Indisk-opprinnelse vitenskapsmann Joyeeta Gupta tildelt høyeste utmerkelse i nederlandsk vitenskap

0
50

Forsker med indisk opprinnelse Joyeeta Gupta har blitt tildelt Spinoza-prisen, den høyeste utmerkelsen innen nederlandsk vitenskap, som også noen ganger refereres til som ‘den nederlandske nobelprisen’, ifølge en uttalelse.

Uttalelsen fra University of Amsterdam sa at hun ble tildelt for sitt enestående, banebrytende og inspirerende vitenskapelige arbeid der hun fokuserer på en rettferdig og bærekraftig verden.

Gupta vil motta 1,5 millioner euro til å bruke på vitenskapelig forskning og aktiviteter knyttet til kunnskapsutnyttelse. Den offisielle presentasjonen vil finne sted 4. oktober, het det.

Gupta er professor i miljø og utvikling i det globale sør ved Universitetet i Amsterdam, og er også medformann for Earth Commission. Hun planlegger å bruke prispengene til å arbeide for å implementere ideene hun presenterte i åpningsforedraget sitt i 2014 – om å dele ‘øko-rommet’ (miljøutnyttelsesplass) globalt, ifølge uttalelsen.

Les også

Odisha-togtragedie: Video fanger siste øyeblikk før Coromandel Expr…

Jaishankar kritiserer Canada over “feiringen” av Indira Gandhis attentat…

Syklon Biparjoy Live Updates: IMD erklærer at monsunen begynner i Kerala, dela…

Zomato sletter 'Kachra' kampanjevideo etter tilbakeslag fra sosiale medier

Dette ville kreve en slags global miljøkonstitusjon. En slik grunnlov vil ta sikte på å beskytte miljøforhold på en rettferdig måte over hele verden ved å bruke konstitusjonell lov og ville være en passende måte å bringe globale miljø- og utviklingsspørsmål sammen, heter det.