Air India-vlucht vertrekt naar San Francisco na noodlanding in Rusland | 10 punten

0
38

De Air India-vlucht van Delhi naar San Francisco, die door een motorstoring een noodlanding maakte in het Russische Magadan, vertrok met alle 232 passagiers die aan boord waren naar zijn bestemming, meldt persbureau PTI.

Donderdag zei een hoge functionaris van Air India dat vlucht AI173D uit Magadan nu in de lucht is voor San Francisco (SFO), met alle passagiers en bemanningsleden. De vlucht vertrok op 8 juni om 10.27 uur uit GDX (lokale tijd) en zal naar verwachting op 8 juni om 00.15 uur (lokale tijd) aankomen bij SFO, meldde PTI.

 1. 01

  Vliegtuig gaat via verplichte controles

  Air India zei dat het vliegtuig de verplichte controles onderging, eraan toevoegend dat de passagiers alle ondersteuning op de grond krijgen.

 2. 02

  Passagiers, bemanningsleden krijgen onderdak

  De particuliere luchtvaartmaatschappij zei dat het woensdag een alternatief vliegtuig zal gebruiken om haar passagiers vanaf de Russische luchthaven Magadan te vervoeren. Alle passagiers en bemanning zijn ondergebracht in lokale hotels in Magadan.

 3. 03

  Air India zegt dat het reservevliegtuig binnenkort zal landen

  In haar laatste verklaring zei Air India dat er om 13.00 uur een veerbootvlucht is gepland vanuit Mumbai, die passagiers en bemanning naar San Francisco zou brengen. “De veerboot zou voedsel en andere benodigdheden voor onze passagiers vervoeren”, zei het.

 4. 04

  Verenigde Staten zeggen 'situatie nauwlettend in de gaten te houden' 039;

  Kort na het incident zeiden de Verenigde Staten de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Vedant Patel, plaatsvervangend woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zei tegen verslaggevers: “We zijn op de hoogte van een vlucht naar de VS die een noodlanding moest maken in Rusland en blijven die situatie nauwlettend volgen. Ik kan niet bevestigen hoeveel Amerikaanse burgers waren op dat moment aan boord van de vlucht”.

  Lees ook

  Odisha treintragedie: Video legt laatste momenten vast voor Coromandel Expr…

  Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van Indira Gandhi's moordenaar.. .

  Zomato verwijdert ' Kachra' campagnevideo na terugslag op sociale media

  Cyclone Biparjoy Live Updates: IMD kondigt moesson aan in Kerala, dela…

 5. 05

  'Verboden hostel te verlaten,' zegt passagier

  De Associated Press meldde het relaas van een passagier die was gestrand in Madagan. Girvaan Kaahma, 16, reisde op de vlucht met zijn oom en broer. Hij zei dat ze het hostel waar ze verblijven in Magadan niet mogen verlaten en dat ze hun creditcards niet kunnen gebruiken om items uit de automaat te kopen vanwege sancties vanwege de Russische oorlog tegen Oekraïne, meldde AP.