Madhya Pradesh: FIR tegen de schoolautoriteiten van Damoh wegens hoofddoekruzie

0
46

Er is een FIR geregistreerd tegen het management van de Ganga Jamuna School in het Damoh-district in Madhya Pradesh, waar een controverse was uitgebroken over beschuldigingen dat vrouwelijke studenten gedwongen werden om een ​​hoofddoek te dragen.

De politie heeft gezegd dat de schoolleiding is geboekt op grond van secties 295 (verwonding of verontreinigen van gebedshuizen met de bedoeling de religie van welke klas dan ook te beledigen), 506 (straf voor criminele intimidatie) van het Indiase wetboek van strafrecht, en ook op grond van de jeugdstrafwet. Justitie wet. Damoh SP Rakesh Singh zei dat de FIR is ingediend op basis van de verklaringen van twee studenten die beschuldigingen hebben geuit tegen de schoolleiding.

De buitenkant van de Ganga Jamuna Higher Secondary School in Damoh. (Express foto)

“Er zijn geen arrestaties verricht. We nemen de verklaringen van de twee klagers op, waarna verdere actie zal worden ondernomen”, zei Singh.

Woensdag sprak CM Shivraj Singh Chouhan over de kwestie en zei dat geen enkele vrouwelijke student gedwongen zal worden een hijab te dragen in Madhya Pradesh. “We zullen deze zaak grondig onderzoeken en ik kan u verzekeren dat niemand onze studenten of dochters zal dwingen iets te dragen, of het nu een hijab is of iets anders”, had de CM gezegd.

De eerste lichting van 42 studenten van klas 12 – zowel wetenschap als handel – zou volgend jaar zijn verschenen voor hun bestuursexamens . (Express-foto)

Eerder werd beweerd dat op een poster meisjesstudenten van de school, waaronder die uit hindoeïstische families, hoofddoeken droegen die op hijab leken. Destijds hadden de lokale districtsambtenaren, waaronder de District Collector, verklaard dat “er beschuldigingen waren van religieuze bekering, maar dat deze niet waar bleken te zijn”.

Een foto van de Ganga Jamuna Higher Secondary School in Damoh. (Express-foto)

Staatsminister van Binnenlandse Zaken Narottam Mishra, die opdracht gaf tot het onderzoek, heeft verslaggevers verteld dat “in dit verband geen klacht is ontvangen. Gezien de ernst van de zaak heeft de hoofdinspecteur van politie de opdracht gekregen dit grondig te onderzoeken”.

Een foto van de Ganga Jamuna Higher Secondary School in Damoh. (Express foto)

Op 31 mei gaf Mishra opdracht tot een onderzoek naar het incident, hoewel de lokale districtsambtenaren en de politie zeiden dat er geen klacht was ontvangen.

Lees ook

Odisha treintragedie: Video legt laatste momenten vast voor Coromandel Expr…< figure class="non_premium_icon">

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' ' van Indira Gandhi's moordenaar…

Zomato verwijdert 'Kachra' campagnevideo na terugslag op sociale media

Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD kondigt het begin van de moesson aan in Kerala, dela… Advertentie

Op 2 juni heeft de onderwijsafdeling de school niet langer erkend, daarbij verwijzend naar ontoereikende infrastructuur – onder andere “geen goede bibliotheek” en “geen goed praktisch materiaal”. .

© The Indian Express (P) Ltd