MLAs, talare från olika partier för att samlas för 3-dagars lagstiftarkonferens i Mumbai

0
29

Omkring 2 500 parlamentsledamöter och talare som tillhör olika stater och politiska partier, inklusive BJP, kongressen och Aam Aadmi Party (AAP), kommer att samlas på samma plattform för att utbyta idéer och lära av varandra under de tre dagar långa National Legislators Conference (NLC) Bharat i Mumbai från 15 till 17 juni.

Senior ledare som tidigare Lok Sabha-talare Sumitra Mahajan, Meira Kumar, Dr Manohar Joshi och Shivraj Patil; Talare från den lagstiftande församlingen som Ramniwas Goel från Delhi, Satish Mahana (UP), Biman Banerjee (Västbengalen), Kultan Singh Sandhwan (Punjab) och flera andra kommer att närvara vid konferensen på Jio World Convention Centre.

När hon talade till media vid en gemensam presskonferens i Delhi på tisdagen sa den tidigare Lok Sabha-talaren Meira Kumar: “Vi är beslutsamma i vår hållning mot kastism, kommunalism, korruption, klimatförändringar, kriminalisering och resterna av ett kolonialt tänkesätt. Med ett gemensamt engagemang för att ta itu med dessa sex kritiska utmaningar, förenas lagstiftarna, anförtrodda av folket, för att stärka vår nation och sträva efter dess framsteg. Det är av yttersta vikt att vidta proaktiva åtgärder för globala framsteg samtidigt som man skyddar våra nationella gränser.”

New Delhi: Tidigare Lok Sabha-talare Meira Kumar och Delhi Vidhan Sabha-talare Ram Nivas Goyal talar under ett pressmöte inför National Legislators Conference Bharat, i New Delhi, 6 juni 2023. (PTI-bild)

Mahajan sa, ” Denna konferens är distinkt eftersom den fungerar som en plattform för MLAs att sammankalla, utbyta idéer och få insikter i utmaningar som andra stater står inför, och i slutändan söker lösningar. Kärnfokus ligger på stresshantering, valkretsutveckling och landets övergripande framsteg.” Delhis talman Goel sa att 43 parlamentsledamöter från Delhis lagstiftande församling har anmält sig till konferensen.

Konferensen kommer att innehålla parallella paneldiskussioner som täcker tio nyckelteman, inklusive teknikdriven ekonomisk tillväxt, internationell lagstiftningspraxis och samarbetsinsatser mellan byråkrater och lagstiftare för sociala framsteg.

Det kommer att finnas olika paneler, och cirka 40 lagstiftare kommer att närvara vid varje session. Dessutom kommer konferensen att fungera som en plattform för lagstiftare från alla stater och fackliga territorier att dela erfarenheter, utbyta kunskap om styrning och social välfärd och anta effektiva modeller för bättre styrning.

Cirka 75 parlamentsledamöter kommer att visa upp sina valkretsutvecklingsmetoder. Icke-politiska ledare, såsom andliga ledare och affärsmagnater från landet och utomlands, kommer också att delta och dela med sig av sina idéer på konferensen.

Annons

NLC Bharats koncept härrörde från inrättandet av MIT School of Government (MIT-SOG) 2005 av Rahul V Karad, som också är sammankallande för denna konferens.

“Under vägledning av uppskattade vårdnadshavare och tidigare beskyddare och talare av vår Sabha, har vi ägnat tolv månader åt att noggrant organisera en konferens i Bharat (Indien) som sammanför MLAs och MLCs för att främja ömsesidigt lärande. Konferensen är speciellt utformad för att ta upp ämnen som styrelseformer, val och deras associerade utmaningar”, sa Kharad.

Läs även

Odisha tågtragedi: Video fångar de sista ögonblicken innan Coromandel Expr…

Internationell domare talar: 'Jag såg Brij Bhushan stå bredvid henne, s…

Rajiv Gandhi vägrade att inkludera ex-PM, deras familj under SPG-skydd…

Jaishankar kritiserar Kanada över “firandet” av Indira Gandhis lönnmord…

Kulturella och symboliska evenemang kommer också att organiseras, som Vidhayak Udayan, där MLAs och MLCs från hela landet kommer att ta med jord och vatten som representerar sina respektive regioner för att skapa en symbolisk trädgård, och “Ramp of Democracy”, ett kvällsprogram ledd av sångerskan Usha Uthup, där MLAs och MLCs stolt kommer att visa upp traditionell klädsel.