Dekk ryddet for første felles Oppn-møte i Patna 23. juni; Kharge, Rahul for å delta

0
49

Etter tre dager med spenning om når det vil bli holdt og hvem som sannsynligvis vil delta, sa den Nitish Kumar-ledede Janata Dal (United) onsdag at det felles opposisjonsmøtet i Patna vil ta plass 23. juni, med ledere inkludert AICC-president Mallikarjun Kharge, senior kongressleder Rahul Gandhi, NCP-sjef Sharad Pawar, Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee og Tamil Nadu CM M K Stalin bekrefter deres deltakelse.

Dette første felles konklavet for opposisjonspartiene for Lok Sabha-målingene i 2024 skulle tidligere ha funnet sted i Patna 12. juni, men det ble utsatt, hovedsakelig for å sikre tilstedeværelsen av Kharge og Rahul i den.

Les også | Felles Oppn-møte: Midt i datospørsmål sier Nitish at partiene må sende sjefene sine

“Vi måtte utsette møtet 12. juni på grunn av manglende tilgjengelighet til flere sentrale opposisjonsledere. Vi har nå søkt bekreftelse fra alle parter,” JD(U) nasjonalpresident Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh fortalte journalister.

Singh sa at Kharge, Rahul, Banerjee, Stalin, Jharkhand CM Hemant Soren, Shiv Sena (UBT) sjef og tidligere Maharashtra CM Uddhav Thackeray , NCP-president Sharad Pawar, AAP supremo og Delhi CM Arvind Kejriwal, CPI-leder D Raja, CPM-leder Sitaram Yechuri og CPI-ML-leder Dipankar Bhattacharya har bekreftet sin deltakelse for arrangementet.

JD(U)-presidenten, som er ansvarlig for å organisere møtet på vegne av Kumar, sa at opposisjonsmøtet hadde “stor betydning” i en tid med en “uerklært nødsituasjon” i landet. “De som våger å kritisere senteret blir målrettet…Vi vil ha et BJP-mukt Bharat (BJP-fritt India) for å gjeninnføre demokratiet,” sa Singh.

Les også | Som et slag mot opposisjonens enhet, dårlig blod mellom Cong, blusser TMC i hælene på en urolig våpenhvile

RJD-leder og nestleder CM Tejashwi Prasad Yadav sa på pressekonferansen: «Det har vært et kombinert forsøk fra Bihar CM Nitish Kumar og RJDs nasjonale president Lalu Prasad for å samle alle likesinnede parter på én plattform. Denne enheten er sårt nødvendig ettersom demokratiet har vært under angrep. Autokratisk styre råder. Dette kommer til å bli et viktig møte som ville ha et positivt resultat”.

Les også | Patna som den politiske hovedstaden 2.0: Byens lange bue – Lohia til JP, Atal til Modi, Lalu til Nitish

På spørsmål om det hadde vært noen forskjeller med kongressen angående setedeling for 2024-målingene, sa Singh: «Det er ingen slike samtaler på dette stadiet. Vår idé er å komme sammen på en stor måte først.»

Annonse

En senior JD (U)-leder sa til The Indian Express: “Vi kunne ikke ha tatt sjanser da det kommer til å bli første møte. Vi ønsker at alle interessenter deltar på møtet for å gi et storslått show av opposisjonens enhet. Det ville sette tonen for neste nivå av samtaler.»

Les også

AAPs Raghav Chadha mister bungalow han fikk over karakteren, tar RS Secre…

BJP-bud for å gjenopplive NDA for 2024: JD(S), TDP, Akalis tilbake på bordet; nytt ut…

Jeg tilber CM … større slag kommer: sjef for Meitei-antrekket i sentrum av…

Rumring i Karnataka BJP som buzz om parlamentsmedlemmer som møter øksen i 2024-målingene…

Møtet 12. juni ble utsatt etter at kongressen ga uttrykk for sin manglende evne til å sende sine toppledere til konklavet fordi av deres tidligere forpliktelser. Mandag signaliserte Kumar at partene som har sagt ja til å delta på møtet må være representert av sine respektive ledere.

© The Indian Express (P) Ltd.