Home Dutch 4 razend populaire Apple-producten die bij de lancering werden bekritiseerd

4 razend populaire Apple-producten die bij de lancering werden bekritiseerd

0
Corbin Davenport/How-To Geek

De Vision Pro-headset is het eerste Gen 1-product van Apple sinds de Apple Watch in 2015. Het bedrijf is geen onbekende in het betreden van nieuwe productmarkten, maar nieuwe lanceringen worden vaak met scepsis onthaald, later gevolgd door enorm succes. Hier zijn vier voorbeelden.

iMac (1998)

Grand Warszawski/Shutterstock.com

De originele iMac G3 kreeg een gemengde reactie toen deze in 1998 werd uitgebracht. De meeste mensen hielden van het nu iconische ontwerp, maar de gedetailleerde specificaties, poorten en repareerbaarheid waren niet zo universeel geliefd. Veel van de originele recensies van de iMac G3 zijn niet meer volledig online beschikbaar, maar zijn wel te vinden in tijdschriften.

“De realiteit blijft ver achter bij de beweringen van Apple: de iMac presteerde beter dan de meeste van onze op toepassingen gebaseerde tests door zowel de Pentium II- als de Celeron-pc's – Apple's beweringen over de moordende kracht van Pentium zijn duidelijk overdreven, maar de iMac slaagt er nog steeds buitengewoon goed in om te zijn wat hij bedoeld was te zijn.” – Tom Pope, PC Magazine

“Een ander minpunt is het ontbreken van een diskettestation. Er is geen tekort aan netwerken om informatie van de iMac te halen. Het onvermogen om bestanden op een diskette op te slaan, maakt dit systeem weinig meer dan een domme terminal met modem- en netwerkmogelijkheden. De volledig interne 10Base-T Ethernet-connector, 56k-modem en infraroodpoort garanderen een eenvoudige installatie, maar beperken eventuele upgrades. – John Breeden, The Washington Post.

“Maar ondanks zijn aankoopprikkels, blauwgroene accenten en geavanceerd ontwerp, zeggen industrieanalisten dat de iMac waarschijnlijk moeilijk te verkopen zal zijn buiten de liefhebbers in grote aantallen. Ze merken op dat Apple nog steeds wordt geconfronteerd met de traditionele zorgen van het afweren van de gigantische Microsoft-Intel-moloch en zijn kader van fel concurrerende computerfabrikanten die veelzijdige maar goedkope computers aanbieden. – Michael Kanellos, CNET

Ondanks de tekortkomingen verdubbelde de iMac het pc-marktaandeel van Apple in slechts de eerste vier maanden. Het heeft waarschijnlijk het bedrijf gered en was verantwoordelijk voor verschillende productnamen die zouden komen – iPod en iPhone. De onderstaande producten waren misschien nooit ontstaan ​​zonder het succes van de originele iMac.

iPod (2001)

marleyPug/Shutterstock.com

De originele iPod werd aangekondigd tijdens een rustig evenement door Steve Jobs in 2001. Hij werd behoorlijk goed ontvangen – behalve één groot knelpunt: de prijs. De eerste iPod kostte $ 399 voor 5 GB opslag, en dat was een twistpunt.

Na de aankondiging waren journalisten en Apple-fans meer dan verdeeld over de iPod. De meeste techjournalisten van die tijd waren onder de indruk van de iPod, ook al hadden ze wat bedenkingen.

“Ons enige minpunt: hoewel de Mac-vriendelijke iPod nu verkrijgbaar is, zal een pc-versie volgens geruchten pas in de lente verschijnen, als dat al ooit gebeurt…De prijs van de Apple iPod is aan de hoge kant een mp3-speler, maar dit is een geweldig goed product.” – Troy Dreier, PC Magazine

“Apple's nieuwe iPod, de eerste mp3-speler van de computermaker, slaat 5 GB aan muziek op”, genoeg voor maar liefst 1.000 nummers. Om dat in perspectief te plaatsen, bedenk eens: dat zijn 125 keer meer gegevens dan de eerbiedwaardige Mac Classic op zijn relatief kleine harde schijf van 40 MB. En het zit allemaal in een verbluffende, zij het enigszins omvangrijke, 6,5-ounce verpakking. – What’s New, Popular Science

Maar voor veel Apple-gebruikers was het een ander verhaal. Mensen hadden veel te zeggen over de originele iPod op de MacRumors-forums.

$ 400 voor een mp3-speler! Ik zou het de Cube 2.0 noemen omdat het niet verkoopt en in korte tijd wordt gedood – en het is niet echt functioneel. Uuhh Steve, mag ik nu een PDA?

Al die hype voor een mp3-speler? Baanbrekend digitaal apparaat? Het Reality Distiortion Field™ begint Steve's geest te vervormen als hij ook maar één seconde denkt dat dit ding een grote vlucht zal nemen.

dit is echt niet dat revolutionair van een product. Ik heb een Nomad Jukebox met een harde schijf van 6 gig en die kostte me maar $250.

