De politie ondervraagt ​​Brij Bhushan kin, om volgende week verslag uit te brengen aan de rechtbank

0
38

De politie van Delhi heeft de familieleden van BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh ondervraagd in verband met de twee FIR's die door protesterende worstelaars tegen hem zijn ingediend.

Bronnen.

Bronnen zei dat de politie de huizen van het hoofd van de Wrestling Federation of India in Delhi, Gonda en Lucknow opnieuw zal bezoeken om meer bewijsmateriaal te verzamelen en volgende week een onderzoeksrapport in te dienen bij de rechtbank.

Op zaterdag en zondag ging de politie naar de woning van Singh in Gonda en ondervroeg meer dan 12 stafleden en medewerkers in verband met de seksuele intimidatieonderzoek. De politie zei dat ze ook naar Lucknow en Ayodhya waren gegaan om medewerkers te ondervragen. Bronnen zeiden dat de familieleden van Singh, die in Gonda en Lucknow wonen, zijn ondervraagd over Singh en de beschuldigingen tegen hem.

De politie weigerde de namen van de familieleden te noemen, maar zei dat ze werden ondervraagd over Singh's verblijfplaats op bepaalde data, zijn gedrag met worstelaars, zijn telefoontjes en nationale kampen. “Er zijn meer dan 180 getuigen gehoord, waaronder familieleden en vrienden. Omdat ze dicht bij Singh staan, zullen hun verklaringen de aantijgingen van worstelaars helpen bevestigen. Ze werden gevraagd naar zijn gedrag, relaties met collega's en worstelaars, zijn verblijfplaats en de incidenten die in de FIR's worden genoemd”, aldus een bron.

Must Read | Worstelaars protesteren: hoe een ontmoeting met minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah afgelopen zaterdag het toneel vormde voor gesprekken met minister van Sport Anurag Thakur de klacht van een minderjarige worstelaar — werden ingediend in april.

Nadat de protesterende worstelaars woensdag de minister van Sport van de Unie, Anurag Thakur, hadden ontmoet, zei de politie van Delhi dat ze bezig zijn met het opstellen van het rapport. “We hebben verklaringen van getuigen, Singh, worstelaars en andere betrokken partijen genoemd. We hebben de gevallen ook onderzocht met behulp van technische hulpmiddelen. De details van oproeprecords, locatie, bepaalde video's en foto's zijn vermeld in het rapport”, zei een officier.

Bronnen zeiden dat Singh driemaal is ondervraagd in verband met het onderzoek.

Advertentie LEES | Worstelaars komen overeen de protesten tot 15 juni stop te zetten; De WFI-verkiezing zal op 30 juni plaatsvinden, zegt Anurag Thakur

“Vorige week bezocht het team Gonda en Lucknow om de stafleden te ondervragen. Twee tot drie familieleden, vijf tot acht stafleden en medewerkers van Singh werden ondervraagd. Meer mensen zullen worden ondervraagd en teams zullen voor onderzoek naar verschillende gebieden worden gestuurd”, voegde de officier toe.

Lees ook

Odisha-treintragedie: video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr… =450,250″ />

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moordenaar…

Zomato verwijdert 'Kachra' campagnevideo na terugslag op sociale media

Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD kondigt moesson aan in Kerala, dela…

De politie zal naar verwachting ook de FIR's intrekken die zijn ingediend tegen worstelaars Sakshi Malik, Bajrang Punia, Vinesh Phogat en Sangeeta Phogat, die het slachtoffer waren van rellen en aanvallen van de politie personeel vorige maand nadat ze van plan waren naar het nieuwe parlementsgebouw te marcheren op de dag van de inhuldiging.

© The Indian Express (P) Ltd