FSIB selecteert nieuwe leiders voor GIC Re, NIC

0
36

Het Financial Services Institution Bureau (FSIB), het bureau dat op zoek is naar hoofden van PSU-banken en verzekeraars, heeft N Ramaswamy, General Manager, General Insurance Corporation of India (GIC Re), gekozen als de volgende voorzitter en MD (CMD ) van het bedrijf terwijl de heer Rajeswari Singh, General Manager & Director (GMD), United India Insurance, is gekozen als CMD van National Insurance Company (NIC).

Na goedkeuring door het Appointments Committee of Cabinet (ACC), krijgt Ramaswamy een tweejarige termijn. De post van CMD bij GIC Re komt vacant nadat Devesh Srivastav zijn vierjarige ambtstermijn eind september voltooit nadat hij 60 is geworden, terwijl de post van NIC CMD zal worden opgevuld nadat Suchita Gupta eind augustus vertrekt.

Ramaswamy, die in 1988 bij GIC Re kwam, gaat in september 2025 met pensioen. filiaal.

Normaal gesproken heeft de regering er de afgelopen jaren de voorkeur aan gegeven een insider van GIC Re te kiezen om de instelling te leiden, aangezien de persoon herverzekeringsexpertise nodig heeft om het wereldwijde bedrijf te leiden dat de op twee na grootste herverzekeraar van Azië is.

Vier shortlist hoge functionarissen die waren verschenen voor het virtuele interview zijn: Ramaswamy, Hitesh Joshi, General Manager, GIC Re, BS Rahul, General Manager, Agriculture Insurance Company.

De vijfde kandidaat op de shortlist, Smita Srivastav, GMD, New India Assurance, had zich vrijwillig teruggetrokken uit de race. Een van de basiscriteria voor het op de shortlist plaatsen van namen voor CMD-posten is dat de kandidaten twee jaar resterende diensten moeten hebben tegen de tijd dat er vacatures ontstaan.

FSIB heeft Sat Pal Bhanoo en R. Doraiswamy gekozen als nieuwe managers directeuren van Life Insurance Corporation.

Advertentie

De overheidsinstantie had zeven kandidaten geïnterviewd om twee directeuren van het bedrijf te selecteren. Na goedkeuring door de ACC zal Bhanoo de vacature opvullen die is ontstaan ​​door de benoeming van Siddarth Mohanty tot voorzitter van het bedrijf.

Ook zal Doraiswamy toetreden in de plaats van algemeen directeur Mini Ipe, die in augustus met pensioen gaat -einde. Op dit moment heeft LIC vier MD's. Het bedrijf boekte een zelfstandige nettowinst van Rs 13.427,8 crore voor het kwartaal dat eindigde in maart FY23, een stijging van 466 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode in het laatste boekjaar.

FSIB, opgericht onder Bhanu Pratap Sharma, voormalig secretaris, Department of Personnel and Training (DoPT) heeft drie verzekeringsexperts — Girija Kumar, voormalig CMD van OIC, Sujay Banarji, voormalig lid van IRDAI en Usha Sangwan, voormalig MD van Life Insurance Corporation.

Advertentie

Samen met deze drie experts bestaat het panel uit Debasish Panda, voorzitter, Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI), en Vivek Joshi, secretaris, Department of Financial Services (DFS).

Lees ook

Vrouwen sneller laten rijden: inspirerende verhalen over hoe Flipkart…

Pernod Ricard India: gemeenschappen koesteren, versterken en transformeren…

Monetaire beleidsvergadering: RBI bereikt tweede keer op rij pauze, repo rate r…

Disney's Hotstar maakt streaming van ICC World Cup 2023, Asia Cup gratis voor…

In april keurde ACC de benoeming goed van Bishnu Charan Patnaik, voormalig MD van LIC, voor de functie van voltijds lid (Life), IRDAI. Zijn aanstelling zal zijn vanaf de datum van aanvaarding van de leiding van de post totdat hij de leeftijd van 62 jaar bereikt.

© The Indian Express (P) Ltd