De prijs van de Apple Vision Pro is niet zo gek als het lijkt

0
56
Apple

Toen Apple de prijs aankondigde van hun baanbrekende nieuwe mixed reality-headset, de Vision Pro, vielen de monden over de hele wereld open. Met een forse $ 3.499 is het niet voor iedereen weggelegd, maar is het echt zo onredelijk als we het van dichterbij bekijken?

De Vision Pro Echt Doet totaal nieuwe dingen

Appel

Ten eerste is de Apple Vision Pro niet zomaar een gadget; het is een geheel nieuwe manier van interactie met digitale inhoud. Het combineert de digitale en fysieke wereld, waardoor u met uw ogen, handen en stem door digitale ruimtes kunt navigeren.

Hoewel andere producten een subset hebben geboden van wat de Vision Pro belooft te doen, is er geen vergelijkend mixed reality-product (eigenlijk moeten we zeggen extended reality) om het rechtstreeks mee te vergelijken.

GERELATEERD: Voor wie is de Apple Vision Pro Augmented Reality-headset bedoeld? sterk>

Hoewel we moeten wachten tot het apparaat in handen komt van onafhankelijke recensenten om te leren of de realiteit (ha!) voldoet aan de zorgvuldig samengestelde presentatie van Apple, ervan uitgaande dat het doet wat het zegt op de blik, dit is een mijlpaalapparaat.

U kunt een aantal dingen aanwijzen die ongeëvenaard zijn in de Vision Pro. De micro OLED biedt zo'n hoge pixeldichtheid dat we verwachten dat het pixelraster volledig onzichtbaar is. De R1 ruimtelijke processor en complexe reeks sensoren blazen al het andere dat we kunnen bedenken uit het water. Het eye-tracking-systeem is praktisch precognitief.

Toch zijn het niet alleen de objectief nieuwe subcomponenten in de Vision Pro die het iets nieuws en speciaals maken. Het is de som van die onderdelen die bij elkaar worden gehouden door de onderliggende software, het ontwerp van de interface en de integratie ervan in het Apple-ecosysteem.

Afgezien van de vraag of de Vision Pro de dingen zo goed zal doen als beloofd, is er simpelweg geen gelijkwaardig product dat belooft te doen wat de Vision Pro doet – net als de eerste iPhone, die geen directe peer had als holistisch product.

De R&D-kosten waren waarschijnlijk enorm

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Apple

De Vision Pro is niet alleen een iteratie van bestaande technologie; het is een dramatische sprong voorwaarts. Het staat voor jaren van onderzoek en ontwikkeling, met een hardware-ontwerp dat zowel innovatief als complex is.

Vergis je niet, Apple heeft lang aan de bouwstenen van dit apparaat gewerkt. Jaren geleden kochten ze AR-startups en zelfs nu, net na de lanceringsaankondiging van Vision Pro, hebben ze nog zo'n aankoop gedaan.

Apple's ARKit API in elke moderne iPhone en iPad maakte de weg vrij voor de Vision Pro om ruimtelijk bewust te zijn. Toen ARKit werd gelanceerd als een softwareoplossing die werkt met bestaande iPhone-camera's, zorgde het ervoor dat Google op hardware gebaseerd AR-platform “Tango” lijken vreemd. Het duurde niet lang voordat Google dat project afsloot ten gunste van ARCore, zijn eigen ARKit-achtige oplossing.

De grote afhaalmogelijkheid hier is dat Apple een deel van de R&D-kosten moet terugverdienen van de eerste generatie van hun product, en omdat het zoveel nieuwe en geavanceerde technologie bevat, kunnen we ons niet voorstellen dat de kosten van elke eenheid bijzonder laag zijn.

De meeste grote doorbraken zijn echter gemaakt, vanaf hier is het een kwestie van itereren, verfijnen en uitzoeken hoe een goedkopere toekomstige versie van de headset kan worden gemaakt. Vergeet niet dat toen de eerste HD-tv's eind jaren 90 op de markt kwamen, ze, gecorrigeerd voor inflatie, ongeveer $ 15.000 kostten – alleen rijke early adopters hadden enige hoop op het bezitten van zo'n glimmende gadget. Tegenwoordig kunt u een FHD 1080p-tv kopen voor minder dan $ 200.

Hij kost minder dan alle dingen die hij kan vervangen

Apple

Als je kijkt naar alle apparaten die de Vision Pro mogelijk zou kunnen vervangen, begint de prijs redelijker te lijken. Zie het als een superkrachtige tablet, 4K-televisie, gameconsole en computer in één. Bovendien biedt het unieke ervaringen die deze apparaten niet kunnen repliceren, zoals het creëren van een werkruimte die verder reikt dan de fysieke beperkingen van uw kamer, of het tot leven laten komen van uw herinneringen in 3D.

