Mumbai fortsetter å være den dyreste indisk by for expats, etterfulgt av New Delhi, Bengaluru: Survey

0
46

Mumbai fortsatte å forbli den dyreste byen i India for expats, tett fulgt av New Delhi og Bengaluru, viste Mercers 2023-undersøkelse om levekostnadene som ble utgitt på onsdag.

Ifølge Mercer, andre byer som ble undersøkt i 2023 — Chennai, Hyderabad, Kolkata og Pune — tilbyr overnattingskostnader som er over 50 prosent lavere enn Mumbai.

Blant disse byene hadde Kolkata laveste kostnaden for utenlandsinnkvartering, noe som gir et rimeligere alternativ for innbyggere og utlendinger, heter det i undersøkelsen.

Mercer’s undersøkelse, som inkluderer 227 byer fra fem kontinenter, viste at Mumbai og Delhi rangerte blant de 35 dyreste byene i Asia for utlendinger. Imidlertid rykket Mumbai én plass i asiatiske byer, til 27. plassering fra året før (2022).

Mercer’s undersøkelse målte den komparative kostnaden for mer enn 200 varer på hvert sted , inkludert bolig, transport, mat, klær, husholdningsartikler og underholdning.

Undersøkelsen viste at leieprisene har vist en stigende trend i alle de undersøkte indiske byene, ettersom Mumbai skilte seg ut med den mest betydelige økningen, med en økning på 13-15 prosent sammenlignet med 2022.

I Bangalore, New Delhi, Pune og Chennai økte utleie av boliger med 5 til 7 prosent. I Hyderabad og Kolkata steg imidlertid leieprisene moderat, i området på omtrent 2-3 prosent, heter det i undersøkelsen.

Annonse

Mercer Indias mobilitetsleder Rahul Sharma sa: «Vi har observert en endring i den relative plasseringen av indiske byer i den globale rangeringen, noe som kan tilskrives flere faktorer. Spesielt er den skiftende rekkefølgen delvis påvirket av valutavolatilitet og inflasjonsøkningen i prisene på varer og tjenester i andre regioner, som Europa, som har spilt en rolle i å presse ned den generelle rangeringen av indiske byer.”< /p>

Undersøkelsen viste også at kostnadene for viktige matvarer hjemme, inkludert frukt, grønnsaker, melk og meieriprodukter, steg i alle byer, med Kolkata og Pune som de mest budsjettvennlige alternativene.

I mellomtiden så Bangalore, Chennai og Hyderabad en økning i alkoholprisene, ettersom Chennai hadde de høyeste prisene i denne kategorien.

Annonse

Mens utgiftene til personlig pleie økte i alle byer, med Mumbai som den dyreste byen og Kolkata tilbyr rimeligere alternativer, viste Mercer’s undersøkelse.

Les også

Bringing women on the faster lane: Inspirerende historier om hvordan Flipkart empo…

Pengepolitisk møte: RBI treffer pause andre gang på rad, reporente r…

Union Budget 2023 inntektsskattplater: Nytt skatteregime er standard, rabatt inc…

FCNR-obligasjoner var 'minst dårlige' mulighet for å skaffe dollar: Raghuram Rajan

Undersøkelsen uttalte også at Mumbai (147) og Delhi (169) tilbyr et kostnadseffektivt reisemål for globale multinasjonale selskaper (MNCs) som ønsker å etablere virksomhet i utlandet, med lavere levekostnader og utlendingskostnader sammenlignet med større byer i Asia-Stillehavsregionen som Shanghai, Beijing og Tokyo.