MLA's, Sprekers van verschillende partijen komen samen voor een driedaagse wetgeversconferentie in Mumbai

0
31

Ongeveer 2.500 mla's en sprekers van verschillende staten en politieke partijen, waaronder de BJP, het congres en de Aam Aadmi-partij (AAP), zullen samenkomen op hetzelfde platform om ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren in de driedaagse Nationale wetgeversconferentie (NLC) Bharat in Mumbai van 15 tot 17 juni.

Hogere leiders zoals voormalige Lok Sabha-sprekers Sumitra Mahajan, Meira Kumar, dr. Manohar Joshi en Shivraj Patil; Sprekers van de Wetgevende Vergadering, zoals Ramniwas Goel uit Delhi, Satish Mahana (UP), Biman Banerjee (West-Bengalen), Kultan Singh Sandhwan (Punjab) en verschillende anderen zullen de conferentie in het Jio World Convention Centre bijwonen.

Voormalig Lok Sabha-voorzitter Meira Kumar zei dinsdag tijdens een gezamenlijke persconferentie in Delhi: “We zijn resoluut in ons standpunt tegen kastenstelsel, gemeenschappelijkheid, corruptie, klimaatverandering, criminalisering en de overblijfselen van een koloniale mentaliteit. Met een gedeelde toewijding om deze zes kritieke uitdagingen aan te pakken, verenigen de wetgevers, toevertrouwd door de mensen, zich om onze natie te versterken en te streven naar vooruitgang. Het is van het allergrootste belang om proactieve maatregelen te nemen voor wereldwijde vooruitgang en tegelijkertijd onze nationale grenzen te bewaken.”

New Delhi: Voormalig Lok Sabha-spreker Meira Kumar en Delhi Vidhan Sabha-spreker Ram Nivas Goyal spreken tijdens een persbijeenkomst voorafgaand aan de National Legislators Conference Bharat, in New Delhi, 6 juni 2023. (PTI Photo)

Mahajan zei: “ Deze conferentie onderscheidt zich omdat het dient als een platform voor MLA's om samen te komen, ideeën uit te wisselen en inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee andere staten worden geconfronteerd, en uiteindelijk op zoek te gaan naar oplossingen. De kernfocus ligt op stressmanagement, de ontwikkeling van kiesdistricten en de algehele vooruitgang van het land. Delhi Speaker Goel zei dat 43 MLA's van Delhi Legislative Assembly zich hebben aangemeld voor de conferentie.

De conferentie zal parallelle paneldiscussies bevatten over tien hoofdthema's, waaronder technologiegedreven economische groei, internationale wetgevingspraktijken en samenwerkingsinspanningen tussen bureaucraten en wetgevers voor sociale vooruitgang.

Er zullen verschillende panels zijn, en ongeveer 40 wetgevers zullen elke zitting bijwonen. Daarnaast zal de conferentie dienen als een platform voor wetgevers uit alle staten en vakbondsgebieden om ervaringen uit te wisselen, kennis uit te wisselen over bestuur en sociaal welzijn, en effectieve modellen voor beter bestuur aan te nemen.

Ongeveer 75 MLA's zullen hun praktijken voor de ontwikkeling van kiesdistricten demonstreren. Niet-politieke leiders, zoals spirituele leiders en zakenmagnaten uit binnen- en buitenland, zullen ook deelnemen en hun ideeën delen op de conferentie.

Advertentie

Het concept van NLC Bharat is ontstaan ​​bij de oprichting van de MIT School of Government (MIT-SOG) in 2005 door Rahul V Karad, die ook de organisator van deze conferentie is.

“Onder leiding van gewaardeerde beheerders en voormalige beschermheren en sprekers van onze Sabha, hebben we twaalf maanden besteed aan het minutieus organiseren van een conferentie in Bharat (India) die MLA's en MLC's samenbrengt om wederzijds leren te bevorderen. De conferentie is speciaal ontworpen om onderwerpen als bestuur, verkiezingen en de daarmee samenhangende uitdagingen aan te pakken,” zei Kharad.

Lees ook

Odisha-treintragedie: video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr… =450,250″ />

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moordenaar…

Zomato verwijdert 'Kachra' campagnevideo na terugslag op sociale media

Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD kondigt moesson aan in Kerala, dela…

Er zullen ook culturele en symbolische evenementen worden georganiseerd, zoals Vidhayak Udayan, waar MLA's en MLC's uit het hele land aarde en water zullen brengen die hun respectieve regio's vertegenwoordigen creëer een symbolische tuin en 'Ramp of Democracy', een avondprogramma onder leiding van zanger Usha Uthup, waar MLA's en MLC's met trots traditionele kleding tentoonstellen.