Acer Aspire Vero 15 (2023) Recension: En trevlig grön bärbar dator med några brister

0
40

Betyg:
7/10
? < ul>

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • < li>8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen

 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion
 • Pris:
  Börjar på $600
  Amazon Acer

  Jason Montoya/How-To Geek

  Nästa generations bärbara Aspire Vero 15 (2023) tar Acers engagemang för hållbart och att minska sitt koldioxidavtryck till nya nivåer tack vare att man använder mer återvunnet material. När jag fick min recensionsenhet ville jag avgöra om det också var en bra bärbar dator.

  Acer Aspire Vero 15 är en mycket imponerande bärbar dator som nyligen uppgraderades med många förbättrade funktioner. En av de mest anmärkningsvärda uppgraderingarna är införandet av 13:e generationens Intel Core-processorer, som levereras komplett med Intel Iris X-grafik. Detta innebär att enheten nu är ännu mer kraftfull och lyhörd än någonsin, vilket gör den perfekt för olika uppgifter, från grundläggande webbsurfning till mer komplex videoredigering.

  Dessutom har 2023 Acer Aspire Vero 15 nu en större skärmyta, vilket innebär att du kan njuta av en mer uppslukande tittarupplevelse när du tittar på film eller spelar spel. Den högkvalitativa 1440p QHD-webbkameran är också ett välkommet tillägg, som låter dig videochatta med vänner och familj med kristallklar tydlighet.

  Men inte bara interiörfunktionerna som har uppgraderats— Acer Aspire Vero 15 har också designats för att vara mer miljövänlig än sin föregångare. Enheten innehåller nu mer återvunnet material och tillverkas med 30 % färre CO2-utsläpp. Detta gör det till ett utmärkt val för alla som är medvetna om sitt koldioxidavtryck och vill påverka miljön positivt.

  Styrplattan på nya Acer Aspire Vero 15 har också uppgraderats. Den är nu gjord av återvunnen havsbunden plast. Detta ser bra ut och hjälper till att minska plastavfallet i våra hav, vilket gör det till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter.

  Det finns flera anmärkningsvärda funktioner att lyfta fram, som kommer att diskuteras nedan.

  Här är vad vi gillar

  • Utmärkt miljövänlig design
  • Unikt utseende
  • Fantastiskt batteri
  • Imponerande webbkamera

  Och vad vi inte gör

  • En design som inte är för alla
  • Ljusstark ljusstyrka
  • Konstigt placerad fingeravtrycksläsare
  • Ljudproblem

  How-To Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

  Innehållsförteckning

  The Design: Being Green
  Trackpad och tangentbord
  Portar
  Ljud och video: Inte extraordinärt
  Prestanda: Mellanpris arbetshäst
  Skärm och kamera: bra och dåliga
  Batteritid: imponerande
  Ska du köpa Acer Aspire Vero 15 (2023)?

  The Design: Being Green

  Jason Montoya/How-To Geek

  • Processor: Upp till 13:e generationens Intel Core i7-processor
  • < li>Lagring: 256 GB, 512 GB eller 1 TB

  • Minne: Upp till 24 GB DDR4 SDRAM
  • Mått: 12,9 x 8,8 x 0,7 tum (327,7 x 223,5 x 17,78 mm)
  • < strong>Vikt: Från 3,97 lbs (1,8 kg)
  • Skärm: 1920 x 1080p, stöder 100 % sRGB-färgomfång.
  • < strong>Skärmstorlek: 15,6 tum Full HD
  • Ljusstyrka: 300 nits maximal ljusstyrka
  • Anslutning: Wi -Fi 6, Bluetooth
  • Färger: Cypress Green, Mariana Blue, Volcanic Grey och Cobblestone Grey

  Det första du kommer att lägga märke till med Acer Aspire Vero 15 är dess färgfria chassi. Den är tillverkad av 40 % post-consumer recycled material (PCR), 10 % mer än den tidigare modellen. Genom designen minskar chassit den negativa effekten av flyktiga organiska föreningar eller VOC.

  Resultatet är en bärbar dator som har enstaka färgspecifikationer. Till exempel är min recensionsenhet i Cyprus Green en mörkare grön med ljusare gröna specifikationer. Det finns också Mariana Blue och Cobblestone Grey alternativ; den senare inkluderar gula och mörkgrå specifikationer. Jag gillar utseendet. Däremot kan jag se hur andra kan tycka att det är avskräckande och lite för iögonfallande för att vara en grön produkt.

