de 13e plek.

Lees ook | IIT-Madras topinstelling voor 5e jaar, IISc topvarsity: nationale ranglijst

Manipal College of Dental Sciences, Mangalore staat dit jaar op de achtste plaats, één rang lager. Het college stond in 2022 en 2021 op de zevende plaats en in 2020 op de zesde plaats.

Lees ook

< /figuur>CHSE Odisha +2 Arts Resultaat 2023: Totaal slagingspercentage voor Arts-stream …

AIIMS voert waarschijnlijk National Exit Test (NExT) uit voor MBBS-studenten

CHSE Odisha +2 Arts Resultaat 2023 link actief; controleer scores op chseodisha.n…

CHSE Odisha +2 Arts Resultaat 2023 vandaag bekend gemaakt op orissaresults.nic.in, c…

Siksha `O` Anusandhan, Bhubaneswar behaalde de negende plek, een verbetering ten opzichte van de tiende plek vorig jaar. En de 10e plek werd veiliggesteld door Jamia Millia Islamia, New Delhi. Jamia Millia Islamia, een nieuwkomer in de top 10, stond vorig jaar op de 16e plaats, in 2021 op de 20e plaats en in 2020 op de 19e plaats.

© IE Online Media Services Pvt Ltd