Home Norsk Fra Howrah til USA, hvordan kumlokk smidde frem over flere tiår

Fra Howrah til USA, hvordan kumlokk smidde frem over flere tiår

0

Når man går nedover gatene i New York City, er det ikke uvanlig å se kumlokk med «NYC Sewer/Made in India» påskrevet. Faktisk er mange slike kummer med lignende inskripsjoner på dekslene ikke bare en del av New York City’s landskap, men finnes også over hele USA, fra Alabama til California.

Interessant nok kommer disse sanitærstøpene til USA hele veien fra West Bengals Howrah. I flere tiår nå har distriktets småskala jernstøperier produsert og levert støpegods over hele verden.

< p>I følge en rapport fra Global Casting Magazine, en fagpublikasjon som fokuserer på støperi og relaterte industrier, publisert i februar 2023, er India blant de tre beste støperiprodusentene i verden.

Hvordan Howrah-støperiene kom til til å eksistere

Howrahs støperiindustri er en historie om hvordan det indiske subkontinentets første moderne industrisenter utviklet seg. Subkontinentets første jernstøperi, eller den åpne ovnen, ble etablert i Bengal-provinsen for rundt 148 år siden. Da Calcutta var den daværende hovedstaden under britisk kolonistyre, betydde det automatisk at viktige industrier ville utvikle seg i byens periferi. Arkivdokumenter fra industrien indikerer at Bengal frem til midten av 1900-tallet var den største enkeltprodusenten av jernstøping i India, og bidro med nesten 80 prosent av den totale produksjonen på subkontinentet.

Det var flere logistiske årsaker til at støperiindustrien utviklet seg rundt Howrah. I sin artikkel “Emergence of the small-scale iron foundry industry in Howrah (India), 1833–1913”, kobler Sudhanshu Shekhar behovet for støperiet med etableringen av skipsbygging i 1823 i Calcutta, samt etableringen av jernbaner.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Hardik Mehta (@serialclicker811)< /p>

“Det tidligste støperiet i Howrah ble etablert i 1781 av Archibald Swinton. Dette var firmaet som ble kjent som Burn & Co. da Alexander Burn og Mr Curie ble assosiert med det i 1799. Ifølge tilgjengelige kilder ser det imidlertid ut til at støperiet ikke overlevde lenge og ikke bidro til videre utvikling av industrien i Howrah. Even Burn & Co. måtte starte på nytt da de startet et støperi i Howrah i 1846. Det neste støperiet i Howrah ble etablert først etter 50 år», skriver Shekhar.

Tilgjengelighet av essensielle råvarer og dyktig arbeidskraft i Bengalen regionen under kolonistyret var de andre viktige årsakene til at industrien sopp i Howrah. Enda viktigere, de høyeste kullproduserende statene kom også under Bengals presidentskap, før 1905.

På midten av 1800-tallet ble det etablert flere støperier i Howrah, skriver Shekhar, som ga opphav til en hel industri. Det var imidlertid ikke begrenset til britene. Driftige bengalske forretningsmenn utnyttet også fortjenesten som industrien ga. “Store og diversifiserte administrasjonsbyråer etablerte støperier som bakoverkoblinger for å forsyne deres relaterte virksomhet med jernbaner, skipsfart og konstruksjon,” skriver Shekhar.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Dorothée Charles (@dorotheeinnyc)< /p>

Disse store kommersielle foretakene skapte en intern etterspørsel som holdt støperiene til Howrah i gang. Etter 1897 begynte indianerne å åpne småskala støperier, og gikk inn i virksomheten som til da hadde vært monopolisert av britene.

Annonse

Eksport av kumlokk

Det er liten klarhet om når disse støperiene i Howrah begynte å eksportere til utlandet, nærmere bestemt kumlokk til byer over hele USA. Men det er sannsynlig at det kan ha startet rundt tidlig på 1900-tallet etter etableringen av det første moderne stålverket i Jamshedpur i 1912. Ved hjelp av Sovjetunionen, Tyskland og Storbritannia begynte offentlige stålverk å komme opp i region som nå er Vest-Bengal-Jharkhand-beltet. Indias forespørsler om bistand til USA resulterte i avslag på grunn av landets manglende interesse for å støtte offentlige fabrikker og dets iver etter å beskytte sin private industri, skriver Willy Logan, en Colorado-basert historiker med fokus på teknologi, i sitt blogginnlegg. Beyond the kumlokk'.

Etter 1947, med påfølgende økning i stålproduksjonskapasitet, bestemte den indiske regjeringen å eksportere jern- og stålprodukter produsert i disse støperiene for å takle minkende valutareserver. Med lave produksjonskostnader var eksporten av kumlokk til oversjøiske markeder lønnsomt for disse støperiene.

Med kostnader på omtrent 20 til 60 prosent billigere enn det amerikanske produsenter krevde, ble indiskproduserte kumlokk det foretrukne valget for byer over hele USA, heter det i en rapport fra 2007 i New York Times.

Annonse

Ifølge til denne rapporten krever noen delstatslover i USA bymyndigheter å kjøpe de billigste produktene som er tilgjengelige som passer til spesifikasjonene og forbyr byen å ekskludere selskaper basert på hvor et produkt er produsert, i dette tilfellet India.

I 2014, da Natasha Rahejas dokumentarfilm «Cast in India» ble utgitt, ga den større oppmerksomhet rundt tilstedeværelsen av indiskproduserte kumlokk over hele USA. Innenlands i USA vakte det også kritikk i enkelte hold, inkludert fra politikere, som sa at i stedet for at noen indiske fabrikker tusenvis av kilometer unna New York City drar nytte av virksomheten, burde amerikanskproduserte kumlokk brukes her.< /p>

Men debatten om å velge amerikanskproduserte kumlokk fremfor de som er produsert i utlandet, inkludert de i Howrah, har pågått i grupper som fokuserer på støpegods og støperi i USA i minst over tre tiår nå. En Associated Press-rapport fra 1990, publisert i Argus-Press, en dagsavis publisert i Owosso, Michigan, inneholder en rapport med tittelen “'Foreign' mannhull dekker målet”.

«Det var praktisk talt ingen importerte kumlokk i 1970… I dag har importen tatt over omtrent en fjerdedel av det amerikanske kumlokksmarkedet. Ledet av India, brakte utenlandske produsenter i 1989 inn 129 millioner pund med støpegods for tunge konstruksjoner, kloakkrister og andre verktøykapsler … Amerikanske støperier anklager disse landene og andre for å dumpe produktet sitt på det amerikanske markedet til priser som amerikanske produsenter ikke kan møte.” AP-rapporten sa.

Selv om endringer har skjedd i Howrahs støperiindustri, med noen eksperter som sier at dens gylne dager er bak den, er det absolutt ikke slutten, legger de til. Selv om det er vanskelig å finne nøyaktige tall, er over 30 prosent av Indias støperienheter fortsatt basert i Vest-Bengal, med over 250 fungerende enheter.

Les også

Internasjonal dommer snakker: 'Jeg så Brij Bhushan stå ved siden av til henne, s…

Odisha-togtragedie: Video fanger siste øyeblikk før Coromandel Expr…

Rajiv Gandhi nektet å inkludere tidligere statsministere, familien deres under SPG-beskyttelse…

Syklon Biparjoy forsterkes i løpet av de neste 36 timene: IMDAdvertisement

Mens støperier i Howrah nektet å bli intervjuet for denne rapporten, var det selskapene som eier støperiene fortsett å annonsere tilbudet av produkter som kumlokk for innenlandske og internasjonale kjøpere.