  På lockets botten hittar du’ en graverad Acer-logotyp. Dessutom kommer du snabbt att märka en omvänd “R” graverad nere till höger när du öppnar locket.

  Den bärbara datorn kommer i mångsidig, miljövänlig förpackning och är tillverkad av 100 % återvunnet papper och upp till 90 % återvunnet kartong. Förpackningen kan även fungera som ett ergonomiskt stativ för bärbar dator — i ett nafs.

  Letar du efter mer? Nya Acer Aspire Vero 15 använder också standardskruvar för snabb och enkel demontering för att reparera, uppgradera eller återvinna.

  Styrplatta och tangentbord

  Jason Montoya/How-To Geek

  Den bärbara datorn Acer Aspire Vero 15 är ett utmärkt val för miljömedvetna människor. Denna bärbara dator är snygg och funktionell och tillverkad av återvunnet material. Även styrplattan och tangentbordet är gjorda av återvunnen havsbunden plast respektive PCR-material. Styrplattan är slät, hållbar och något off-center, vilket ger gott om utrymme för dina handleder att vila. Vissa kan dock tycka att fingeravtrycksläsaren i det övre vänstra hörnet är obekvämt placerad—och det kan ibland vara svårt att känna igen ditt fingeravtryck.

  Å andra sidan är tangentbordet bekvämt att använda, med ett nummer pad till höger. Bakgrundsbelysningen är tillräckligt stark för att vara funktionell utan att vara för ljus, och tangenterna är lyhörda och tysta. En unik egenskap hos detta tangentbord är den omvända “R” och “E” nycklar, som representerar rörelsen Minska, Återanvänd och Återvinn. Dessa nycklar är en subtil påminnelse till konsumenter om att vara mer miljövänliga i sina dagliga liv.

  Sammantaget är 2023 Acer Aspire Vero 15 laptop ett solidt val för alla som vill ha en funktionell och miljövänlig bärbar dator. Oavsett om det är för en student eller en professionell, har den här bärbara datorn allt du behöver för att göra jobbet samtidigt som du gör din del för planeten.

  Portar

  Acer Aspire Vero 15 erbjuder en ovan- genomsnittligt antal hamnar. Två Thunderbolt 4 USB Type-C, två USB 3.2 Gen 1 Type-A, en HDMI 2.1, DC in och ett ljudjack ingår. På höger sida finns också ett Kensington-lås.

  Ljud och video: inte extraordinärt

  Den bärbara datorn har högtalare placerade längst ner, som fungerar bra när du lyssnar på musik eller tittar på videor. Ljudkvaliteten är generellt sett bra, men när det kommer till tung bas faller ljudet platt och saknar djup.

  Videouppspelningen fungerade bra tack vare den integrerade Intel Iris Xe-grafiken. Under mitt testande upplevde jag inga fall av videohoppning eller frysning, vare sig de lagrades internt eller nås via streaming.

  Prestanda: Mellanpris Arbetshäst

  Jag hade turen att få en recensionsenhet från Acer som har en 13:e generationens Intel Core i7-1355U-processor med 10 kärnor, 12 trådar och en 12 MB cache. Den kom också med 16 GB LPDDR4X RAM och 512 GB lagringsutrymme.

  Efter att ha genomfört en serie verkliga tester kan jag med säkerhet säga att den bärbara datorn presterade anmärkningsvärt bra. Det kunde snabbt starta många fönster i Google Chrome, och inga problem uppstod även när du använde Adobe Photoshop. Med tanke på priset var den bärbara datorns prestanda ganska imponerande.

  Display och kamera: bra och dåliga

  Jason Montoya/How-To Geek

  < p>Den bärbara datorns matta LCD-skärm med en upplösning på 1920 x 1200 och 60Hz uppdateringsfrekvens är vanlig. Ljusstyrkan på 300 nits är dock sämre än optimal visning i alla miljöer. Däremot erbjuder MacBook Air M2 (2023) 500 nits. Trots detta är färgerna generellt sett tillfredsställande.

