Google Foto's kan de achterkant van je hoofd herkennen

0
40
Jason Montoya/Review Geek

Een van de beste aspecten van Google Foto's is de automatische groeperingsfunctie voor gezichtsherkenning, waardoor het gemakkelijk wordt om vrienden of huisdieren te vinden zonder door je galerij te hoeven graven. En hoewel het altijd goed heeft gewerkt, wordt het krachtig genoeg om de achterkant van hoofden te herkennen, zelfs als dat hoofd bedekt is met een hoed.

Het bedrijf sprak veel over AI (kunstmatige intelligentie) tijdens zijn ontwikkelaarsevenement eerder dit jaar, maar het gebruikt al jaren AI en machine learning voor verschillende projecten. Terwijl Google rechtszaken heeft aangespannen over Photos’ gezichtsherkenning, het is geen nieuwe functie, maar AI maakt het zeker beter.

Een nieuw rapport van AndroidAuthority besprak hoe Google Foto's nu de achterkant van hoofden kan detecteren en op een gezicht kan zetten. Het rapport vermeldt hoe Foto's talloze foto's van de achterkant van het hoofd van de echtgenoot van de schrijver Rita herkende en hem vervolgens met succes in een groepering tagde.

GERELATEERDWaarom elke foto die je maakt “nep” is

Ik ben altijd verbaasd geweest over hoe goed Google Foto's gezichten herkende, maar dit is van een ander niveau. Nadat ik in mijn eigen galerij heb rondgesnuffeld, lijkt het erop dat de magie van Google veel meer inhoudt dan dat. Ik nam foto's van achter mijn verloofde terwijl ze een muts droeg, en Foto's tagde haar gezicht nog steeds met succes.

De AI van Google kan haar hoofd of haar niet eens zien, maar heeft het nog steeds rechts. Ik kan alleen maar aannemen dat het eerdere afbeeldingen, de outfit, haar lange blonde haar en andere factoren combineert, een model van die persoon (of die gebeurtenis) maakt en ze vervolgens met succes groepeert. Hoe dan ook, Google Foto's wordt steeds beter en herkent wie wie is, zelfs als het geen gezicht kan zien.

In sommige gevallen kunnen de AI en machine learning van Google het gezicht herkennen , maar het is niet zeker, dus er zal een kleine knop zijn met de tekst “face available to add,” zodat u het eerst kunt verifiëren. Nog indrukwekkender is dat de software is teruggekeerd naar eerdere foto's van enkele jaren geleden en met succes mensen heeft getagd.

Dit is ongetwijfeld nuttig, maar sommige mensen kunnen in paniek raken. Dus als dit allemaal een beetje eng klinkt, onthoud dan dat je gezichtsherkenning in Google Foto's kunt uitschakelen.

via AndroidAuthority