Kommer macOS 14 Sonoma att köras på min MacBook eller stationära Mac?

0
41
Apple

Med varje år kommer en gratis stor uppdatering av macOS, tillgänglig som gratis nedladdning någon gång under hösten. macOS 14 Sonoma kommer med några trevliga nya funktioner.

Kompatibel med Apple Silicon och vissa Intel Mac-datorer

Trots att Apple har bytt hela sin Mac sortimentet till Apple Silicon (äntligen tillkännager M2 Ultra Mac Pro), macOS 14 Sonoma kommer fortfarande att ha begränsat stöd för Intel Mac-modeller. Utöver stöd för alla modeller av Apple Silicon med ett M1-chip eller bättre, kommer macOS 14 Sonoma också att stödja 2019 iMac, 2017 Mac Pro, 2017 iMac Pro, 2018 MacBook Air, 2018 MacBook Pro och 2018 Mac mini eller senare.

Apple

Du kan ta reda på vilken Mac-modell du har genom att klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet på skärmen följt av “Om denna Mac” alternativ. Du kommer att se namnet på din Mac-modell och releaseåret i ett fönster på skrivbordet.

Med macOS 14 är 2017 den nya brytpunkten för äldre Mac-modeller. Det betyder att årets utgåva minskar stödet för 2017 och 2018 iMac, 2017 MacBook Pro och alla modeller i MacBook-serien. Dessa modeller stöddes i den tidigare utgåvan, macOS 13 Ventura.

Om din Mac inte längre stöds bör du fortfarande få begränsade säkerhetsuppdateringar. Du kanske till och med kan installera macOS 14 Sonoma på din Mac som inte stöds när uppdateringen avbryts.

Vissa funktioner kräver Apple Silicon

Som var fallet med macOS Ventura kommer inte alla funktioner att vara kompatibla med alla Mac-modeller. Bara för att din Mac kan köra macOS 14 betyder det inte att du kommer att få alla de nya funktionerna, men det betyder att du kommer att se stora nya versioner av kärnappar som Safari, Messages och förbättringar av tjänster som FaceTime .

En sådan funktion som saknas på Intel Mac-modeller är det nya Presenter Overlay-videokonferensläget, som låter dig dela din skärm och lägga över din webbkamerabild samtidigt. En liknande funktion som låter dig utlösa reaktioner med handgester är också begränsad till Apple Silicon-modeller.

Apple

Game Mode, som prioriterar spelet du spelar på CPU och GPU och avsevärt minskar latensen när du använder AirPods och Bluetooth-kontroller är också begränsat till Apple Silicon-modeller, liksom den nya Personal Voice-tillgänglighetsfunktionen som gör att moderna Apple-enheter kan härma din röst.

Kommer som en gratis uppdatering hösten 2023

macOS 13 Ventura släpptes den 24 oktober 2022. fortsätter Apples vanliga taktik att släppa sin årliga Mac-programuppdatering när iPhone-uppdateringen är ute.

Kolla in de enastående macOS 14 Sonoma-funktionerna som kommer till din kompatibla Mac under hösten. Har du en iPhone eller iPad? Få lowdown på iOS 17 och iPadOS 17 också.

LÄS NÄSTA

  • › Android 14 når “plattformsstabilitet” Med Beta 3 Release
  • › Du kan nu ladda ner Apple Developer Previews gratis (men du borde inte göra det)
  • › 4 mycket populära Apple-produkter som kritiserades vid lanseringen
  • › Acer Aspire Vero 15 (2023) recension: En trevlig grön bärbar dator med några brister
  • › Vad du ska göra om OpenAI’s tjänster inte är tillgängliga i ditt land
  • › Din iPad kommer snart att fungera med USB-webbkameror och kameror