Air India stuurt vervangende vlucht naar Magadan in Rusland voor gestrande passagiers, bemanning

0
38

Air India stuurde woensdag een vervangend vliegtuig naar het Russische Magadan, waar sinds dinsdag 216 passagiers en 16 bemanningsleden zijn gestrand.

Hun vlucht AI173 van Delhi naar San Francisco had een technisch probleem ontwikkeld< /strong> met een van zijn motoren en werd omgeleid naar de afgelegen Russische stad.

“Onze ferryvlucht AI195 van Mumbai (BOM) naar Magadan, Rusland (GDX) is nu in de lucht en zal naar verwachting op 8 juni 2023 om 06.30 uur (lokale tijd) aankomen in GDX,” zei de luchtvaartmaatschappij van de Tata-groep in een verklaring. De ferryvlucht zou passagiers en bemanning van AI173 verder brengen naar San Francisco.

“Een team van Air India is aan boord van de vlucht om alle ondersteuning te bieden die de passagiers en het personeel van GDX nodig hebben. De veerbootvlucht vervoert benodigdheden naast voldoende voedsel om alle passagiers te voorzien van de verdere vlucht van GDX naar San Francisco (SFO),” zei Air India.

Op woensdagochtend had de luchtvaartmaatschappij bevestigd dat alle passagiers werden ondergebracht in geïmproviseerde accommodatie in Magadan “na oprechte pogingen te hebben gedaan om passagiers plaatselijk onder te brengen in hotels met de hulp van lokale overheidsinstanties”, gezien de infrastructurele beperkingen rond de afgelegen luchthaven.

>

Dit kwam nadat video's op sociale media verschenen waarop de gestrande passagiers te zien waren in geïmproviseerde accommodatie in wat een lokale school lijkt te zijn. Er waren ook video's opgedoken van gestrande passagiers die de hulp van de luchtvaartmaatschappij zochten om hen verder te brengen naar San Francisco.

“Aangezien we geen Air India-personeel hebben in de afgelegen stad Magadan of in Rusland, is alle ondersteuning op de grond die aan de passagiers wordt geboden de best mogelijke in deze ongebruikelijke omstandigheid via onze 24-uurs verbinding met het consulaat-generaal van India in Vladivostok, het ministerie van Buitenlandse Zaken (regering van India), lokale grondafhandelaars en de Russische autoriteiten”, had de luchtvaartmaatschappij woensdagochtend gezegd.

Bronnen bij het Ministerie van Burgerluchtvaart (MoCA) zeiden dat minister van Burgerluchtvaart Jyotiraditya Scindia de situatie nauwlettend volgt en dat MoCA contact heeft met Air India, dat heeft laten weten dat het voor passagiers zorgt.

Advertentie Lees ook | VS zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat Air India-vlucht naar SFO noodlanding maakt in Rusland .

“Dus we zijn op de hoogte van een vlucht naar de VS die een noodlanding moest maken in Rusland en we blijven die situatie nauwlettend volgen. Ik kan niet bevestigen hoeveel Amerikaanse burgers er op dit moment aan boord waren van de vlucht… het was een vlucht met bestemming de Verenigde Staten. Het is dus natuurlijk waarschijnlijk dat er Amerikaanse burgers aan boord zijn', zei Vedant Patel, adjunct-woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, tegen journalisten in Washington.

“Zoals je waarschijnlijk ook hebt gezien, is er openbare berichtgeving van Air India dat ze een, naar mijn mening, een vervangend vliegtuig naar de bestemming sturen om de passagiers hun route te laten voortzetten, maar ik zou de luchtvaartmaatschappij uitstellen om te spreken naar iets verder hierover,' voegde Patel toe.

Lees ook

Odisha treintragedie: Video legt laatste momenten vast voor Coromandel Expr…

Internationale scheidsrechter spreekt: 'Ik zag Brij Bhushan naast staan voor haar, s…

Rajiv Gandhi weigerde ex-premiers, hun familie onder SPG-bescherming op te nemen…

Jaishankar hekelt Canada vanwege 'viering' van de moord op Indira Gandhi…Advertentie

Noch Air India, noch MoCA hebben commentaar geleverd op de nationaliteit van de gestrande passagiers. Er was ook geen woord over wanneer het door een addertje onder het gras getroffen vliegtuig waarschijnlijk zal worden gerepareerd en teruggebracht naar India. De zaak zou gecompliceerd kunnen worden omdat het getroffen vliegtuig en de motor zijn vervaardigd door in de VS gevestigde bedrijven en er sancties zijn van de VS en de Europese Unie op de export van vliegtuigmachines naar Rusland.