Manipur-vold: Mor, sønn blant tre fryktede drept i mob-angrep på ambulanse

0
29

En Meitei-kvinne gift med en Kuki-mann, hennes sønn og en slektning er fryktet døde etter at en ambulanse ble satt i brann av en mobb i Imphal søndag, fortalte slektninger og innbyggere i landsbyen deres til The Indian Express.

Ambulansen tok barnet til sykehuset og ble eskortert av politipersonell.

Hendelsen fant sted i Imphal Wests Iroisemba-område, under jurisdiksjonen til Lamphel politistasjon. En senioroffiser fra stasjonen sa at kjøretøyet ble forkullet rundt klokken 19 søndag.

“Alt vi kunne gjenopprette var noen bein fra innsiden av kjøretøyet,” sa han. En FIR, som også inkluderer seksjoner knyttet til drap, ble registrert av politiet på stasjonen den natten.

Hendelsen fant sted mer enn en måned etter sammenstøt mellom Meiteis og Kukis først. begynte 3. mai i staten, som har vært på kanten siden.

Ifølge innbyggerne i landsbyen Kangchup Chingkhok i Kangpokpi-distriktet er de tre Meena Hangsing, hennes sønn Tomshing – som de sa var under 7 år – og Meenas slektning Lydia Lourembam.

Les | Hvorfor er det ikke gjort krav på så mange lik i Manipur? Sju familier har noen svar

Kangchup-området har flere Kuki-landsbyer og ligger på Kangpokpi-distriktets grense til Imphal West, nær Meitei-landsbyen Phayeng. Området har sett kraftig skuddveksling i den andre voldsbølgen over hele staten siden 27. mai.

Annonse

I følge Gin Hangsing, en slektning av ofrene og en innbygger i landsbyen, var de på vei til Regional Institute of Medical Sciences etter at Tomshing ble skadet med en kuleskade i hodet da skyting fant sted i området søndag.

«Kvinnene og barna i landsbyen vår hadde bodd ved en Assam Rifles-utpost i nærheten den siste måneden mens mennene har utført landsbyforsvarsarbeid. Søndag ble Tomshing skutt i hodet langveisfra – det kunne ha vært en bortkommen kule eller rettet mot ham, vi vet ikke,” sa han.

Dette førte til panikk i familien, og de tok en beslutning om å flytte ham til RIMS i Imphal West.

Annonse

En annen slektning, Champi Hangsing, sa at familien hentet tillit fra det faktum at både Meena og Lydia var Meitei. «De trodde at siden de er Metiei, vil ingenting skje med dem når de reiser gjennom dalen. De dro i tre kjøretøy – ambulansen og to kjøretøy med Manipur-politipersonell som eskorterte dem,” sa han.

Les | I Manipur hjelpeleire drømmer noen om et hjem, andre søker en ny start

En talsperson for Assam Rifles, mens han benektet at Assam Rifles var en del av arbeidet med å flytte dem til sykehuset, uttalte at de to kvinnene og barnet ble eskortert av politipersonell i Manipur.

En mannlig sykepleier, som fulgte de tre personene i ambulansen, sa: «Jeg ble oppringt fra innehaveren av selskapet vårt for å hente en pasient fra Assam Rifles-posten i Kangchup. Jeg, sammen med en sjåfør, hastet for å evakuere pasienten. Vi ble fortalt at de var Meiteis. Så snart vi kom dit, hentet vi to damer og en gutt som hadde en hodeskade. Tilstanden hans var alvorlig. På vei til sykehuset ble vi eskortert av distriktspolitiet.»

Han sa at de allerede hadde blitt stoppet noen ganger før de nådde Iroisemba. «Da vi nådde Iroisemba, ble vi stoppet av en mobb og totalt omringet. Sjåføren og jeg ble dratt ut av kjøretøyet og ført til en klubb i nærheten. Politiet var i undertall. De skjøt ikke for å spre folkemengden. Klokken var rundt 18.30. Vi ble holdt på en klubb i omtrent to timer,» sa han.

Les også

Gitanjali Aiyar, Doordarshans legendariske stemme i engelske nyheter, dør

Coromandel Express-ulykke: 'Rigged' plasseringsboks mistenkt utløser for …

< /figure>Politiet spør Brij Bhushan pårørende, for å sende inn rapport til retten neste uke

Mukhtar Ansaris medhjelper drept i Lucknow-retten av en mann kledd som advokat

Imphal West SP Ibomcha Singh svarte ikke på anrop og meldinger som søkte en kommentar.

© The Indian Express (P) Ltd.