Dat gezegd hebbende, lijdt het geen twijfel dat dit soort mixed reality-technologie met enige culturele weerstand zal komen. Zelfs als bijzonder enthousiaste techneuten voelden we dat een deel van de presentatie een beetje raar aanvoelde, met mensen die meestal op onverklaarbare wijze alleen waren, of het ietwat dystopische beeld van een vader die zijn kinderen filmt onder zijn waakzame nepoogprojectie. Maar naarmate dergelijke tools na verloop van tijd minder opdringerig worden en op grotere schaal worden gebruikt, kan het minder griezelig en alledaags aanvoelen zoals het gebruik van smartphones nu aanvoelt.

GERELATEERD: Wat Is Extended Reality (XR) en zal het VR vervangen?

Cruciaal is dat de Vision Plus geen accessoire is. Het is ontworpen als een volwaardig stand-alone computersysteem. Hoewel je het kunt gebruiken als een uitgebreid scherm voor je bestaande Mac, heb je er eigenlijk geen nodig om de Vision Pro te gebruiken, net zoals je geen Mac nodig hebt om de iPhone of iPad te gebruiken.

Een belangrijk voorbehoud hierbij is natuurlijk dat de headset niet door meerdere mensen tegelijk kan worden gebruikt, maar als je op zoek bent naar iets dat gericht is op persoonlijk gebruik, is het in sommige gevallen misschien een koopje. manieren.

Apparaten van de eerste generatie hebben een early adopter-belasting

Het is ook vermeldenswaard dat early adopters vaak een premie betalen voor het voorrecht om als eerste nieuwe technologie te mogen ervaren. Denk aan de iPhone van de eerste generatie, die bij de lancering $ 599 kostte, een prijs waar velen destijds tegen waren. Tegenwoordig wordt de originele iPhone nu gezien als een baanbrekend apparaat dat de initiële investering waard is en maar weinig mensen debatteren over de waarde van geavanceerde smartphones, hoewel het cruciaal is dat er smartphones zijn voor elke prijs!

GERELATEERD: Voor wie is de Apple Vision Pro Augmented Reality Headset bedoeld?

De belasting voor early adopters kan hoger zijn dan de andere kostenfactoren die we al hebben besproken, maar er is een subgroep van klanten waarvan Apple weet dat ze zullen betalen om als eerste mensen te ervaren en misschien zelfs te profiteren van wat de Vision Pro biedt.

Het is dankzij professionele en enthousiaste early adopters dat Apple kan leren wat werkt en wat niet. Zo krijgen we uiteindelijk het Vision Pro-equivalent van de iPhone SE of MacBook Air.

Minder geavanceerde headsets worden verkocht voor Vergelijkbaar geld

Tot slot, als je de prijs van de Vision Pro vergelijkt met die van de concurrentie, is het belangrijk om in gedachten te houden dat minder geavanceerde headsets voor hetzelfde geld worden verkocht. De Microsoft HoloLens 2, die niet hetzelfde niveau van integratie, meeslepende ervaring of brede app-compatibiliteit biedt als de Vision Pro, kost bijvoorbeeld $ 3.500. Als de Vision Pro zijn belofte van een naadloze mix van de digitale en fysieke wereld kan waarmaken, zou zijn prijs gerechtvaardigd kunnen zijn in vergelijking met zijn minder capabele collega's.

Er zijn uiteraard open vragen als het gaat om de vraag of dit product en zijn mogelijke opvolgers enige grip zullen krijgen. Hoe goed de Vision Pro ook blijkt te zijn, het betekent niet veel als niemand wil wat hij verkoopt.

Ik denk niet dat… ;s het geval, want het is duidelijk dat de reactie op de technologie zelf veel mensen interesseert, en als Apple dit apparaat voor $ 500 zou verkopen, zoals de aankomende Meta Quest 3, zou het van de planken vliegen. Voor zeven keer die prijs (of meer!) is dat enthousiasme voorlopig gedoofd.

LEES VOLGENDE

  • › Krijg deze vroege vaderdag-technologiedeals voordat ze weg zijn
  • › Windows 11 probeert RGB-apparaatinstellingen te verenigen
  • › Android 14 bereikt “platformstabiliteit” Met Beta 3 Release
  • › De ChatGPT-app voor iPhone heeft zojuist een upgrade gekregen
  • › Google Drive beëindigt ondersteuning voor oudere Windows-pc's
  • › Werkt macOS 14 Sonoma op mijn MacBook of desktop-Mac?