Het begin van de moesson werd verder vertraagd omdat er een zware cycloon boven de Arabische Zee broeit: de TL; DR

0
44

Een zware cycloonstorm ‘Biparjoy’ De ontwikkeling van de moesson boven de Arabische Zee zal de opmars van de zuidwestmoesson boven Kerala waarschijnlijk verder vertragen, aldus de Indiase Meteorologische Dienst (IMD).

Het begin van de moesson is al een week te laat vanaf de normale datum van 1 juni.

Hier volgt een overzicht van wat u kunt verwachten.

Waar gaat de cycloon naartoe? De cycloon Biparjoy in de Arabische Zee trekt noordwaarts richting Pakistan en zal naar verwachting geen invloed hebben op de Indiase kust. Woensdagochtend om 05.30 uur bleef de cycloonstorm 890 km ten westen van het zuidwesten van Goa en 1370 km ten zuiden van Karachi, aldus het IMD. Het weerbureau heeft voorspeld dat de storing zich waarschijnlijk zal ontwikkelen in een zeer zware cycloonstorm in de komende 24 uur.

 Waarom is er een vertraging in het begin van de moesson? Hoewel verschillende gunstige factoren de moesson hebben voortgedreven om Kerala te naderen, hebben de moessonwinden niet genoeg kracht gekregen om door te stoten naar het vasteland van India, zeiden IMD-functionarissen.

De ontwikkeling van de cycloon Biparjoy zal waarschijnlijk een negatief effect hebben op de voortgang van de moesson, volgens het weerbureau.

De onvoldoende verwarming van het land tijdens de zomer kan ook een van de mogelijke redenen zijn voor de moesson wind zwak blijven. “Vorige maand waren er minder hittegolven omdat er verschillende regenbuien waren die werden beïnvloed door de onlusten in het westen. De vereiste landverwarming ten gunste van de moessons werd niet geregistreerd”, zei een ambtenaar.

Hij merkte op dat de omstandigheden voor de voortgang van de moesson al een week gunstig zijn gebleven, met satellietbeelden die aangeven dat de wolkenvorming voor de kust van Kerala sterker wordt. Is deze vertraging in de moesson normaal? Het begin van de moesson boven India wordt normaal gesproken opgenomen in Kerala op 1 juni. Dit jaar had het IMD een vertraagde moesson voorspeld en voorspelde het begin op 4 juni met een standaarddeviatie van vier dagen.

“Op dit moment valt de moesson nog steeds binnen het acceptabele begin datum, maar er zijn verschillende onzekerheden”, zei een IMD-functionaris.

Sinds 2005 is de langste vertraging in het begin van de moesson boven Kerala waargenomen in 2016 en 2019 – toen het op 8 juni plaatsvond. Hoe wordt het begin van de moesson geregistreerd? Het begin van de moesson boven Kerala is de officiële markering van het begin van het regenseizoen in India.

Om het begin te meten, volgt de IMD regens op 14 geselecteerde meteorologische stations aan de kust van Kerala. Als ten minste 60 procent van deze stations gedurende twee opeenvolgende dagen na 10 mei ten minste 2,5 mm regen krijgt, wordt het begin van de moesson uitgeroepen.

Er zijn een paar andere begeleidende criteria, met betrekking tot windsnelheid en druk, waaraan moet worden voldaan. Wat zijn de weersvoorspellingen voor Kerala voor de komende dagen? Kerala zal de komende vijf dagen waarschijnlijk lichte tot matige regenval zien, samen met onweer en windvlagen, zei de IMD in zijn woensdagochtendbulletin.

Zware regenval is zeer waarschijnlijk op geïsoleerde plaatsen in Kerala en Andaman & Nicobaren van 7 juni tot 11 juni.

 

Lees ook

Odisha treintragedie: Video legt laatste momenten vast voor Coromandel Expr…

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moordenaar…

Zomato verwijdert 'Kachra' campagnevideo na terugslag op sociale media

Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD kondigt moesson aan in Kerala, dela…

Lees hier het volledige rapport: Kerala-moesson zal verder worden uitgesteld, cycloon ontwikkelt zich vandaag: IMD