Kan je kleding muggen aantrekken?

0
36
Anastasiya Aleksandrenko/Shutterstock.com

Stel je voor: het is een warme zomeravond, er staat een zacht briesje en je bent klaar om van het buitenleven te genieten. Maar dan kijk je naar beneden en zie je een akelige mug op je mouw zitten. Het moment is verpest. Heb je je ooit afgevraagd of je kledingkeuze je een doelwit zou kunnen maken voor die vervelende beestjes?

Het blijkt dat je kleding en muggenbeten inderdaad met elkaar verbonden zijn.

Volgens onderzoek , muggen worden aangetrokken door bepaalde dingen, maar kleding is daar niet precies een van. Het is eerder de kleur van de kleding die hun aandacht trekt. Hoewel kleur niet het enige is waar een mug zich door aangetrokken voelt, is het iets dat ze opmerken en dat hen dichter naar jou toe kan leiden.

UIT! Gezinsverzorging Insect & Muggenspray

Houd de muggen op afstand zonder de vieze geur of het plakkerige gevoel van normale insectenspray.

Amazon

$ 10,98
$13,46 Bespaar 18%

Donkere kleuren zoals zwart, dieprood en marineblauw hebben de neiging om meer op te vallen tegen de achtergrond, waardoor het voor muggen gemakkelijker wordt om bloed te spotten wanneer ze op jacht zijn. Het gaat echter niet alleen om de kleur van je kleding of ze je knabbelen.

Muggen worden ook aangetrokken door warmte en de adem die we uitademen. Factoren zoals je lichaamstemperatuur, bloedgroep en of je al dan niet alcohol hebt gedronken, spelen allemaal een belangrijke rol bij hun keuze voor een maaltijd.

Als je jezelf nog iets minder aantrekkelijk wilt maken kies voor deze vervelende beestjes voor lichte kleuren zoals wit, pastelkleuren of neutrale kleuren. Onthoud dat elk voordeel een goed voordeel is tegen muggen.