Dekken vrijgemaakt voor eerste gezamenlijke Oppn-ontmoeting in Patna op 23 juni; Kharge, Rahul om aanwezig te zijn

0
37

Na drie dagen van spanning over wanneer het zou worden gehouden en wie er waarschijnlijk aanwezig zal zijn, zei de door Nitish Kumar geleide Janata Dal (United) woensdag dat de gezamenlijke oppositiebijeenkomst in Patna zou duren plaats op 23 juni, waarbij leiders, waaronder AICC-president Mallikarjun Kharge, senior congresleider Rahul Gandhi, NCP-chef Sharad Pawar, West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee en Tamil Nadu CM M K Stalin hun deelname bevestigen.

Dit eerste gezamenlijke conclaaf van de oppositiepartijen voor de Lok Sabha-peilingen van 2024 was eerder gepland voor 12 juni in Patna, maar werd uitgesteld, voornamelijk om de aanwezigheid van Kharge en Rahul erin te verzekeren.

Lees ook | Gezamenlijke Oppn-bijeenkomst: Te midden van datumproblemen zegt Nitish dat de partijen hun chefs

moeten sturen“We moesten de bijeenkomst van 12 juni uitstellen vanwege de onbeschikbaarheid van verschillende belangrijke oppositieleiders. We hebben nu bevestiging van alle partijen gezocht,” JD(U) nationale president Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh vertelde verslaggevers.

Singh zei dat Kharge, Rahul, Banerjee, Stalin, Jharkhand CM Hemant Soren, Shiv Sena (UBT) chef en voormalig Maharashtra CM Uddhav Thackeray , NCP-president Sharad Pawar, AAP supremo en Delhi CM Arvind Kejriwal, CPI-leider D Raja, CPM-leider Sitaram Yechuri en CPI-ML-leider Dipankar Bhattacharya hebben hun deelname aan het evenement bevestigd.

De JD(U)-president, die verantwoordelijk is voor het organiseren van de bijeenkomst namens Kumar, zei dat de bijeenkomst van de oppositie “van groot belang” was in een tijd van een “onverklaarde noodsituatie” in het land. “Degenen die kritiek durven te uiten op het Centrum zijn het doelwit. We willen een BJP-mukt Bharat (BJP-vrij India) om de democratie te herstellen”, zei Singh.

Lees ook | Een klap voor de eenheid van de oppositie, slecht bloed tussen Cong, TMC laait op na ongemakkelijke wapenstilstand

RJD-leider en plaatsvervangend CM Tejashwi Prasad Yadav vertelde tijdens de persconferentie: “Het is een gecombineerde poging geweest van Bihar CM Nitish Kumar en de nationale president van RJD Lalu Prasad om alle gelijkgestemde partijen op één platform samen te brengen. Deze eenheid is broodnodig nu de democratie onder vuur ligt. Autocratische heerschappij heerst. Dit wordt een belangrijke bijeenkomst die een positief resultaat zou hebben.

Lees ook | Patna als de politieke hoofdstad 2.0: de lange boog van de stad – Lohia naar JP, Atal naar Modi, Lalu naar Nitish

Op de vraag of er meningsverschillen zijn geweest met het congres over het delen van stoelen voor de peilingen van 2024, zei Singh: “Er zijn in dit stadium geen gesprekken. Ons idee is om eerst op grote schaal samen te komen.”

Advertentie

Een senior JD (U)-leider vertelde The Indian Express: “We hadden geen risico kunnen nemen, aangezien het de eerste ontmoeting. We willen dat de deelname van alle belanghebbenden aan de bijeenkomst een grootse show van eenheid van de oppositie oplevert. Het zou de toon zetten voor het volgende niveau van gesprekken.”

Lees ook

AAP's Raghav Chadha verliest bungalow die hij boven zijn cijfer had gehaald, neemt RS Geheim…

BJP bod om NDA voor 2024 nieuw leven in te blazen: JD(S), TDP, Akalis terug op tafel; nieuw uit…

Ik aanbid de CM … er komt nog een grotere klap: hoofd van Meitei-outfit in het centrum van…

Gerommel in de BJP van Karnataka als geroezemoes over parlementsleden die voor de bijl staan ​​in de peilingen van 2024…

De vergadering van 12 juni werd uitgesteld nadat het congres te kennen had gegeven zijn topleiders niet naar het conclaaf te kunnen sturen omdat van hun eerdere toezeggingen. Maandag gaf Kumar aan dat de partijen die hebben afgesproken om de vergadering bij te wonen, vertegenwoordigd moeten worden door hun respectievelijke hoofden.

© The Indian Express (P) Ltd