Mumbai blijft de duurste Indiase stad voor expats, gevolgd door New Delhi, Bengaluru: Survey

0
30

Mumbai blijft de duurste stad van India voor expats, op de voet gevolgd door New Delhi en Bengaluru, zo blijkt uit Mercer's onderzoek naar de kosten van levensonderhoud voor 2023 dat woensdag is gepubliceerd.

Volgens Mercer zijn andere steden dat werden onderzocht in 2023 — Chennai, Hyderabad, Kolkata en Pune — bieden accommodatiekosten die meer dan 50 procent lager zijn dan in Mumbai.

Van deze steden had Kolkata de laagste kosten van accommodatie voor expats, wat een meer betaalbare optie biedt voor ingezetenen en expats, aldus de enquête.

Uit het onderzoek van Mercer, dat 227 steden uit vijf continenten omvatte, bleek dat Mumbai en Delhi tot de top 35 van duurste steden in Azië behoren voor expats. Mumbai is echter één plek gedaald in Aziatische steden, naar de 27e positie ten opzichte van het voorgaande jaar (2022).

In het onderzoek van Mercer werden de vergelijkende kosten van meer dan 200 items op elke locatie gemeten , inclusief huisvesting, transport, voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en entertainment.

Uit het onderzoek bleek dat de huurprijzen in alle onderzochte Indiase steden een opwaartse trend vertoonden, waarbij Mumbai opviel met de grootste stijging, met een stijging van 13-15 procent in vergelijking met 2022.

In Bangalore, In New Delhi, Pune en Chennai stegen de huurprijzen met 5 tot 7 procent. In Hyderabad en Kolkata stegen de huurprijzen echter gematigd, in de orde van grootte van ongeveer 2-3 procent, aldus het onderzoek.

Advertentie

Mobiliteitsleider Rahul Sharma van Mercer India zei: “We hebben een verandering waargenomen in de relatieve positionering van Indiase steden op de wereldranglijst, die kan worden toegeschreven aan meerdere factoren. De veranderende volgorde wordt met name gedeeltelijk beïnvloed door valutavolatiliteit en de inflatoire stijging van de prijzen van goederen en diensten in andere regio's, zoals Europa, die een rol hebben gespeeld bij het naar beneden halen van de algemene ranglijst van Indiase steden. /p>

Uit het onderzoek bleek ook dat de kosten van essentiële voedingsmiddelen in huis, waaronder fruit, groenten, melk en zuivelproducten, in alle steden zijn gestegen, waarbij Kolkata en Pune de meest budgetvriendelijke opties zijn.

>

Ondertussen zagen Bangalore, Chennai en Hyderabad de alcoholprijzen stijgen, aangezien Chennai de hoogste prijzen in deze categorie had.

Advertentie

Terwijl de uitgaven voor persoonlijke verzorging in alle steden stegen, met Mumbai als duurste stad en Kolkata biedt meer betaalbare opties, zo bleek uit het onderzoek van Mercer.

Lees ook

Vrouwen op de snellere baan brengen: inspirerende verhalen over hoe Flipkart…

Monetaire beleidsvergadering: RBI raakt pauze tweede keer op rij, repo rate r…

RBI staat standaard verliesgarantieregeling toe tussen fintechs en banken,…Inkomstenbelastingschijven Uniebegroting 2023: Nieuw belastingregime is standaard, korting incl…

Uit het onderzoek bleek ook dat Mumbai (147) en Delhi (169) een kostenefficiënte bestemming bieden voor wereldwijde multinationale ondernemingen (MNC's) op zoek naar vestigingen in het buitenland, met lagere kosten van levensonderhoud en accommodatiekosten voor expats in vergelijking met grote steden in de regio Azië-Pacific, zoals Shanghai, Beijing en Tokio.