Du kan nu ladda ner Apple Developer Previews gratis (men du borde inte)

0
36
Hannah Stryker/How-To Geek

Apple låter nu vem som helst ladda ner sin tidigaste betaprogramvara, känd som utvecklarförhandsvisningar, gratis. Du behöver inte längre ett Apple Developer-medlemskap på $99 för att prova avancerade versioner av iOS, macOS och mer. Trots detta bör du nog förmedla racing för att ladda ner dem. Här är varför.

Hur man laddar ner betaversioner av iOS, macOS, iPadOS och watchOS

Att installera utvecklare och offentliga betaversioner av iOS, iPadOS och macOS följer en mycket liknande process. Låt oss titta på hur du gör det (och sedan diskutera varför de flesta borde vänta).

Det första du behöver göra är att uppdatera din enhet till den senaste offentliga utgåvan. Du kan göra detta genom att navigera till Inställningar > Programuppdatering på en iPhone eller iPad och systeminställningar > Programuppdatering på en Mac.

När du kör iOS 16.4 eller iPadOS 16.4 eller senare, gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering och tryck sedan på “Betauppdateringar” och välj den beta du väljer. Du kan göra samma sak under Titta > Min klocka > Allmänt > Programuppdatering > Betauppdateringar för att få den senaste utvecklarbetan för Apple Watch (på watchOS 9.4 eller senare).

Processen är nästan identisk på macOS 13.4 och senare. Gå till Systeminställningar > Allmänt > Programuppdatering klicka sedan på “i” informationsknapp bredvid “Betauppdateringar” och välj den betaversion du väljer. Glöm inte att skicka all feedback du har om utgåvorna till Apple med Feedback Assistant-appen.

Apple

Processen för att registrera dig för betaversionerna är densamma oavsett om du använder utvecklarbetan eller en senare offentlig betaversion. Allt du behöver göra är att byta vilken betaversion du använder. Du kan välja “Av” från menyn Betauppdateringar för att återgå till offentliga standardversioner.

Utvecklarförhandsvisningar är instabila och buggiga

Som namnet antyder är förhandsgranskningar av utvecklare utformade för att ge utvecklare som skapar applikationer och hårdvara för Apples ekosystem en chans att förbereda sina produkter för den slutliga utgåvan. Dessa tidiga betaversioner släpps efter WWDC i juni för att ge utvecklare tre eller fyra månader’ nåd innan de slutgiltiga versionerna dyker upp i september och oktober.

Även om betaprogramvaran är relativt komplett med funktioner, är den inte idealisk för dagligt bruk. Apple har ännu inte optimerat sin betaprogramvara för offentlig utgivning, vilket innebär att du kan stöta på buggar och fel, överdriven batteriförbrukning, programkrascher och hårda lås. Vissa funktioner kan saknas helt, och det är till och med möjligt att Apple kommer att göra ändringar i ett operativsystem under detta skede.

Jason Montoya/How-To Geek

Tredjepartsappar kanske inte fungerar korrekt, eftersom Poängen med en förhandsvisning av utvecklare är att ge utvecklare en chans att upptäcka problem som orsakas av ändringar i deras operativsystem. Även om du kommer att ha tillgång till nya funktioner, kommer appar som är beroende av dessa nya funktioner inte att komma förrän den slutliga releasen någon gång på hösten.

Vi avråder från att installera programvara för tidig förhandsgranskning på din “dagliga drivrutin” enheter som du är beroende av för arbete och för att hålla kontakten med vänner och familj. Om du är fast besluten att prova en utvecklare förhandsgranskning (eller någon betaversion), rekommenderar vi att du säkerhetskopierar din iPhone med Finder på en Mac eller iTunes på Windows först. Mac-användare bör skapa en Time Machine-säkerhetskopia.

Offentliga betaversioner är mer stabila

Om du vill ha en tjuvtitt på Apples kommande releaser rekommenderar vi att du väntar på och installerar en offentlig beta istället. De tidigaste offentliga förhandsvisningarna kommer vanligtvis i juli och är mycket mer stabila än utvecklarnas förhandsvisningar. Även då bör du fortfarande säkerhetskopiera din enhet och vara beredd att återgå till en stabil version.

Trots dessa betaversioner kommer inte all mjukvara nödvändigtvis att vara redo att släppas när den slutliga versionen släpps. Detta är en anledning till att du kanske vill skjuta upp uppgraderingen till den senaste versionen av macOS, särskilt om du är beroende av din Mac för arbetet.

LÄS NÄSTA

  • › Android 14 når “plattformsstabilitet” Med Beta 3 Release
  • › Kommer macOS 14 Sonoma att köras på min MacBook eller stationära Mac?
  • › Acer Aspire Vero 15 (2023) recension: En trevlig grön bärbar dator med några brister
  • › Vad du ska göra om OpenAI’s tjänster inte är tillgängliga i ditt land
  • › 4 mycket populära Apple-produkter som kritiserades vid lanseringen
  • › Din iPad kommer snart att fungera med USB-webbkameror och kameror