New York City registreert de slechtste luchtkwaliteit ter wereld; gezondheidsadvies afgegeven

0
58

New York City registreerde dinsdagavond een ongewoon hoog niveau van luchtvervuiling, waarbij New Delhi en Kolkata op de hitlijsten werden ingehaald en op een gegeven moment een luchtkwaliteitsindex van 218 werd geregistreerd, volgens berichten in de media.

De slechte luchtkwaliteitsniveaus houden vandaag aan – vanaf woensdagmiddag om 12.00 uur IST heeft het een geregistreerde luchtkwaliteitsindex (AQI) van 173, met een PM2,5-concentratie van 98,3 µg/m³, wat 19,7 keer de jaarlijkse WHO is richtwaarde voor luchtkwaliteit, meldde luchtkwaliteitsmonitoringbedrijf IQair.

New York Yankees’ Clarke Schmidt gooit op Tim Anderson van Chicago White Sox tijdens de eerste inning van een honkbalwedstrijd op dinsdag 6 juni 2023 in New York. Rook van Canadese bosbranden is de Verenigde Staten binnengedrongen, wat sinds mei heeft geleid tot een aantal waarschuwingen voor de luchtkwaliteit. (AP)

De lage luchtkwaliteit werd toegeschreven aan de aanhoudende bosbranden in het naburige Canada, waar verschillende provincies de afgelopen maand honderden branden hebben bestreden. Deze rook is de grens overgegaan en heeft geleid tot verschillende luchtkwaliteitswaarschuwingen van de Amerikaanse autoriteiten.

Het kantoor van de burgemeester van New York, Eric Adam, gaf een advies uit waarin stond: “Als je een New Yorker bent met hart- of ademhalingsproblemen, wees dan voorzichtig als je buiten bent.” Rook van bosbranden in Canada tast de lucht in onze stad aan, dus er is een Air Quality Health Advisory uitgegeven. Probeer buitenactiviteiten vandaag te beperken tot het absoluut noodzakelijke.

In een speciaal weerbericht van 6 juni zei de National Weather Service in Binghamton, New York, dat de rook naar verwachting zal optrekken tegen donderdag.

“Vandaag’s satelliet bleef uitgebreide bosbranden laten zien die voor meer rook zorgden in Ontario en Quebec. Met een gestage noordelijke stroming rond een lagedruksysteem op een hoger niveau, zal er vanavond en de hele dag op woensdag meer rook over onze regio worden gestuwd. Deze rook zal het zicht verminderen en uitgebreide waas veroorzaken. De rook is gemodelleerd om tegen donderdag geleidelijk op te trekken als er een front doorheen trekt,” stond er.

New York City registreerde dinsdag om 22.00 uur ET de slechtste luchtkwaliteit van alle grote stedelijke gebieden, aldus een CNN-rapport, waarbij gegevens van IQair werden geciteerd. New York City was slechts de tweede na New Delhi in termen van luchtverontreiniging. Doha in Qatar, Bagdad in Irak en Lahore in Pakistan waren de andere steden die bovenaan de lijst stonden.

Advertentie

Als gevolg van de slechte luchtkwaliteit annuleerden veel scholen in de stad buitenactiviteiten en evenementen op Dinsdag, aldus het rapport.

De Amerikaanse Environmental Protection Agency had een waarschuwing voor een slechte luchtkwaliteit afgegeven voor New England, een dag nadat delen van Illinois, Wisconsin en Minnesota een soortgelijk advies hadden ontvangen. Vorige week meldden Amerikaanse functionarissen in het uiterste zuiden van Maryland, Baltimore, Virginia en Pennsylvania dat ze getroffen waren door de bosbranden, aldus een rapport van Associated Press.

Lees ook

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, aangeklaagd in geheim document…

Instorting van de Kakhovka-dam in Oekraïne: de oorzaak, impact en wat we tot nu toe weten

Jaishankar, Justin Trudeau denkt mee over de toekomst van betrapte Indiase studenten…

'Ontzet': Canadese gezant veroordeelt Brampton-evenement ter ere van Indira Gan…

Als u op een plaats woont met een hoge mate van luchtverontreiniging, raden de autoriteiten aan om gezichtsmaskers te dragen wanneer u naar buiten gaat. Een luchtreiniger kan binnenshuis worden gebruikt en het wordt aanbevolen om een ​​minimale hoeveelheid tijd buiten door te brengen voor tuinieren, sporten of andere doeleinden. Sluit ramen, deuren enz. om blootstelling aan vuile lucht te minimaliseren.