Aan RSS gelieerd tijdschrift: Modi charisma, Hindutva niet genoeg om peilingen te winnen

0
40

Zonder sterk leiderschap en effectief optreden op regionaal niveau, is het charisma van premier Narendra Modi en Hindutva niet voldoende om verkiezingen te winnen, stelt het aan RSS gelieerde tijdschrift The Organizer in een nummer dat werd gepubliceerd na de nederlaag van de BJP in de peilingen van de Karnataka Assembly.

p>

“Voor de Bharatiya Janata Party (BJP) is dit het juiste moment om de balans op te maken. Zonder sterk leiderschap en effectieve prestaties op regionaal niveau zouden het charisma van premier Modi en Hindutva als ideologische lijm niet voldoende zijn. De positieve factoren, ideologie en leiderschap, zijn echte troeven voor de BJP wanneer het bestuur op staatsniveau operationeel is”, aldus het tijdschrift in een hoofdartikel van Prafulla Ketkar op 23 mei.

Zinspelend op beschuldigingen van corruptie tegen de Bommai-regering en de verkiezingsresultaten “verrassend” maar “niet schokkend” noemend, zei het hoofdartikel: “De eerste keer sinds premier Modi de teugels in het Centrum overnam, moest de BJP de een assemblee-verkiezing.”

Hij zei ook dat de resultaten het congres een boost zouden geven in de aanloop naar de peilingen van 2024.

De BJP presteerde ondermaats in de hele staat, ondanks dat premier Narendra Modi de campagne. De premier had een persoonlijke toon aan de campagne gegeven door de verkiezing te beschouwen als een stem voor een tweemotorige sarkar. Hij gaf er ook een polariserende draai aan, vooral in de laatste ronde, door Bajrang Bali aan te roepen.

Lees ook

Internationale scheidsrechter spreekt: 'Ik zag Brij Bhushan naast staan voor haar, s…

Odisha-treintragedie: video legt laatste momenten vast voordat Coromandel Expr… =450,250″ />

Rajiv Gandhi weigerde om ex-premiers, hun familie onder SPG-bescherming op te nemen…

Cycloon Biparjoy zal de komende 36 uur intenser worden: IMD

Het hoofdartikel van de organisator suggereerde ook dat het Congres het electoraal goed lijkt te doen “wanneer de rol van nationale leiderschap op niveau is minimaal en de verkiezingscampagne wordt op lokaal niveau gehouden.”

© The Indian Express (P) Ltd