Govt zal een hoge prijs moeten betalen voor het 'beschermen' van beschuldigden: Cong on worstelaarskwestie

0
38

Het congres beschuldigde de regering woensdag van pogingen om “de stemmen te onderdrukken” van vrouwelijke worstelaars die beschuldigingen van seksuele intimidatie hebben geuit tegen WFI-chef Brij Bhushan Sharan Singh, en zeiden dat het een hoge prijs zal moeten betalen voor het “beschermen” het BJP-parlementslid terwijl de natie toekijkt.

Het congres’ De aanval op de regering kwam nadat deze worstelaars had uitgenodigd om te protesteren tegen de chef van de Wrestling Federation of India (WFI) voor gesprekken over hun problemen.

Gevraagd naar de oproep van de regering tot besprekingen, zei de woordvoerder van het Congres, Deepender Hooda: “Vandaag heeft de minister van Sport (Anurag Thakur) onze worstelaars uitgenodigd voor een gesprek. We zullen afwachten wat de uitkomst van deze gesprekken is, maar één ding is heel duidelijk wat de congrespartij betreft, we staan ​​achter onze dochters in hun strijd voor gerechtigheid en we zullen bij hen zijn tot ze gerechtigheid krijgen. ” Het congres zal de worstelaars bijstaan ​​in wat ze ook beslissen na de gesprekken, zei Hooda.

Hij zei dat de regering zich “schaamt” van zichzelf over hoe het deze kwestie heeft aangepakt door te proberen “de stemmen van deze dochters te beteugelen”.

Deze regering schrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van India over hoe “de stem van dochters in hun streven naar gerechtigheid te onderdrukken”, zei het parlementslid van Rajya Sabha.

“Toen deze dochters voor het eerst met hun klachten naar buiten kwamen, waren er geen afnemers, er was zelfs geen FIR geregistreerd. Ik vraag je dat dit dochters waren die lauweren voor het land hadden gebracht en wat als het jouw dochter of zus of de mijne was en de beschuldigde een BJP-parlementslid was, zou er een FIR worden ingediend. Ze renden van het kastje naar de muur, maar er werd geen FIR ingediend en het werd pas gedaan nadat het Hooggerechtshof het in behandeling had genomen,” zei hij.

Hooda zei dat zelfs toen een FIR werd ingediend, er geen arrestatie plaatsvond.

Advertentie

Dit is misschien de eerste keer dat dergelijke secties werden toegepast, maar er werd geen arrestatie verricht, zei hij.

Wat voor voorbeeld geven ze dat als het een BJP-parlementslid is, er geen arrestatie zal plaatsvinden? Dit voorbeeld zal door verschillende politiediensten worden aangehaald om machtige criminelen te beschermen. Dat is de (overheersende) juridische omgeving die de regering heeft geschonden om een ​​verdachte in deze zaak te redden,” zei Hooda.

Hij zei dat de regering haar eigen record had verbroken toen de worstelaars naar Haridwar gingen en hun medaille in de heilige Ganges gingen onderdompelen, maar er kwam geen enkele stem van de kant van de regering die hen vroeg dit niet te doen.

Advertentie

“De minister van Sport tweet nu, waar was de minister van Sport toen die medailles waarmee hij zijn foto's liet klikken, de premier (Narendra Modi) foto's liet klikken, ondergedompeld zouden worden in Ganga. Geen enkele oproep van minister van Sport, premier, van welke minister dan ook, BJP-parlementslid, zeggend dat “dit land van jou is, je zult gerechtigheid krijgen, doe het niet”,,” Zei Hooda.

Maar er kwam geen enkele stem van de kant van de regering alsof ze niet alleen “deze sporters haatten, maar ook hun medailles” zei de congresleider.

“In de afgelopen drie tot vier dagen zijn de media losgelaten en wordt er nieuws geplant, iemand praat over hun (worstelaars) banen, iemand zegt dat ze afstand hebben genomen van de agitatie, en voor alles hebben de meisjes om te antwoorden alsof het proces tegen hen wordt gevoerd,” vroeg hij.

Wat voor voorbeeld wil de regering geven om één beklaagde te redden.

“Media moeten ook naar binnen kijken. Een crimineel helpen komt ook neer op misdaad. De beschuldigde moet elke dag verantwoording afleggen aan de natie en niet aan de meisjes. De overheid zal hiervoor een zware prijs moeten betalen,” zei hij.

Advertentie

Gevraagd naar het imago van de regering in het buitenland, beweerde Hooda, die terugkeerde uit de VS waar hij evenementen bijwoonde die werden toegesproken door voormalig congreschef Rahul Gandhi, dat de worstelaars hun naam hadden verloren. kwestie heeft het imago van de regering op internationaal niveau geschaad.

Deze kwestie heeft het imago van de regering over de hele wereld meer geschaad dan enige andere kwestie in de recente geschiedenis. De mensen hebben het ontwerp gezien van de BJP die een parlementslid heeft afgeschermd ten koste van onze dochters. Ook binnen het land zal de regering een zware prijs moeten betalen,” zei Hooda.

Lees ook

Odisha train tragedie: Video legt de laatste momenten voor Coromandel Expr…

Internationale scheidsrechter aan het woord: 'Ik zag Brij Bhushan naast haar staan, s…

Rajiv Gandhi weigerde om ex-premiers, hun familie onder SPG-bescherming op te nemen…

Zomato verwijdert 'Kachra' campagnevideo na terugslag op sociale mediaAdvertentie

De worstelaars hebben zich geagiteerd tegen Singh en hebben zijn arrestatie geëist. Sommige vrouwelijke worstelaars hebben hem ervan beschuldigd hen seksueel lastig te vallen, beschuldigingen die hij heeft ontkend.