Kvinna tagen för att se “Kerala Story” av BJP:s Pragya Thakur “elopes” med man från en annan tro

0
29

En 19-årig kvinna från Bhopal, som togs för att titta på The Kerala Story av BJP-parlamentarikern Pragya Singh Thakur i ett försök att avråda henne från att fortsätta sitt förhållande med en 27-årig- gammal muslimsk man, har försvunnit hemifrån och tros ha rymt med honom.

Lokal polis letar efter paret efter att kvinnans mamma lämnat in ett misslyckande.

Medlemmar av mannens familj har sagt att de fruktar repressalier och att de inte skulle välkomna kvinnan i deras hushåll.< /p> Läs också | Hur korrekta är påståendena från “The Kerala Story”?

Kvinnans familj sa att hon försvann den 15 maj, när hon lämnade hemmet efter att ha låst in sina familjemedlemmar i huset. De hävdade också att 70 000 Rs i kontanter, samt guld- och silversmycken, saknas.

En saknad anmälan lämnades in den 19 maj, men ärendet fick allmänhetens uppmärksamhet på måndagen.

SHO vid Bhopals polisstation i Kamla Nagar, Anil Bajpai, berättade för The Indian Express att det fanns ett tidigare fall där kvinnan troddes ha försvunnit, men hon hade då berättat för polisen att hon hade gift sig av egen vilja. och att hon ville bo med sin man. Om det senaste klagomålet om försvunnen som lämnats in av kvinnans mor, sa Bajpai: “Vi försöker för närvarande spåra den försvunna kvinnan och kommer att spela in hennes version, varefter framtida åtgärd kommer att vidtas.”

Mannen har “sju-åtta brottmål mot honom för att ha hamnat i slagsmål på sin ort”, sa polisen. Bajpai sa att han inte vet om kvinnan hade sett The Kerala Story med Pragya Singh Thakur.

Annons

Den 27-årige mannens pappa hade i januari tagit ut ett undertecknat intyg och annonserat i tidningar att han hade lagligt förnekat sin son.

Läs också | Tovino Thomas om The Kerala Story: “Låt ingen mata felaktig information”

“Jag var trött på min sons upptåg. Han skulle slåss med lokalbefolkningen, och skulle komma hem berusad och skapa bråk. Jag brukade stå i borgen för min son, men en dag gav jag bara upp. Han är ingen son till mig. Nu, på grund av hans upptåg, är hela min familj hotad”, sa han.

Mannens familj fick veta om förhållandet för åtta månader sedan, när de såg de två gå tillsammans på orten. “Vi var rädda eftersom kvinnan tillhörde ett annat samhälle. Så vi skickade ett meddelande genom några gemensamma vänner (till kvinnans familj). Vi sa åt dem att ta hand om sin dotter. Vi vill inte att hon ska gifta sig med vår son”, sa mannens mamma.

Annons

Enligt klagomålet från kvinnans mamma hade hon tidigare försvunnit den 11 maj. familjen hade försökt lämna in ett klagomål till polisen, kvinnan “dök upp i en burka” och berättade för sin familj att hon hade gift sig med mannen, hävdar klagomålet.

Den 15 maj försvann hon igen efter att ha låst in sina familjemedlemmar i huset, står det i klagomålet.

Sitter på polischefen i Bhopal i hopp om att träffa polismannen, kvinnans 48 -årig far sa, “Vi försökte allt för att hålla vår dotter borta från en historieläsare. Men hon vägrade lyssna.”

Ända sedan mannen blev tipsad av mannens familj har kvinnans familj försökt få henne att avsluta förhållandet och gifta sig med någon annan.

Läs också | Att analysera Kerala Storys berättelse och hur Malayalam slog till 2018 dök upp som dess motargument

Den 11 maj tog de henne för rådgivning på Gauravi One-Stop Crisis Centre, som inrättades av Madhya Pradesh-regeringen för att hjälpa kvinnor som utsatts för våld .

Annons

“Vi tog vår dotter till lokala rådgivare… På rådgivningscentret tog min dotter bort sina smycken och överlämnade dem till oss och sa att hon inte ville ha något med oss ​​att göra. Hon hotade till och med att begå självmord om hon inte fick vara med den mannen”, sa flickans mamma (45).

Efter rådgivningen försvann kvinnan för första gången , enligt familjen. Hon hittades dock snart.

Annons

Senare beslutade familjen att ta henne på en rådgivningssession med BJP-parlamentsledamot Thakur.

En källa nära Thakur sa till The Indian Express, “Familjen hade sökt Sadhvi ji för rådgivning. Hon (19-åringen) vägrade att gifta sig enligt sina föräldrars önskemål. Sadhvi ji tillbringade en hel dag, lämnade allt sitt arbete och pratade med kvinnan. Kvinnan lovade då att lämna den mannen. Redan nästa dag tog Sadhvi ji kvinnan, tillsammans med flera andra kvinnor från området, för att titta på The Kerala Story på en biograf… När Sadhvi ji fick veta om nyheten (om kvinnans försvinnande) blev hon mycket upprörd. Vi kommer inte att göra något i den här händelsen, eftersom den nu är under polisens domän.”

Läs även

Odisha tågtragedi: Video fångar de sista ögonblicken innan Coromandel Expr…< figure class="non_premium_icon">

Jaishankar slår till mot Kanada över 'firande' ' av Indira Gandhis lönnmördare…

IMD förklarar monsunens ankomst, men att förbli svag i minst en vecka

Cyklon Biparjoy Live-uppdateringar: IMD förklarar att monsunen börjar i Kerala, dela…Annons

Mannens familj sa att de fortfarande är oroliga över de potentiella konsekvenserna av förhållandet. “Hennes familj har hotat oss. Vi kommer inte att acceptera kvinnan i vårt hushåll”, hävdade hans syster.

© The Indian Express (P) Ltd