Apple verkocht in 2005 meer dan 20 miljoen iPods per jaar en bereikte een piek van bijna 60 miljoen in 2008 en 2009. Het was een enorm succes en leidde tot een seismische verandering in de muziekindustrie en de manier waarop we tegenwoordig naar muziek luisteren.

>

iPhone (2007)

marleyPug/Shutterstock.com

De originele iPhone werd aangekondigd in 2007, en terwijl Steve Jobs’ presentatie legendarisch is geworden, was niet iedereen ervan overtuigd dat Apple echt “opnieuw uitgevonden” de telefoon. Sterker nog, veel mensen waren zeer kritisch en afwijzend tegenover de iPhone.

“$500!? Volledig gesubsidieerd met een plan? Dat is de duurste telefoon ter wereld en het spreekt zakelijke klanten niet aan omdat het geen toetsenbord heeft, waardoor het geen erg goede e-mailmachine is. – Steve Ballmer, CEO van Microsoft

“Het blijkt dat veel van de hype en sommige kritieken terecht zijn. De iPhone is revolutionair; het is gebrekkig. Het is inhoud; het is stijl. Het doet dingen die nog nooit eerder door een telefoon zijn gedaan; het mist functies die zelfs op de meest elementaire telefoons te vinden zijn.” – David Pogue, The New York Times

“Het is onwaarschijnlijk dat Apple succesvol kan zijn in een bedrijf dat zo competitief is. Zelfs in de business waar het een duidelijke pionier is, de personal computer, moest het concurreren met Microsoft en kan het slechts een marktaandeel van 5% behouden. – John C. Dvorak, Market Watch

“We hebben hier een paar jaar geleerd en geworsteld om erachter te komen hoe we een fatsoenlijke telefoon kunnen maken. PC-jongens komen hier niet zomaar achter. Ze lopen niet zomaar binnen.” – Ed Colligan, CEO van Palm

De originele iPhone werd in slechts drie maanden tijd de derde meest populaire telefoon in de VS. Het is duidelijk een verbluffend succes geweest voor Apple. Vanaf het eerste kwartaal van 2023 vertegenwoordigt Apple 21% van het wereldwijde marktaandeel voor smartphones en maar liefst 52% van het Amerikaanse marktaandeel.

Apple Watch (2015 )

DenPhotos/Shutterstock.com

Tegen 2015, toen de originele Apple Watch werd aangekondigd, begonnen mensen door te krijgen dat Apple misschien wist wat het deed. Toch was er veel scepsis rond de intrede van Apple op de smartwatch-markt.

“Ondanks al zijn technologische wonderen is de Apple Watch nog steeds een smartwatch, en het is #8217;het is niet duidelijk of iemand er al achter is waar smartwatches eigenlijk voor zijn. – Nilay Patel, The Verge

“Je hebt er geen nodig. Niemand heeft een smartwatch nodig. Het is tenslotte iets anders om elke nacht te kopen, te verzorgen en op te laden. Het is weer een kabel om in te pakken en te volgen. Uw telefoon dient al de meeste van zijn doelen. Met de huidige situatie van de batterijduur is de technologie nauwelijks aanwezig om zo'n apparaat überhaupt bruikbaar te maken.” – David Pogue, Yahoo Tech

“Niet iedereen heeft een iPhone 5 of nieuwer, wat nodig is om het horloge te laten werken. Niet iedereen wil dat haar pols pulseert met meldingen, vindt geanimeerde emoji's spannend of moet een Apple TV bedienen met haar pols. Smartwatches kunnen soms aanvoelen als een oplossing op zoek naar een probleem. – Lauren Goode, Re/code

De smartwatch-markt is niet zo groot als sommige van de andere apparaatcategorieën op deze lijst, maar Apple is het absoluut gaan domineren. Vanaf het eerste kwartaal van 2023 is 43% van de wereldwijd verscheepte wearables Apple Watches. De volgende naaste concurrent is Samsung, met 8%.

Apple heeft succes gehad met apparaten waarvan mensen aanvankelijk dachten dat ze niet populair zouden zijn, maar ze hebben ook een aantal duidelijke missers gehad. Wist je bijvoorbeeld dat Apple een gameconsole heeft gemaakt? Het heette de Apple Pippin en werd al na een jaar stopgezet. Apple maakte ook een PDA met de naam Newton, die een toekomst voorafschaduwde waarin we allemaal draagbare persoonlijke apparaten hadden, maar die werd niet echt door de markt geaccepteerd. Gezien de gedurfde presentatie op de WWDC 2023-keynote van Apple, roept dit alles de vraag op: wat zal het lot zijn van de Apple Vision Pro?

LEES VOLGENDE

  • &rsaquo ; Uw iPad werkt binnenkort met USB-webcams en -camera's
  • › Werkt macOS 14 Sonoma op mijn MacBook of desktop-Mac?
  • › Android 14 bereikt “platformstabiliteit” Met Beta 3 Release
  • › Je kunt Apple Developer Previews nu gratis downloaden (maar dat zou niet moeten)
  • › Kort testrapport Acer Aspire Vero 15 (2023): een mooie groene laptop met wat gebreken
  • › Wat te doen als de services van OpenAI niet beschikbaar zijn in uw land