  Tyvärr verkar detta ha varit ett genomgående tema för några nya bärbara datorer i mellanklassen i år: färger som poppar upp med dålig maximal ljusstyrka. Det är vad jag hittade på Lenovo Yoga 7i 16-tums Gen 8 och Lenovo Slim Pro 7.

  Acer Aspire Vero 15 har en förstklassig webbkamera som presterar exceptionellt bra i olika professionella eller personliga miljöer. Dess 1440p QHD-upplösning gör att kameran kan fånga även de mest intrikata ansiktsdetaljer som andra kameror av lägre kvalitet kan missa. Dessutom spelar den här webbkameran in video med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar, vilket är dubbelt så hög upplösning som en vanlig 1080p webbkamera. Sammantaget erbjuder den här webbkameran en uppslukande upplevelse.

  Webbkameran har även Acer PurifiedView och Acer PurifiedVoice med AI-brusreduktion. Den förstnämnda ger videofunktioner som bakgrundsoskärpa, automatisk inramning och ögonkontakt. Den senare dämpar aktivt bakgrundsljud för högtalare och lyssnare för bättre ljud.

  Som en bonus inkluderar webbkameran även Acers Temporal Noise Reduction (TNR)-teknik, som producerar bilder av högre kvalitet även i förhållanden med svagt ljus.

  Batteritid: imponerande

  Du kan förvänta dig upp till 12 timmars batteritid mellan laddningarna. Den erbjuder också snabbladdning, så det finns alltid tid att lägga till några timmar när det behövs. En annan fördel är Acers inbyggda batterihanteringsapp VeroSense. Appen är utformad för att hålla den bärbara datorn igång längre och erbjuder fyra lägen: Performance, Balanced, Eco och Eco+.

  Jag kunde sänka min recensionsenhet till 0 % två gånger. Första gången fick jag 12 timmar och 14 minuter batteritid; andra gången, 12 timmar och 21 minuter.

  Ska du köpa Acer Aspire Vero 15 (2023)?

  Jason Montoya/How-To Geek

  Tänk på Acer Aspire Vero 15 från 2023 om du är ute efter ett grönt alternativ till mellanpris. Det är det mest imponerande tillägget till Acers Vero-produktsortiment hittills. Den bärbara datorn har miljövänliga komponenter och funktioner som en 13:e generationens Intel Core i7-processor, en webbkamera över genomsnittet och ett bekvämt tangentbord.

  Men designen kanske inte tilltalar alla, särskilt de små specifikationerna som märks på chassit. Den bärbara datorns största nackdel är dess ljusstyrka, eftersom 300 nits helt enkelt är otillräckligt för de flesta situationer under 2023.

  Acer Aspire Vero 15 introduceras i olika konfigurationer över hela världen, med en lansering i Europa och Kina i maj 2023 och en nordamerikansk debut i juni 2023. Om den för närvarande inte är tillgänglig i ditt område, särskilt i Cypress Green-versionen, behåll en Håll utkik, eftersom den troligen kommer att finnas tillgänglig snart.

  Betyg:
  7/10
  ?

  • 1 – Fungerar inte
  • 2 – Knappt funktionell
  • 3 – Svår brist på de flesta områden
  • 4 – Fungerar, men har många problem
  • 5 – Bra men lämnar mycket övrigt att önska
  • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
  • 7 – Bra och värt att köpa
  • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
  • 9 – Bäst i klassen
  • 10 – Borderline perfektion

  Pris: < strong>
  Från 600 USD Amazon Acer

  Här är vad vi gillar

  • Utmärkt miljövänlig design
  • Unikt utseende
  • Fantastiskt batteri
  • Imponerande webbkamera

  Och vad vi inte gör

  • En design som inte är för alla
  • Svag ljusstyrka
  • Konstigt placerad fingeravtrycksläsare
  • Ljudproblem

  LÄS NÄSTA

  • › Android 14 når “plattformsstabilitet” Med Beta 3 Release
  • › Kommer macOS 14 Sonoma att köras på min MacBook eller stationära Mac?
  • › Din iPad kommer snart att fungera med USB-webbkameror och kameror
  • › Vad du ska göra om OpenAI’s tjänster inte är tillgängliga i ditt land
  • › 4 mycket populära Apple-produkter som kritiserades vid lanseringen
  • › Du kan nu ladda ner Apple Developer Previews gratis (men du borde inte)